Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

lepsza praca w dzien czy w nocy?

Polecane posty

Gość gość

Co lepiej wybrac, chodzi o prace w gastronomii: 1. praca w dzien, ale na rozne godziny, obsluga klientow, sprzatanie, dostawy, szykowanie potraw czy 2. praca w nocy (nadal ten sam zaklad gastronomiczny), sprzatanie, przyjmowanie dostaw, bez obslugi klienta, dodatkowo 20% lepiej platne na nocki. Wiem, ze dla zdrowia lepsza jest praca w dzien, jednak w dzien trzeba sie uzerac z klientami a w miejscu o ktorym pisze jest zapierdol.

Gość gość
Lepiej w dzien, bo w nocy sie rozregulujesz.

Gość gość
To zależy, co wolisz sama robić, jaka jest twoja sytuacja w życiu prywatnym, bo może lepiej pracować na nocki a w dzień być szybciej dostępna po odespaniu, bo np. dzieci wracają wcześnie ze szkoły. Finanse też mogą mieć znaczenie, ale nie muszą. Jeżeli będziesz stale pracowała na tą samą zmianę nocną, to się nie rozregulujesz, tylko przestawi ci się tryb życia i pory snu.

Gość gość
Dzieci beda w szkole, wiec moglabym sie wyspac. Zastanawiam sie praca nad 1/2 badz 3/4 etatu, wiec 20 -30h. W przypadku pol etatu bylaby to w zaleznosci od tygodnia 2 badz 3 nocki.

Gość gość
Tylko znow w dzien bardzo czesto listonosz albo osoby roznoszace reklamy do nas dzwonia na domofon, wiec bym sie nie wyspala przez nich. Listonosz przynosi poczte do wczesniejszych najemcow, mimo, ze nie mieszkaja tam pol roku.

Gość gość
A nie da się wyłączyć tego domofonu na czas, gdy śpisz? Ja nie wiem, bo nigdy w bloku nie mieszkałam.

Gość gość
Ja bym wybrała nocki. Pierwszy miesiąc będzie trudny, bo organizm musi się przystosować. Potem będzie ok. Jeżeli nie lubisz kontaktu z klientami i nie chcesz sie z nimi, jak napisałaś "uzerac" to lepsza druga opcja. Lepiej pracować w spokoju, niż w nerwowej atmosferze.

Gość gość
Nie niestety nie mozna wylaczyc (jedynie opcja odciecia kabelkow, co jest rownoznaczne z zepsuciem domofonu). Nawet przy wbijaniu kodu przy wchodzeniu np. meza w srodku slychac.

Gość gość
Ja bym wybrala nocki.

Gość gość
Haha McDonald, co nie ? ;) To już Ci powiem, że lepiej za dnia. Sprzątanie nocne jest koszmarne, grille itp naprawdę jest zapieprz, ale to już pewnie od punku zależy

Gość gość
tak Mcdonald, ale ja wole sprzatanie, niz uzeranie sie z klientami i co chcile zmiane stanowiska pracy. Wole robic swoje. Pracowalas w mcdo?

Gość gość
Ale w maku nie zatrudniaja kobiet na nocki, bo tam strasznie ciezka robota jest przy czyszczeniu tych sprzetow.do dostaw tez nie biora kobiet.pracowalam w kilku makach i nigdzie sie nie spotkalam, zeby kobiety robily nocke.jedynie w tych z calodobowym drivem zatrudniaja dziewczyny do obslugi klientow.

Gość gość
15:34 pracowalas na ile etatu w mcdo? Ile zwykle mialas godzin dziennie?

Gość gość
A nie da sie zalatwic sobie systemu 3zmianowego? tydzien calkiem na rano, kolejny poczatek zmiany 10-14, a trzeci nocki?

Gość gość
nie wiem, czy w mcdo takie cos jest mozliwe, bo trzeba podac dyspozycyjnosc.

Gość gość
No tak, dyspozycyjnosc, ale jest cos takeigo jak grafik i chodzi sie do pracy wedlug grafiku. Zreszta na rekalamie jest: elastyczne godziny pracy, czyli wszystko jest do dogadania.

Gość gość
Mam nadzieje, ze ktos doradzi. jesli wpisze dyspozycyjnosc od pon do czw w godz od 6h do 22h i w pt od 6h do 14h to czy bede miala szanse na prace tam? Bo slyszalam, ze trzeba byc dyspozycyjnym caly weekend?

Gość gość
a nie wiesz ile min. dni w tych trzeba zaznaczyc?

Na twoim miejscu lepiej w nocy. Lepsza kasa. Jack cos potrzebujesz to wstaniesz wczesniej i sobie pozałatwiasz, dychniesz jeszcze cos. A na dzien...zalezy jakie godziny ale przewaznie w gastronomi to cały dzien - przychodzisz wyrypany do domu - kolacji, paciorek i lulano - i kolejny dzien.

Gość gość
a ciezkie jest sprzatanie w nocy?

Gość gość
W nocy myje sie grile, z tym ze to nie sa takie grile, jak znamy z ogrodu, tylko ciezkie sprzeciory, ktorymi trzeba wyjechac, zeby posprzatac pod nimi.filtruje sie olej, albo wymienia, w zaleznosci od stanu zuzycia.sama beczka na zuzyty olej jest tak ciezka, ze chlopaki ja wywoza we dwoch.do tego dochodzi mycie drobniejszego sprzetu, czyszczenie sali jadalnej i toalet i jeszcze teren zewnetrzny.nie raz widzialam, jak chlopaki we dwoch nie potrafili sie wyrobic.znam chlopaka, ktory pracuje juz kilka lat na nocki i jest mega rozbity.ciezko mu funkcjonowac w ciagu dnia.dostawa to tez nie jest pikus, bo np.bulki przychodza na paletach w slupkach po 19 koszy.jezeli kierownik ma odrobine oleju w glowie, to nie zatrudni kobiety na nocki.

Gość gość
dzieki za odp. wiec lepiej jednak praca w ciagu dnia. Co do grafiku to jesli zglosze pon- czw 7-20 a w pt 7-16 myslisz, ze bedzie ok, czy trzeba byc bardziej elastycznym?

Gość gość
Hej kobiety na nocki też pracują, pracowałam w warszawie i ja i koleżanka tak pracowałyśmy

Gość gość
i jak dobie dawalyscie rade? jak to wyglada z dyspozycyjnoscia?

Gość gość
Moim zdaniem to zalezy w jakim miescie.np w krakowie nie byloby problemu, bo tutaj studenci dzienni obstawiaja weekendy.

Gość gość
chodzi o Wroclaw, tam tez duzo studentow.