Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Przyjaźnie z wymarzonych kreseczek

Polecane posty

Gość gość
Część dziewczyny ja też jestem w czarnej dupie za przeproszeniem z przygotowaniami. Mała wszędzie wlazi to postawie wiadro woda już tam jest, to myje szafki ona pierwsza masakra jakaś. Mój mąż dopiero dziś poszedł po matiasy na rolmopsy a gdzie tam cala reszta. Sali dlaczego chodzicie na rehabilitację ? Asia jak tam u rodziny ? Ola nie martw się ze też myślałam czasem ze to wody a wszystko było ok. Co do Wit mówiąc szczerze moja mama urodziła 5 zdrowych dzieci i mówi że nigdy nie jadła witamin ze to teraz jakaś głupia moda. Ja jadlam omega med optima forte miało wszystkie witaminy i kwasy dha. Teraz malutkiej też kupuję omega med baby dla niemowlat z kwasami dha i Wit d. Justyna

Gość gość
Justyna musze z nią chodzić, bo jak malutka miała mało miejsca w brzuchu to mało się ruszala i słabe ma mięśnie oraz asymetrie ciała. Odchyla się non stop w prawa stronę, zamiast mieć równe ciało. Niestety musze z nią chodzić i biedaka się męczy :( a mi serce boli. Sali

Gość gość Ola
Sali, ale ja się wystraszyłam bo do tej pory było inaczej a teraz jest bardziej wodniste. Mam nadzieję, że to kolejna niepotrzebna panika, ale dzis będę czujna. Szkoda, że tych wkładek nie kupiłam, dziwne że baba z apteki nawet o nich nie słyszała. Już widzę te święta. Ciągle będę myśleć czy wszystko dobrze, wizytę mam po świętach. Sali, szkoda że musicie chodzić na tę rehabilitację, no ale wszystko dla dobra małej

Gość gość
Dziewczyny zycze wam zdrowych i wesolych swoat. U mnie niestety w tym roku dominik pol swoat ze mna pol z mezem jestesmy pokloceni bo u mniw wigilia na 16 u niwgo na 17 i on nie chce przyjsc do mnie vo do siebie nie zdazy mimo ze to 10 minut drogi auten tak samo z pierwszyn dniem. U niegomnie sniadanie na 10 u mniw na 8 jakby nie mogl chociaz raz sie spoznic te pol godziny ale skoro jego rodzina jest na pierwszym miejscu a nie nasza wspolna toto trudno ja do niego tez nie przyjde na swoeta skoro on nie chce do mnie... u niwgo na swoeta zawsze dlugo siedzą od rana do wieczora i mnie brat przyjezdza na gora 3godz i qraca i zawsze jest sniadanie ale on tego nie rozumie dzisiaj tez stwierdIl ze nie spi ze mna bo nie bedzie po obcych ludziach w wielki piatek chodzil rozumiecie posię obcych ludziach ja i dominik jestesmy mu obcy tescie sa mu obcy . Brak mi słów... za rok nigdzie nie lece na swieta z dominikiem zostajemy w szkocjio skoro tak dla niego wielki problem spprawia pogodzic dwa domy dwa święta . Asia

Gość gość Ola
Asia, jeszcze się pogodzicie zobaczysz, wierzę że on jednak zmieni zdanie. Ja ci powiem, że u nas też jaja wychodzą z wigilia, tesciowa chce na 18, moi chcą albo 17, albo 19 i wyjdzie na to ze w jednym domu posiedzimy niecała godzinę a na drugą się spoznimy. Ale to to tam najmniejszy problem, w tej chwili tymi światami się nie przejmuje tylko znow się zastanawiam czy wszystko ok. Znów mi niedawno mnóstwo wydzieliny polecialo. No ale wody to chyba zupełnie przrzroczyste by były tak jak woda? Mi to bardziej wygląda na jakąś infekcję. Cytologie ostatnią miałam robiona w 22 tygodniu i było dobrze. Teraz nie wiem czy jednak spróbować do kogoś się dostać na szybko czy poczekać do środy na wizytę. Nie chce mi się przez to nawet jechać na te święta, będę się martwić ale muszę udawać że wszystko ok

