Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kasiurek86

Gyncentrum i nie tylko, nowy wątek

Polecane posty

no my przez całe wakacje karmiliśmy kota z butelki, mąż co 2 godziny schodził z plaży i sprawdzał co z maluszkiem, a w nocy wstawałam ja :) No i masowanie brzuszka by zrobiła kupkę p jazda bez trzymanki :)

Gość gość
Dredzik tu masz namiary na aptekę, mówią po polsku dobrze wcześniej zadzwonić i zamówić utrogestan zaraz za przejściem granicznym bardzo łatwo znaleźć pozdrawiam MaBo https://www.google.pl/search?q=lékárna+u+salvátora&oq=lekarnia+u&aqs=chrome.1.69i57j0l3.6409j0j4&client=tablet-android-samsung&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8#istate=lrl:iv&rlimm=3193205294596854302

Kurde zapomniałam dzisiaj wziąć rano utrogestan. A nie ma mnie w domu, myślicie ze to duży problem? Zdążę dopiero wziąć druga dawkę ok. 15

Gość gość
https://www.google.pl/search?q=lékárna+u+salvátora&oq=lekarnia+u&aqs=chrome.1.69i57j0l3.6409j0j4&client=tablet-android-samsung&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8#istate=lrl:iv&rlimm=3193205294596854302

Kasiurek nic sie nie martw! Przyjedziesz do domu to zaaplikujesz sobie, nie stresuj sie tym :) I dziękuje Ci bardzo za propozycje, jesteś nieoceniona :) Na pewno skorzystam z pomocy w listopadzie:) co do kotów to ja mam znajdę - okazało się że jest w połowie rasowym angielskim koteczkiem. Ale to jest taki kocur co pieszczotek nie lubi i zawsze go ganiam, żeby się do niego przytulać i przelać matczyne uczucia i wyglądam jak Alf goniący Szczęściarza ( pamiętacie ten serial z lat 90 ). I znika na kilka dni i przychodzi pobity i odrapany. Co ja się z tym kocurem mam...:) hehehe

Tasia, co u Ciebie? Będziesz jeszcze betę badać, czy czekasz juz tylko na usg?

Tak to jest z tymi kotami :) mój jeden jest pieszczochem a drugi da sie pogłaskać tylko wtedy jak ma dostać jeść :) potem mnie olewa :)

Myślicie, ze w 8dpt blastek wynik bety byłby juz wiarygodny? Betowala któraś tak wcześnie?

Cześć dziewczyny :) trzymam kciuki za bety :) Hope aż sie wzruszyłam jak czytałam o Twoim transferze, zeby tak wszędzie było. Betę zrobie moze we wtorek ale to tak tylko z ciekawości. Czekam na usg i mam nadzieje ze jednak sie cos ruszy chociaż objawów raczej nie mam :(

Tasia, a właśnie chciałam o objawy pytać. Tez nie masz żadnych objawów, zupełnie nic?

Gość gość
Sil dobrzy z Was ludzie... Gdzie ta sprawiedliwość..człowiek pragnie dziecka i nie ma pomaga...troszczy o kotka znajdę, bo ma do tego serce a patologia ma po 5 chleje i zaniedbuje wlasne dzieci... Madzia

W opisie mam 9 bo sie pomyliłam ale juz zmieniłam :) jeżeli chodzi o obiawy to zaraz po transferze z 3 dni bolało mnie podbrzusze a pózniej nic, po becie co jakiś czad 3-4 dni miałam jakieś bóle, czasem piersi bolały. Teraz czasem cos zakłuje ale nie jakoś bardzo, piersi czasem zabolą ale tez nie jakoś bardzo. Sama nie wiem co mam o tym myślec, niektóre nie mają żadnych objawów

To ja chyba sie skuszę na ta betę juz we wtorek, bo sie juz mecze. Jak ma wyjsć, to wyjdzie. To prawda, ze czasem nie ma objawów. I to, ze miałam objawy w poprzedniej ciąży, nie znaczy, ze teraz muszę mieć takie same.

Gość Martirybka
A jakie sa ceny lutinus i fragmin w Czechach? Mój maz zwariował tylko na siku pozwali mi wstać :p

Peonia jasne, że w 8 dpt blastek już Ci wyjdzie beta. :) he he uśmiałam się z Waszych opowieści o kotach - i o Linki patyczakach :) i to 10 :) Sil a Twój 3dniowy kotek w Chorwacji tylko potwierdza, ze masz dobre serce - ja kiedyś znalazłam 4 tyg. kociaka i pamiętam jaki był mały i bezbronny - masowanie po brzuszku namoczonym w ciepłej wodzie gazikiem - imitujacym szorstki język mamy też doskonale pamiętam :) Kasiurek Dredzik ma rację - jak raz weźmiesz progesteron później to nic się nie stanie.

To mnie przekonalyscie kobietki :) we wtorek rano jadę na betę :) oby tylko była pozytywna... A pózniej będę martwić sie dalej...

Wlasnie zaaplikowalam, ale staram sie nie mieć żadnych wpadek zeby w razie niepowodzenia nie mieć do siebie pretensji ze coś zawaliłam. Peonia trzymam za Ciebie kciuki i podziwiam cie :) ja ciagle zmuszam sie do zrobienia bety w czwartek po czym zmieniam zdanie i stwierdzam ze zrobię jednak po kolejnym weekendzie :) chyba mam odwrotnie do Was :)

Choć mąż już stwierdził ze muszę być w ciazy bo jestem taka upierdliwa i złośliwa ostatnio ze to na pewno objaw ciazy :) i aż sie boi co będzie pózniej :)

Ja wychodze z takiego założenia że robie bete wcześniej tzn 8-10 dpt wtedy beta jest juz wiarygodna tzn czy cos zaskoczylo, moze byc niska ale czy w ogole jest... po co mam nie potrzebnie brać leki przez kolejne pare dni jak sie nie udało...ostatnio robilam w 8dpt bo konczylo mi sie l4 bo nie bralam na 2 tyg i mialam isc do pracy.. a ze wynik wyszedl pozytywny to dostalam l4 ciazowe i do pracy juz nie poszlam..

Gość iwcia10
Peonia ja betowalam blastki w 7dpt i mi juz wyszlo 32. Trzy- cztery dni po transwerze miałam kłucia w boku, teraz w tej ciazy jak mnie zaczelo identycznie kłuc to juz kilka dni przed @ wiedzialam ze sie udalo. Potem trzy dni przed @ mialam plamienie rozowe a na drugi dzien brazowe i juz bylam pewna ze zaszlam w ciążę. Po transwerze nue mualam plamienia implantacyjnego a teraz tak. Co do objawow to piersi mnie dopiero bolaly jakos od 8-10 tc a tak to kompletnie nic. Za wczesnie na bol piersi, to powodują raczej leki ktore bierzemy. Ostatnim razem z dnia na dzien przeszly mi bole podbrzuszs i wiedzialam ze juz jest cos nie tak a teraz mam dziwne bole i boje sie co sie tam jeszcze moze dziac. Jutro robie bete to juz bede widziec czy nadal cos przyrasta czy juz spada. Spokojnie betuj w 8 dniu :)

Catarina...jak było na badaniu glukozy? Co ze sobą bralas na badanie? Dodawałas cytryne? Ile siedziałas po wypiciu?

Do okresu jeszcze tydzien a brzuch mnie boli jak bym jutro miała dostać. I ciagle mi tam bulka i sie przelewa. Jak by to był przyszły piątek to bym szła sprawdzić czy sie już zaczął. Czy miałyście takie wrażenia jeszcze przed pozytywną betą?

dziewczyny długo plamiłyście /krwawiłyście po schtreningu ? Hope to ja mam na 2 genach tą mutacje tak jak ty..mam nadzieje że ci się uda.. Peonia ,Kasiurek jestem z całym sercem z wami:* Smutasku to nie masz takiego małego mieszkanka :)ważne że sa te 2 pokoje ;)

ja miałam scratching we wtorek - nie plamię wcale. Ale ty miałaś z histero nie? Ja po histero nawet nie plamiłam, tylko krwawiłam chyba 7 dni.

Kasiurek, ja tez bardzo pilnuje leków, zeby jednak nie pomijać. Mam wszystko rozpisane w tel i mi przypomina dodatkowo. Ale cieżko zapomnieć, jak cały czas o tym myśle. To mi do bety juz wiele czasu nie zostało. W ostatniej ciąży biochemicznej miałam objawy, poprawiła mi sie cera, bolały piersi, podbrzusze, wyczulony węch i miałam bardzo wodnisty śluz, przy wkładaniu utrogestanu az mi ciekło po ręce, teraz nie mam nic, no i byłam cały czas głodna. A jak przestał mnie brzuch pobolewac, to na drugi dzien zaczęłam plamić i sie skończyło.