Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co Was najbardziej dziwi w...

Polecane posty

Gość gość

Piśmie Świętym? Bo mnie to, jak Bóg pomieszał ludziom języki-wow! Pomijając już zupełnie to, że to jakaś nietypowa ingerencja, żeby nie powiedzieć przepełniona gniewem -To jaka technologia musiała wtedy istnieć- wyobrażacie to sobie? Dzisiejsza władza nad człowiekiem- to jakaś dziecinada w porównaniu z tym co wydarzyło się w tamtym czasie. Wtedy nagle wszystkim ludziom na świecie zmieniło się oprogramowanie i każdy zaczął mówić nagle w jakimś wcześniej nie znanym języku-nie mogę sobie tego po prostu wyobrazić!

Gość gość
mnie dziwi to ze w chrzescijanskich ksiegach i muzulmanskich przewiaja sie np. Maryja, Gabriel, Jezus itd. wg mnie to jedna bujda na resorach. ktos kiedys n****awszy sie winkiem pisal z nudow takie poematy, potem poszlo to poczta pantoflowa dalej - cos jak gra w gluchy telefon - poszlo to bajdurzenie za podróżującymi konno kupcami, zolnierzami itd. oni cos tam pozmieniali, zmodyfikowali na swoja modle i wyszlo inne story z elementami wspolnymi do pierwowzoru. x x ponoc bylo chyba dwadziescia kilka "ewangelii", wybrano 4 - nawet nie pamietam kto tego dokonal. no do chuya pana, dlaczego akurat te 4? dzis by sie oglosilo konkurs - publika by zadecydowala :D

A co ty wiesz o lingwistyce i jej kształtowaniu tępy autorze? Myślisz że wszystkie języki powstały w jednym momencie i każdy zaczął mówić w innym? To tylko zmyślona bajeczka dla naiwnych baranów.