Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Rodzina a alkohol

Polecane posty

Gość gość

Ja z mężem mamy dwoje dzieci 12 miesięcy i 3 tygodnie. My w ogóle nie pijemy alkoholu ze względu na to ,że wiemy ile szkód to g****o powoduje. Nikomu jednak w życie nie zaglądam. Moja matka z ojczyma są strasznym pijakami.ona co wieczór musi wypić pół butelki wódki a on wódkę i piwa.dzieciom nawet śpiochów nie kupią bo mówią, że są za drogie. On był tylko po trzech piwach i chciał iść z noworodkiem na spacer .nie pozwoliłam na to.moja matka ma tak przepitą buzię i oczy ze jestem załamana. Ogólnie on mnie wyzywa i krzyczy na mnie ale nigdy przy moim mężu. Matka nie reaguje, nigdy o mnie nie dbala.Zerwalalam z nimi kontakt nie chcę ich znać i jestem pietnowana z tego powodu.A ja czuję ulgę, teściową mam cudowna i ona jest dla mnie jak matka. Swoich synów wychowała wspaniale i mam super męża. Kiedyś matka moja nie chciała mnie znać, ale jak poznałam męża, założyliśmy firmę i urodziłam pierwsze dziecko to odnowa kontakt. Jak żyć? Zgodnie z własnym sumieniem bez pijaków, czy zgodnie z polskimi obyczajami szanuj matkę i ojca?

Gość gość
Odpowiedz jest oczywista musisz urwać kontakt

Gość gość
Cos ta twoja historia jest niespójna. Piszesz, ze zerwalas kontakt to skad wiesz,ze pija codziennie? Wnioskuje, ze mieszkacie z nimi.

Gość gość
12 miesięcy i 3 tygodnie ? to prawie bliźniaki :D

Gość Pracujjjewsklepieeee
Oczywiście ze trzeba być ze swoim sumieniem. Odzucic kontakt bo z alkoholikami nic dobrego się nie osiągnie. Jeszcze kłopoty i problemy powodują. Jak ktoś nie chce się leczyć to sorry ale skończy bardzo źle. Dobrze ze wy macie głowę na karku i wychowacie dobrze dzieci.Ja bardzo rzadko pije bo też widzę ten alkohol i skutki.Moi sąsiedzi przechlewaja wszystko pieniądze a dzieci do mnie na obiady przychodzą. Pomagam im jak mogę i się zastanawiam czy tego gdzieś nie zgłosić.

Gość gość
Nie nie mieszkamy z nimi.oni mieszkają 500 km od nas.nie utrzymywała z nimi kontaktu bo jak moja mama wyszła za niego to on mnie wyrzucił z domu. Codziennie puli.kilku latach poznałam męża , i chciałam się z nimi pogodzić dla dobra moich dzieci. Wiec zaprosilam ich do siebie na 2 tygodnie.będąc u nad codziennie wypijal on trzy piwa i dwa drinki.W rzeczywistości jak byli u nas 10 dni to codziennie szlo na nich 3 piwa i jedna butelka wódki i mąż znalazł w ich pokoju po wizycie oprócz tego całą reklamowe pozgniatanych puszek od piwa. Jak juz pojechali do siebie.Ciężko opisać całą sytuację w kilku zdaniach.oni twierdzą że to nie jest picie i Olewaja nas jak prosiłam aby nie pic przy dzieciach.

Uwielbiasz serwować drinki swoim gościom? Zaopatrz się w rewelacyjne i kolorowe znaczniki do drinków! Dzięki temu Twoi goście będą wiedzieli, który drink należy do nich i unikną pomyłek. Ja zamawiałam w sklepie internetowym CoZACena - http://www.cozacena.pl . Bardzo polecam. Są w niskich cenach.

Gość gość
Weez niech ta twoja mamusia nic nie warta s****wo wypier pieprza