Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

moje dziecko strasznie niespokojnie spi

Polecane posty

Gość gość

Jal w temacie. Moje dziecko ma bardzo niespokojny sen. Mniej wiecej od 2giej rano zaczyna sie okropnie wiercic , przekladac z boku na bok, rozpychac az wkoncu uderza sie o barierki i budzi. Wstaje i placze a wrecz wyje Biore ja do naszego lozka bo juz nie mam sily wstaac na okraglo, a tam czasem usnie odrazu a czasem wierci sie przez 2h. Niby ida jej zabki ale lekarz powiedzial ze to by trwalo kilka dni a nie kilka miesiecy. Co wy na to? Mialyscie taki przypadek? Bo ja juz wymiekam.

Gość gość
Moje dziecko zaczęło i moje koleżanki zaczęło przesypiać noce po 3 roku życia.

Gość gość
Prosze nie mow tak bo moje male ma juz rok i jest jakas masakra. Kiedys bylo o wiele lepiej teraz to jakies szalenstwo sie dzieje.

Gość gość
A zabierasz dziecko do piaskownicy??? A tam pełno tego syfu!Może ma owsiki, moja córka miała takie objawy,poszłam do lekarza po receptę i przeszło..

Gość gość
A w dzień jak się zachowuje? Zęby mogą dokuczać dłuższy czas a nie tylko kilka dni. Może być mnóstwo powodów. Od braku wyciszenia dziecka przed snem. Może dziecku zwyczajnie chce się pić? Był ciepły okres. Pije z butelki? Można spróbować podać wodę. Może jest za grubo ubrana? Spróbuj jednego dnia ubrać ją lżej do snu. Mój syn w nocy też się kręcił. Odkąd jest otwarte okno w nocy jest znacznie lepiej nawet w chłodniejsze dni. A może to zęby? Są różne maści. Warto spróbować czy po smarowaniu na noc też zacznie się budzić. Może mieć też problemy żołądkowe. Na noc spróbuj podać espumisan. Najpierw dawkę 10 kropel. U nas działało dopiero 20 kropel. To specyfik ziołowy. Może dziecko też zwyczajnie coś boleć. Sama unikam leków przeciwbólowych, ale raz podałabym i sprawdziłabym czy może rzeczywiście dziecko się uspokoi. Wtedy trzeba szukać przyczyny bólu. Są też uspokajające czopki viburcol, polecane np. przy ząbkowaniu. Moga być też powody natury psychologicznej typu potrzeba bliskosci, coś ostatnio przestraszyło dziecko itd. Są też różne fazy snów, dziecku może coś się śnić, mózg sie rozwija i niektóre dzieci spią nie spokojnie. U koleżanki dziecko około 1,5 roku zaczęło kiepsko spać. Okazalo się, że pomogła dłuższa drzemka w dzień. Dziecko w dzień miało dużo bodzzcow i za mało odpoczywało. Mózg był zbyt zmeczony przez dzien zeby efektywnie odpoczywac w nocy. Przez pół roku spał dwie godziny w dzień. To ważne czy ma jakieś inne objawy nie licząc niespokojnego snu. Dla mnie osobiście marudzenie w nocy dziecka zawsze ma jakiś powód i najczęściej mozna go znalezc i przynajmniej troche zminimalizowac budzenie sie w trakcie snu.

Gość gość
Napewno nie ma owsikow, nie chodzi jeszcze do piaskownicy. Nie jest przebodzcowana, ma dwe drzemki w ciagu dnia, raz godzinne a raz dluzsze. Od malego miala problemy ze snem ale teraz jest apogeum. Wczesniej budzila sie na chwilke brala smoczka i spala a teraz potrafi nie spac 2h. Podawalismy camilie na zabki nic nie pomoglo. Chyba damy czopki bo ilez mozna. Jest ubierana stosownie do pogody wiec na pewno nie jest jej goraco. Brzuszek pelen na noc i nie boli bo akurat z tym nigdy nie miala problemow. Ona zmeczona nie wyspana wiec nie zadowolona, my rowniez. Rece opadaja

Gość gość
To ja od tych 3 lat moja koleżanka była ze swoją córka u neurologa i on jej powiedział ze ma wartki umysł i że nie ma czym się martwić, u mnie ma 3ipół roku i wiele nocy jest jużprzespanych ale potrafi spaść z łóżka krzyczy w nocy płacze przez sen jest po prostu bardzo wrażliwe tak jak u Ciebie od początku był problem ze snem do 8 miesiaca zasypialp przy dzwięku suszarki.

Gość gość
Od samego poczatku spala tylko i wylacznie u mnie na piersi a u meza na brzuchu a kazdy ruch to bylo wybudzenie. Potem bylo ok, raz pobudka na butelke, a potem juz zaczely zabki isc i katastrofa. Budzila sie co chwila, potem raz w nocy i bralam ja do nas do lozka bo juz nie mialam sily wstawac do niej non stop a teraz juz nasze lozko nic nie pomaga :( jestem zalamana i szczerze mam dosc.

