Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość Knietrujesie

Odstawienie antykoncepcji Harmonet skutki uboczne

Polecane posty

Gość Knietrujesie

Witam, odstawiłam Harmonet przyjmowany 7 miesięcy. Było to końcem czerwca po skończonym blistrze, oczywiście dostałam krwawienie wymuszane po 3 dniu od odstawienia niby wszystko ok. 2 pierwsze miesiączki dostałam jakby normalnie po 32-33 dniach cyklu ( przez zażywaniem tabletek miałam dosyć nieregularne cykle 31- 37 dni ) wiec wydawało mi się ze wszystko jest ok, a z tu nagle dostałam kolejną miesiączkę po 25 dniach i było to skąpe plamienie (brązowe - jakby skrzepami z krwi), teraz po 18 dniach dostałam kolejną. Zaczynam się martwić, po weekendzie wybieram się do gina dowiedzieć się co i jak. Słyszałam że do pół roku miesiączki mogą wyglądać dziwnie ale żeby aż tak? *poza tym mam mikro-gruczolaka przysadki i zażywam ćwiartkę dostinex'u raz na tydzień ( na obniżenie prolaktyny) - ale przed zażywaniem tabletek konsultowałam się z endokrynolog, która mówiła iż to nie przeszkadza - teraz zaczynam w to powątpiewać. Pomijając oczywiście to co teraz się wyprawia, napiszę co się działo wcześniej kiedy jeszcze zażywałam: 1) kompletny brak libido po 2tyg. od rozpoczęcia zażywania tabletek 2)zakrzepica ( okołoo*****wa ) - owszem zdarzyło mi się to kiedyś wcześniej, jakieś 3 lata temu aczkolwiek wtedy samo przeszło i nie nawracało - tutaj było na tyle źle że musiałam mieć zabieg wycinania. Może powiem tylko że do przyjemnych nie należy :) siedzieć na tyłku się nie dało przez tydzień, a i tak wróciło... 3)zaczęła podnosić się bilirubina akurat po tym już się poddałam i odstawiłam 4) powiększone piersi, ale nie normalnie większe - takie jakby napuchnięte bolesne balony z wodą - sama mam dosyć duże wiec to też zaczynał być koszmar. Aczkolwiek, zero wpływu na zmiany trądzikowe ( jak były tak i są), przetłuszczające włosy - też zero zmian, czy tycie - chyba tu akurat mój organizm się spisał :) przynajmniej nie muszę nic zrzucać :) Piszę to nie tylko celem znalezienia "dobrej rady" ale i ostrzeżenia mam 22 lata niby wg ulotki najbezpieczniejszy lek na ten syf. Bo to syf i tyle już nigdy nie wezmę tabletek :) Antyreklama :)

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować