Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

90% korzystających z 500 plus to alkoholicy, biedota, margines społeczny

Polecane posty

Gość gość

patologia i inne dziadostwo, sory ale taka jest prawda, moja koleżanka pracuje w MOPSie i mi mówi co tam sie wyprawia, ten kraj schodzi na psy od dawna, pieniądze rozdaje sie byle komu, wielu ludzi nie chce podjąc zadnej pracy, wolą krasc, ukrywac lewe dochody, naprawde potrzebujący nie dostają pomocy lub im sie tak naprawde nie chce o nią prosic, nie chcą sie ponizac o 100 zł bo malo zarabiają i są na granicy dochodu uznawanego przez mops... to samo bezdomni i tzw pustelnicy, ktorzy nie piją tylko zyją w jakis norach samotnie w ubóstwie, oni zadnej pomocy nie dostają, a ludzie wymagają od bezdomnego by poszedł do pracy ! JAK on ma isc do pracy skoro ileś lat zyje na ulicy, przyzwyczail sie do takiego zycia, każą mu się umyc i szukac pracy, ludzie sa nienormalni i nie potrafią się wczuć w czyjąś sytuacje, altruiści haaha

Gość gość
A u ciebie w domu wszyscy zdrowi? Zglos sie do psychiatry

Gość Wiwerrrrn
Oj tam, uogólnianie. Jasne, ze dużo patoli z tego ciągnie. Ale sa rodzinki, które naprawdę tego potrzebują.

Gość gość
Czyli wiekszosy rodzin z 2 dzieci to patologia, bieda i margines społeczny. Ależ ci żal tyle sciska;-)

Gość gość
To to jest właśnie te 10%, reszta, która korzysta w całości, to ci, o których pisze autorka. Patola i lewe dochody. Już nie wspominam o zwalnianiu sie z pracy, bo po co pracować, jak ma się 3 dzieci i 500+ wyrówna brak pracy? Ci to akurat faktycznie potrzebują, skoro stać ich na rezygnację z roboty.

Gość gość
A ja myśle ze korzysta 100% tych którym sie nalezy. Nie znam nikogo kto by zrezygnował z 500+

Gość gość
chcesz powiedzieć, że 90% ludzi mających więcej niż jedno dziecko to pijaki i margines?

Gość gość
Czyli prawie wszyscy którzy mają 2 dzieci i więcej to patologia a ci co są bezdzietni lub mają jedynaków są porządnymi obywatelami? To ja wg ciebie w grudniu zostane patologią, bo urodzę 2 dziecko.

Gość gość
Margines czyli lubelskie. Do rosji z tym s****wem.

Gość gość
Margines czyli cały blok wschodni Polski-razem z Ukrainą do ruskich won poszli i kaczora ze sobą zabierzcie :-)

Gość gość
Autorko za to ty wiesz najlepiej w czyją sytuacje należy sie wczuć a w czyją nie. To sie nazywa empatia. Medal ci przyznać

Gość gość
Jestem n-lką ,mąż dyrektorem firmy budowlanej. Nigdy od państwa nie dostaliśmy NIC za darmo!Nawet becikowego, bo za bogaci. Mamy trójkę dzieci i teraz dostajemy 1000zł.Jest ,dają ,biorę.... Nie pochwalam tego bezsensu,ale skoro jest to mam swoim dzieciom odmawiać?:) Śmieszą mnie takie frustratki jak autorka.Ona by się wyrzygała z nienawiści i zazdrości, ponieważ ma jedno dziecko i jej się nie należy... Żal d..ściska:)

Gość gość
a ja uwazam ze poanstwo powinno pomagac jedynie tym ktorzy sobie nie radza, maja trudna sytuacje , chore niepelnosprawne dzieci... Co to za postawa panstwo nic mi nie dalo a teraz daje to biore? panstwo nie ma obowiazku wam nic dawac, macie rece to sobie zarobcie na wlasne dzieci anie tylko daj i daj...

Gość gość
20:14 a ty pewnie masz jedynaka lub jestes bezdzietna wiec szczekasz:) HIPOKRYZJA. Umiesz czytac ze zrozumieniem? Błedne kolo...Wlasnie ci najbiedniejsi to niestety najczesciej patologia.Znasz bogata patologie? Ty w imie idei zapewne jak "daja nie bierzesz" ,co?Ktos pisze ze nigdy nic nie dostal bo wlasnie duzo zarabia.Odprowadza duze podatki.Jego dzieci beda pracowac na ciebie bo z teojego jedynzka bedzie o stokroc mniejszy pozytek.A tu db funkcjonujaca rodzina i masz jakies ale.W koncu zdecyduj sie dla patoli to pincet czy dla normalnych zaradnych rodzin wielodzietnych???

Gość gość
Takie myslenie jak Twoje autorko jest płytkie.Ja mam troje dzieci,pracuje na 1/2 etatu w administracji mieszkaniowej,mąz w GOPS,jest konserwatorem.Obydwoje nie zarabiamy 4000 zł na reke,mam 3* 500+.Pijemy okazjonalnie,nie palimy.Mieszkamy w niezbyt duzej miejscowosci,nawet tak zwana patologia za 500+ robi remonty,dzieci lepiej ubiera i za czynsz płaci.

Gość gość
A ja znam naciagaczy. Maja dochody, ale ukryte badz zanizone, by dostac 500+. To nie patola i biedota. Oszusci, kase maja, a kombinuja by dostac od panstwa.

Gość gość
autorko chcesz powiedzieć, że 90% rodzin, które mają więcej niż jedno dziecko to patola? Uuuuu... psychiatra się kłania :o

Gość gość
brokeninside87 dziś a ty oczywiście jak zwykle pier/dolisz. Nie wiesz w ogóle na czym polega 500+ więc przymknij się ze swoimi mądrościami ludowymi

Gość gość
Mam znajomych, maja biznes na czarno, facet pracuje na etat, ma najnizsza na umowie. W zasadzie na miesiac maja ok 6 tysiecy na miesiac. Mieszkaja u tesciow od 16 lat , maja odlozona kase na wlasne mieszkanie dzieki temu. Maja 3dzieci i dostaja 1500 zl na nie od panstwa, do tego rodzinne teraz, oszustwo tlumacza, ze to dla dzieci...

Gość gość
Mam w rodzinie takiego, który ugadał się z pracodawcą, żeby na umowie mieć mniej i na dwójkę dzieci brać 1000. To taki tym co to na rzęsach stanie by od państwa wyciągnąć. Jego żona jest fikcyjnie zatrudniona u tatusia, tylko listę podpisuje by macierzyński mieć, a w robocie jej nie zobaczysz. Kontrole na nich nasłali, bo podejrzewali, że to fikcyjne zatrudnienie, ale w papierach się zgadzało i mogli im skoczyć.