Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bartosz55661

Problemy z jelitami, jakiś pomysł? Zioła?

Polecane posty

Gość bartosz55661

Mam ciągle problemy z układem pokarmowym - a to zaparcia, a to biegunki. Lekarz podejrzewa u mnie zapalenie jelit, szczególnie, że jestem alergikiem... Poczytałem o eozynofilowym zapaleniu jelit i się przeraziłem. Według tego artykułu http://www.menopauza.pl/eozynofilowe-zapalenie-jelit-2/ dorośli mają gorsze rokowania na wyleczenie. Może macie jakieś pomysły? Medycyna naturalna, zioła?

Gość gość
Może jakaś dieta eliminacyjna pomoże? Dicopeg na zaparcia? Może zwróć się z tym do dietetyka, zwykle można leczyć odpowiednim żywieniem problemy jelitowe.

Gość gość
u mnie w zapaleniu jelit na podłożu alergicznym bardzo dobrze sprawdza się Lactoral IBD- preparat szczególnie dedykowany osobom ze stanami zapalnymi jelit- uszczelnia on śluzówkę jelit przez co ogranicza stan zapalny i wszystkie jego objawy. A co do diety , to szczególnie w przypadku alergii jest to sprawa kłopotliwa- ja pop prostu zrobiłam cały panel alergenów pokarmowych z krwi.

Gość gość
Dieta eliminacyjna oczywiście wskazana, zawsze to mniej podrażnia jelita. Wspomniany wcześniej Lactoral IBD w stanach zapalnych jelit jest bardzo wskazany i bardzo dobrze sie sprawdza, zmniejsza dolegliwości i wydłuża czas remisji choroby.

Gość gość
kup lactoral ibd i po paru tygodniach powinno juz byc lepiej, probiotyki maja bardzo dobry wplyw na funkcjonowanie jelit, kolonizuja ja, uszczelniaja ich scianki, przez co przepuszczalnosc patogenow jest mniejsza, dokuczliwe objawy mijaja, trzeba tylkotroche cierpliwosci bo nei zadziala od razu, ale warto, ja stosuje juz 3 miesaic i efekty sa bardzo dobre, choc mialam podejrzenie ibd to teraz nie mam juz tych biegunek, bolow i wzdec, czuje sie calkeim dobrze!!