Gość gość
Musisz zacisnąć zęby jak mojemu dziecku szły zęby to budziło się co 10 minut, chodziłam jak zombi, potem jak wróciłam do pracy to chodziłam jak podwójne zombi, trzymam za Ciebie kciuki.

Gość gość
Ale jak dlugo beda te zeby szly? Juz ma 8 a jeden gorszy od drugiego. Myslalam ze bedzie lzej z czasem? A tu takie 'zd****o'

Gość gość
Nie wiem co Ci powiedzieć? Do 3 roku dziecko przespało bez większych rewolucji parę nocy, to trochę mało, teraz mam następne dziecko więc nadal nie śpię, ponad 3 lata bez normalnego snu, można się przyzwyczaić, a z zębami to jak wyjdą kły a jak ma 8 to pewnue już są piwinno być już lepiej.

Gość gość
Te 3 lata boooziu wspolczuje ci strasznie. Ja marudze po roku. A co ty masz powiedziec....

Gość gość
Te 3 lata boooziu wspolczuje ci strasznie. Ja marudze po roku. A co ty masz powiedziec....

Gość gość
Spoko da się wytrzymać tylko to niestety ma przełożenie na inne sfery życia niestety, jestem wiecznie zmęczona bardziej lub mnie drażliwa bardziej lub mniej cierpliwa, ale cały czas sobie powtarzam, że mam zdrowe dzieci a to w kińcu przejdzie, więc życzę Ci żeby się to u Ciebie unormowało.

Może bardzo przeżywa to co się działo w dzień? Codzienna rutyna pomaga dziecku w czuciu się bezpiecznym.

Gość gość
Na pewno przeżywa u Nas była i jest rutyna ale i tak nicki zarwane.

Gość gość
Ja tez to powtarzam ze na szczescie moja mala jest zdrowa. W dzien radosna, grzeczna,spokojna no i kocham ja ponad zycie. Ale tak mowisz nie spanie odzialywuje na inne sfery typu relaks czy nawet czas spedzony z mezem, obydwoje jestesmy przemczeni i poddenerwowani. Mam nadzieje ze wkrotce bedzie lepiej i tobie i nam :)

Gość gość
Autorko mam podobny problem, córka ma 17 mies i u niej ten niespokojny sen jest związany z ząbkowaniem. Pierwszy ząbek wyszedł jej jak miła 6 mies i od tego czasu zaczęła się jazda, jak wyjdzie przez 2-3 tyg ładnie śpi w nocym potem znowu się zaczyna. Pocieszam się że już niedużo zostało jej tych ząbków do wyjścia.

Gość gość
Chcialabym zeby dobry sen trwal tydzien czy dwa. Narazie mala przespala 4 cale noce. W tym ja nie spalam zbytnio bo nie moglam. Jakim sposobem niektore dzieci przechodza zabkowanie bezbolesnie a niektore sie tak mecza??

Gość gość
Wrażliwość, gdyby moje dziecko było dorosłe powiedziałabym ze jest histerykiem i hipochondrykiem;) ten typ tak ma...

Gość gość
Moje drogie rutune zaczelismy stosowac od samego poczatku, zawsze okazujemy jej duzo bliskosci,wiec moze za duzo? Dlatego sie budzi w nocy jak czuje ze nas nie ma? Przezywac napewno przezywa bo przeciez codziennie sie cos dzieje nowego. Ale jak juz pisalam w dzien jest grzeczna,czasem ma humorki ale to jest zadkoscia. A przeciez dziecko musi sie wysypiac. Lepiej sie wtedy rozwija.

Gość gość
To starsze ma humory choć buntu dwulatka jako takiego nie było dopiero przed ukończeniem 3 roku zaczęły się przeboje takie na maxa generalnie bardzo dużo płacze o wszystko, długo się aklimatyzuje, nie lubi zmian z drugiej strony to bardzo bystre i empatyczne dziecko.

Gość gość
Autorko, moje dziecko sie tak wierci po kaszce kukurydziano-ryzowej, czasem po ryzu, kolezanki dziecko ma podobnie. To nic, ze nigdy nie bylo problemow z brzuszkiem, warto przeanalizowac diete.

Gość gość
Na sniadanie jada kaszke i w ciagu dnia nic jej nie jest. Na noc je mleko z kleikiem czasem kaszke. Myslisz ze w tym moze byc przyczyna?

Gość gość
Moze byc po kleiku ryzowym, ryz jest chyba dosyc zapychajacy, ciezko sie trawi. Nawet po kaszce ze sniadania moze cos zalegac, chociaz ja teraz daje co 2-3 dzien na sniadanie i bylo ok, teraz znowu ida zeby wiec tez sie budzi tak jak Twoja, z tym ze u nas bylo widac az 3 przebijajace sie ząbki, zostal jeden no i mlody sie budzi z placzem, wiec to na pewno zeby u nas. Odstaw wszystko ryzowe na kilka dni i obserwuj, ja bym tak zrobila i tak poradzilam kolezance, u niej sie w duzym stopniu poprawilo, a też robila badania na owsiki itp. Nie zaszkodzi, a noz pomoze:)