Gość gość
Witam wszystkie:) Gagunia nie wymyślaj tutaj diet!! Ciesz się tym co masz. Wystarczy że ja muszę trzymać dietę cukrzycową i dwa razy zastanawiać się czy mogę zjeść to czy tamto. Teraz święta, jak zwykle pełno pysznych ciast a ja nacieszę tylko wzrok. Chociaż mąż twierdzi że jestem już na takim etapie ciąży że Maluszkowi nie zaszkodzę. Z drugiej strony taki reżim żywieniowy taki straszny nie jest. W trakcie ciąży przybrałam 8 kg. Lekarze nie widzą w tym problemów bo dziecko prawidłowo się rozwija, przepływy też są w normie. Obrzęków nie mam. Plecy nie bolą, mimo że był taki moment. Pomogło spanie na poduszce w kształcie rogala. Kosztuje ok 100 zł ale doskonale odciąża plecy. Termin mam na 7.01 wątpię żebym wytrwała tak długo. Przy cukrzycy ciążowej szybciej łożysko się starzeje. Mam nadzieję że chociaż do 2 stycznia wytrzymam. Ogólnie rzecz biorąc chciałabym mieć cc ale jak wyjdzie zobaczymy. Wczoraj miałam mieć ostatnią wizytę ale zadzwonili że przekładają na za tydzień bo mój lekarz się rozchorował. Kołyska dla dziecka jest u rodziców, łóżeczko rozkręcone stoi za szafą, a wózek i wanienkę wstępnie wybraliśmy w sklepie i zakupimy jak już urodzę. To wszystko ma ogarnąć mąż kiedy ja jeszcze w szpitalu będę. Na salę operacyjną męża raczej nie wpuszczą. Ogólnie rzecz biorąc bardzo się oszczędzam, posprzątałam "po łepkach". Choinkę w tym roku też mamy małą żywą postawioną na komodzie. Na święta nic nie szykuję. Na Wigilię jedziemy najpierw do jednej babci, potem do drugiej. Kolejne dni spędzimy u rodziców albo u któryś dziadków. Do teściów w tym roku się nie wybieram. Chciałam Ich zaprosić do nas na 26 ale mąż się sprzeciwił. Asia masz crazy szwagierkę. Wierzę że pogodzisz się z mężem i w Święta będziecie razem :) działka budowlana to fajna i przyszłościowa inwestycja. U nas dzisiaj skończyli dach kłaść. Także mogę się pochwalić że mamy dom w stanie surowym otwartym :) Wszystkim życzę Radosnych Świąt Bożego Narodzenia ;) Agata

Gość gość
Hej dziewczyny, przepraszam ze dopiero teraz pisze ale chcę Wam jeszcze złożyć życzenia. Życzę Wam przede wszystkich zdrowych, grzecznych dzieci, wytrwałości i cierpliwości, miłości i rodzinnej atmosfery. Moja szwagierka ma na 14.01 termin, a ponad tydzień temu odszedł jej czop, także Agata myślę że do sylwestra Ci się uda:D Asiu mam nadzieje ze z mężem juz się pogodziłas i mimo wszystko wigilia była piękna wraz z Dominikiem, dobrze że nie mieszkacie blisko tej jego siostry bo non stop byś była poddenerwowana:(. U nas rodzinne święta, tylko wśród najbliższych, mąż kupił mi wszystko to co chciałam. Jestem zmęczona tymi przygotowaniami ale warto dla rodziny :D Sali

Gość gość
Jak po świętach? U nas wigilia wygladala tak ja i siebie z domibikiwm pozniej na godzine zawiozlam go do meza i zabralam rano sniadanie u tesciow obiad u mnie i wczoraj śniadanie i kolacja u mnie obiad u meza. Wiecie co byliamy w 1dzien swoat na miescie z mezem. Bo jego kolega przylecial z Londynu i kolezabka z. Norwegii pierwszy raz ja widziałam i taka jeszcze jedna byla dominik byl z moja mama i wcale dobrze sie tam nie bawiliśmy kolega ten stwierdZił ze zdziadzielismy i po godzinie wyszlismy maz nawet pic duzo nie chcial bo mowi ze ma dziecko i lepsza zabawa by byla z nim zostac wi domu niz isc do klubu gdzie nawet usiąść nie bylo jak a 40zl wejscie patrzyli sie na nas dziwnie ale cieszw sie ze mamy z nim te samo podejscie ze nam domibik jest wazniejszy i kluby jakies puby cY cos juz nas nie bawia jakos wolimy w domu z malum siedziec. A i wogole duzo sie pozmienialo w naszym zwiazku na lepsze mimo wigilii spedzonej oddzielnie. Buziaki asia i przepraszam za bledy alr telefon cos wariuje

