Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość łojowa

Jaki krem polecacie do cery tłustej po 35 roku zycia

Polecane posty

Gość łojowa

Mam ogromny problem od lat,obłojona,że tak brzydko napisize tłusta cera,z rozszerzonymi porami,wągrami,w dodatku sucha i wrażliwa.Nic mi nie pomogło,ani branie tabletek hormonalnych,ani kremy typu vichy,iwostin,bioderma.Przetestowalam wszystkie nivea,garniery,under twenty itp nic nie matowi mojej cery,a jak zmatuje to na chwile i strasznie wysuszy i podraznia.Próbowalam tez isc w druga strone i nawalałam nawilżające ,odzywcze,efekt: wiekszy łój,pryszcze itp Jestem po 35 roku zycia,juz mam zmarszczki,jaki ja krem mam stosowac? pomocy :( :( :( ;(

Gość gość
przede wszystkim, sebum nigdy się nie pozbędziesz do konca. tak wiec musisz liczyc sie z tym, ze zadne krem, ani podklad nie zmatowi Ci cety na caly dzien- to niemozliwe, wiec w ciagu dnia uzywaj albo bibulek matujacych, albo papieru toaletowego by odcisnac nadmiar sebum, po czym przypudruj twarz. Nigdy nie pusdruj bez odcisniecia sebum, bo zapchasz cere i będzie katastrofa. Z tego, co piszesz, masz cere przesuszona, wiec nadmiar produkcji łoju, jest prawdopodobnie z tym zwiazany. mysle, ze powinnas isc do dermatologa oraz do kosmetyczki na porade dotyczaca pielegnacji cery, na zabiegi kwasami - jesienia, na piling kawitacyjny, gdyz podejrzewam, ze struktura Twej skóry nie jest zbyt ładna- suche skórki, wągry, czy stany zapalne. Tu tez duza role odgrywa etapowa peilegnacja, a nie tylko oczekiwanie, ze krem zalatwi wszystko. Nie tędy droga.