Gość gość Ola
Hej dziewczyny. Fajnie, że u was święta dobrze minely, u mnie też chociaż wymeczylo mnie siedzenie cały dzień i jedzenie :D Agata, ja przytylam do tej pory 6 kg, a jest 30 tydzień, ciekawa jestem czy do 10 dojdzie. Najważniejsze, że wszystko jest dobrze. Trzymaj się i nie stresuj, jestesmy z tobą i trzymamy kciuki za szybki i latwy porod :* ja ostatnio nie mogę często dodac postu, już dwa razy się rozpisalam ostatnio i nie dodało, jutro mam wizytę u lekarza to wieczorem siade przy komputerze i napiszę coś wiecej. Trzymajcie się :*

Gość gość
Asia widziałam ze jakoś to pogodzicie :D u nas święta szybko zlecialy. Wigilia u nas, miałam dużo na głowie, pierwszy dzień świąt do teściów ( na dole mieszkają z nami) przyjechali goście to trochę posiedzielismy, potem do moich rodziców, drugi dzień świąt u szwagierki:D mój mąż jak ostatnio na chrzcinach się napil to od tamtej pory juz nie pije, w święta wypił jedynie szklankę piwa:D powiedział ze tez córka najważniejsza i nie w głowie juz mu imprezy, że woli wspólnie ja wykapac, klasc spać, zasypiać razem bo szybko rośnie i szkoda każdej chwili.:D popieram go w 100% i jest u nas tak rodzinnie, że aż nie mogę w to uwierzyć. Rok temu tak chciałam żeby na te święta juz z nami bylo dzieciątko i jest:D najlepszy prezent na święta :D ja mam ochotę potańczyć i pocwiczyc nie przeczę i dlatego już wracam do pracy od stycznia:D na te dwie godziny 3 razy w tygodniu się wyrwe:D moje ciało juz tego potrzebuje :D mimo iż przytyłam w ciąży 17 kg to nic nie widac:D wchodzę w spodnie rozmiar 36:D tylko piersi mi urosły i wszystkie biustonosze sportowe i bluzki małe :D Ola nie mogę uwierzyć że już 30 tc;D Sali

Gość gość
Ola ja tez tak malo przybieralam na wadze w pierwszej ciąży ale w ostatnich dwóch m-cach nadgonilam. Właśnie wtedy podobno dziecko najszybciej rośnie. W sumie dychę przytylam i bylam mega zadowolona bo po porodzie tylko cycki zostały:D gagunia

Gość gość Ola
Gagunia, jak tylko cycki zostaną to będę zadowolona :D myślę że tez tak do 10 dojdzie u mnie. Byłam dziś u lekarza, wszystko jest dobrze, żadnych wód nie ubylo, a martwilam się większość świąt... Powiedział, że jak jest więcej wydzieliny to może być infekcja i zapisal mi globulki gyno femidazol. Tylko że ja nie jestem pewna, czy to infekcja, miałam infekcje nie raz i wiem jak to wyglada, teraz mam taka wydzieline jak od poczatku ciąży tylko że wiecej. Zastanawiam się czy takie przyjmowanie globulek bez potrzeby nie zaszkodzi. Sali, ja też uwierzyć nie mogę że to już 30 tydzień, ale dobrze że czas szybko mija bo stresu mam coraz więcej

Gość gość
Też wczoraj byłam na wizycie. Dziecko ma 3 kg ale nie jest jeszcze przyparte więc do stycznia dotrzymam:) 5.01 mam się stawić do szpitala, chyba że wcześniej dostanę skurczy. Cieszę się że spędziłyście rodzinne święta, które zbliżyły Was do mężów:) nasze Święta też takie były:) Agata

Gość gość
DziewcYny wszystkiego co dobre w nowym roku a dla oleniki jak nas czyta spelnienia marzen obu ten rok wkoncu jej dal najwieksze szczescie a wam pociechy z dzieci a tym ktore w dwu paku szybkiego i udanego rozwiazania. Moj mis ma juz drugiego zabka uczy sie siadać . Asia

Gość gość
Ale tutaj cicho co slychac? U nas wporzadku za tydzien wylatujemy szybko minelo. Wygarnelam szwagierce co myale o niej bo mnie zdenerwowala znowi powiedzialam jej ze ani domu nie budujemy dla niej tak jak sobie ona mysli ani nie dostanie samochodu jak prawko zda bo po pierwsze samochód jest na mojego tate i meza ona spowoduje wypadek zabiora znizki mojemu ojjcu a po drugie nie bedzie miala za co go naprawic i zrobia syf jwj dzieci w aucie i powiedzialam to przy mezu ze jesli chce jej dac auto niech je przerejestruje nana siebie i polowe kasy za nie mi odda bo ja jej tego samochpdu nie kupilam to ona sie urazila chyba troche ale juz nie gada co to nie ona i maz sie zamknal i nie pozycza isię nie obiecuje juz jej nic . Ale sniegu u was tez tyle?sali u ciebie topewnie wiecej niz u. MnieA asia

Gość gość Ola
Hej dziewczyny. U nas też śniegu napadalo, robimy teraz pokój dla małej, mąż maluje ściany i nie wiem co na podłogę czy panele czy wykładzine. W tym tygodniu będzie gotowy to zacznę wszystko tam urządzać i pojedziemy niedługo na większe zakupy żeby już wszystko kupić, bo już mi się nie chce latać po sklepach, szybko się męczę i jest coraz ciężej, chce już mieć wszystko gotowe. A powiedzcie jakie kosmetyki najlepiej na początek, trzeba jakieś emolium itd czy mogą być zwykłe drogeryjne? Asia, bardzo dobrze że jej tak dogadalas, oboje nic nie mówią, bo wiedzą, że masz rację. Dobrze, ze ona nie mieszka blisko was, bo pewnie ciągle byscie się klocili przez nią

Gość gość
Ola ją kupiłam dziecięce kosmetyki aż brat przyszedł i opieoprzona zostałam że w emolientach nie kompie tak Małgorzata bąbla więc do tej pory jest kapany w tym . A za 11dni kończy pół roczku jak ten czas leci już ma dwa ząbki i sam już siadać zaczyna ale szybko pada asia

Gość gość
Asia jaka ja jestem z Ciebie dumna!!! :D bardzo, bardzo dobrze zrobiłaś :D trzeba postawić na swoim i widocznie Ty musiałaś przejąć inicjatywę, bo może dla męża głupio było jak to jego siostra. Tak trzymaj !!!:D u nas duzoooo śniegu i slisko bardzo. Ja aktualnie trochę choruje, wróciłam do pracy na parę godzin:D w piątek mam spotkanie z kobitkami moimi bo szykujemy jednej baby shower :D także będę miała wychodne, a mąż aktualnie na urlopie dwa tygodnie także z córcia posiedzi:D Ola ja zakupy uwielbiałam robić dla małej i urządzać jej pokój :D ogólnie kupiłam w aptece oilan do kąpieli i emolium do ciała jako balsam i sobie bardzo chwale bo córka miała straszna skórę po porodzie a teraz jest cudowna:) i do pupy to bepanten to w rossmanie kupuje często są promocje. Do pepuszka oczywiście octanisept :) nic więcej moim zdaniem z kosmetyków nie potrzeba. Sali

Gość gość Ola
To chyba tak zrobię z tymi kosmetyki. W ogóle jak czytam w necie co potrzebne to już mi się wydaje, że trochę przesadzaja ze wszystkim, pamietam jeszcze 6 lat temu jak mój chrzesniak się urodził to siostra nie miała tego wszystkiego co teraz niby potrzebne do wyprawki. No ale czasy się zmieniają :D Sali mój też ma trochę jeszcze urlopu ale robi pokoj cały czas, kupiliśmy jednak wykładzine, teraz to najgorsze to malowanie, muszę uważać żeby nie wdychac tego

Gość gość
Co do zakupow tez uwielbiama pozniej mam wyrzuty bo duzo ubran nie nalozy a jak nalozy to raz . Wiecie co jak mnie moja dawna bratowa wkurzyla w lutym jest sprawa rozwodowa i w pozwie napisala ze rodzina ojca jak i ojciec nie pomagaja jej w wychowaniu dziecka dlatego chce 200zl wieksze alimenty a my vo tydzien ja. Bierzemy i drugie 400zl jak alimenty mala dostaje w postacie zakupow ubran szkofa ze wylatuje bo bym byla swiadkiem u brata ze ona nie dba o dziecko i przez nia jestbede ten rozwod jeszcze napisala ze nie moze pracowac bo dzieckiem sie zajmuje masakra a dziecko chodzi do szkoly idiotka normalna asia

Gość gość
Asia masz się Ty z ta babą, masakra jakas. Współczuję Tobie i podziwiam :). Ola ja to sama pomagalam mężowi malować ściany w pokoju u małej :D Sali

Gość gość Ola
Asia, wydaje mi się że zbyt wiele nie ugra. Na wszystko co powie musi mieć dowody, a jak udowodni że wy niby się nie zajmujecie? Skoro prawda jest inna. Ile to dziecko ma lat? Jak chodzi do szkoły to ona może spokojnie iść do pracy, pewnie jej się nie chce dlatego chce więcej kasy wyciągnąć, ale tak łatwo raczej jej się nie uda

Gość gość Ola
Sali ja to się boję wszystkiego, może przesadzam ale wiesz jak działa czytanie w internecie... To jest masakra jakaś. Niby to farba akrylowa to nie powinna w żaden sposób zaszkodzić, ale mnie nawet ten zapach strasznie przeszkadza, od paru tygodni strasznie mi wszystkie zapachy przeszkadzaja, nawet perfum nie używam bo mnie dusi od wszystkich, prania w pokoju w którym jestem też nie rozwiesze. A niby to objaw wczesnej ciąży. Już pokój pomalowany i wykladzina położona :D teraz to już z gorki

Gość gość
Jak tam? Agata kiedy masz termin bo cos sie wydajr ze niedlugo a moze jestes juz mamjsia ola jak ten czas szybko leci ty juz koncowka ciazy a ja niby niedawno rodzilam a juz w niedziele pol roku moj maluch konczy sali jak lili? Justyna jak malutka gagunia jak sie czujesz . My juz w czwartek wylatujemy troche lipa ale pocieszam sie tym ze tam mam brata i ze wkoncu mij chrzesniak do polski leci za tydzien rodzice sa szczesliwi a on keszcze bardziej . Troche tata jest smutny bo doni go opuszcza a jest dumny bo dwa zeby wyszly w ciagu tego czasu co tu jest i siadac zaczal . Asia

Gość gość
Asia wypyłałas chyba każda z nas :D mam nadzieję że dziewczyny się odezwą:). U nas dobrze, ja wróciłam do pracy, mąż ma urlop, Lili zdrowa ale bardzo leniwa, jak kładziemy ja na brzuszek to nie chce podnosić główki. Ja oczywiście się zaraziłam od teściowej i choruje jak do pracy trzeba iść i mam nadzieję że na małą nie przejdzie. Asia fajnie ze juz siedzi, jej i dwa ząbki a jak to znosi? Dziewczyny co u Was? Co u reszty ?:D Sali

Gość gość
Sali siedzi ale jak maly pijaczrk jeszcze sie troche macha zabki ida brak placzu wesoly chlopak w czwartek juz wracamy.

Gość gość Ola
Hej dziewczyny, u mnie bez zmian, czasem słabo się czuję, ale poza tym daje radę. Chyba w następnym tygodniu wszystko popiore i poprasuje najwyzej zakryje czymś żeby się nie kurzylo za bardzo. Asia, ja też się nadziwić nie mogę jak ten czas leci, twój mały już pól roczku, nim się obejrzysz a już bedzie biegał, także ciesz się każdą chwilą z nim :) sali to fajnie że wróciłaś do pracy, zawsze to jakaś odmiana no ale z córeczką i tak najlepiej :) gdzie reszta dziewczyn? Agata już pewnie po :)

Gość gość
Zgadza się ja już rozpakowana. Urodziłam córeczkę 5 stycznia przez cc, ma na imię Klaudia. Wczoraj wróciliśmy do domu. Ja byłam do wypisu już w poniedziałek ale pediatra chciała przetrzymać dziecko. Na początku były problemy z karmieniem piersią ale nauczyłyśmy się tego.Ale w tym roku będzie przyrost. Na oddziale noworodkowym wszystkie miejsca zajęte, a kobiety które rodzą czekją na wolne łóżko na trakcie porodowym albo patologii ciąży. Dzisiaj będzie pierwsza kąpiel w domku. Co do kosmetyków trochę tego nakupowałam a w szpitalu powiedzieli że niczym pupy nie smarować chyba że będą zaczerwienienia czy odparzenia. Na pękające brodawki polecam czystą lanolinę, u mnie się sprawdza. Pozdrawiam wszystkie. Agata

Gość gość Ola
Agata gratulacje 🌻 my też chcemy nazwać Klaudia :)

Gość gość
Agata gratulacje ;D a jak Ty się czujesz po cc? Sali