Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Chyba zostaną wielodzietną patologią, bo to się opłaca w socjaliźmie pisowskim

Polecane posty

Gość gość

bede leżala dópą do gory, rodziła bachora za bachorem, bede dostawala kasiore, jakies karty duzej rodziny i inne socjalistyczne pierdoły rodem z komunizmu... nic tylko chlać wódke, nie pracować i się pie/rdol/ić sory za wulgarne słownictwo, ALE MOWIE JAK JEST !

Gość gość
Idź się leczyć.

Gość gość
Za komuny każdy miał robotę. Nie było "żulingu" pod sklepami.

Gość gość
Też mnie wkurza to 500+. Dlaczego ja, pracująca osoba, mam finansować cudze bękarty??

Gość gość
Nie było żulingu, bo i tak większość chlala w domowym zaciszu. Autorka ma racje. Nawet tv mamy rodem z komuny. Pieprzona propaganda Pis i wychwalanie pod niebios zasług Jarosława no k***a Mać! Polska Korea Północna :-o

Gość gość
Oesu.. droga wolna idź i się pierdziel po kątach.

Gość gość
Idźcie sie leczyć, albo zafundujcie sobie pięcioro dzieci to wam ulży, bo ZAWIŚĆ odbiera wam rozum. Zobaczymy, ile "skorzystacie" na 2000zl majac piec geb do wykarmienia, ubrania, wyposażenia do szkoly, do kupienia prezentów, itd.

Gość gość
do gościa z 23:07 taka jesteś cwana? tak cie to razi? to daj mi pracę , tylko wiesz , tak ze 3000zł na rękę i wtedy zobaczymy .

Gość gość
nie dwa tysiące tylko ponad chyba 2400, bo rodzinne, plus dodatkowo pomoc na zakup wyprawki do szkoły, itp. mieszkanie za darmo, ferie za darmo, wakacje za darmo,. A ja zapieprzam za 1700 zł i nic nie mam za darmo, nawet głupiego 500 zł. Dziecko V klasa nie wie co to wyjazd na ferie czy wakacje, bo nie stać mnie ponieważ pracuję i od cholery zarabiam bo aż 1700 zł.

Gość gość
Ja jednak zdecydowanie wole pracowac. I nie wyobrazam sobie zrezygnowac z pracy dla 1000 zl, bo mam dwoje dzieci. Pracuje ja, pracuje maz, na drugie dostajemy 500. Ten program szybko upadnie i te co sobie zrobily z tego jedyne zrodlo utrzymania beda gorzko plakac.

Gość gość
właśnie dlatego nie lubię swoich rodaków !! Ci co mają stanowiska zapominają ,jak to jest żyć na dole... zawiść ,zazdrość uszami się wylewa , aż wstyd mi za was ! wyjdźcie na ulice walczyć o swoje!! za komuny , przynajmniej był szacunek do pracownika !

Gość gość
gość dziś do gościa z 23:07 taka jesteś cwana? tak cie to razi? to daj mi pracę , tylko wiesz , tak ze 3000zł na rękę i wtedy zobaczymy . xxxxx Tak, razi mnie to. Czy to moja wina, że nie możesz sobie znaleźć pracy za 3 tysiące? może masz za słabe wykształcenie, co?

Gość gość
A, już wiem - zamiast się uczyć, wolałaś rozłożyć nogi:) a teraz pretensje do innych i wymagania względem państwa, bo ci się należy hehehhe

Gość gość
gość dziś I dlatego, że nie masz pracy zrobiłas sobie tyle dzieci? Świetne podejście do życia :-D Czemu biedny? Bo głupi. Czemu głupi? Bo biedny.

Gość gość
no i dostanie, mam u siebie w bloku takie dwie rodziny, o dostają, ze nie jeden chciałby mieć takie wynagrodzenie, 5 dzieci, mieszkanie i ok. 6 tys. za darmo.

Gość gość
Nigdy nie pojme ludzi bez pracy, bez kasy ale z gromadka dzieci :-o To średniowiecze. Moja babcia miała 7dzieci ale swoje pole, trzode chlewną i nigdy nie ujadala, że państwo ma jej dać!

Gość gość
odpowiem Ci niedorajdo życiowa , bo żeby być prezesem , lub właścicielem firmy , to trzeba mieć nie tylko wykształcenie ,ale i własne pieniądze , a po za tym kto by pracował na prezesów , jakby zwykłego pracownika nie było? i dlaczego w Polsce tak jest ,że pracownik na najniższym stanowisku , ma taką a nie inną wypłatę ? a czy to moja wina dziecko ,że dzieci nie masz? ja mam jedno , wiesz co? teraz matki są skreślane od razu nawet na rozmowie kwalifikacyjnej , bo zaraz weźmiesz opiekę na dziecko , jak chore jest , więc tak naprawdę miej pretensje do rządu...

Gość gość
Obok mnie też mieszkała rodzina - młode małżeństwo z trójką niedorozwiniętych dzieci. Już pomijam fakt, że narobili ich tyle, a powinni się chyba opamiętać gdy zobaczyli, że pierwsze ma problemy z upośledzeniem.... Oczywiście bieda taka, że szok. Ona nigdy nie pracowała, on gdzieś na budowie robi. Dostali mieszkanie socjalne za free, a teraz 1500 zł na te dzieci plus założę się, że jakieś inne dodatki bo dzieci przecież chore, bo bieda, itd itp... No i jaką ta kobieta ma motywację żeby iść do pracy? pieniądze same do kieszeni lecą, a my wszyscy za to płacimy.

Gość gość
bo kiedyś nikt nikomu nie dawał, a teraz jak dają to niech równo dzielą albo wcale, bo to wkurza, bogaty dostaje 5-1,5 tys. a biedny nawet na to jedno nie dostanie, pomimo, że też pracuje i odprowadza podatki, ale nie jego wina, że cholerny rząd pozwala na takie najniższe wynagrodzenie, bo w uni najniższe jest ok. 6 tys. i tam najpierw pierwsze dziecko dostaje więcej, a kolejne mniej, bo wiadomo, że jak np. kupi się komputer pierwszemu to i drugi czy kolejny skorzysta itp. rzeczami, mogą mieć kolejne dzieci.A u nas zawsze rząd zaczyna "od dupy strony". Co za tępaki.

Gość gość
hahahahaha niektórzy polacy ,to d'e'b'i'l\e

Gość gość
gość dziś odpowiem Ci niedorajdo życiowa , bo żeby być prezesem , lub właścicielem firmy , to trzeba mieć nie tylko wykształcenie ,ale i własne pieniądze , a po za tym kto by pracował na prezesów , jakby zwykłego pracownika nie było? i dlaczego w Polsce tak jest ,że pracownik na najniższym stanowisku , ma taką a nie inną wypłatę ? a czy to moja wina dziecko ,że dzieci nie masz? ja mam jedno , wiesz co? teraz matki są skreślane od razu nawet na rozmowie kwalifikacyjnej , bo zaraz weźmiesz opiekę na dziecko , jak chore jest , więc tak naprawdę miej pretensje do rządu... xxx Akurat o to, kto tu jest niedorajdą życiową to bym się mogła spierać;) ale w jednym masz rację - rząd powinien takim jak ty ułatwić powrót do pracy, a nie dawać gotowy chajs na tacy i jeszcze zabierać tym którzy pracują. Ps dzieci nie mam, bo ich nie chcę, ale nawet gdybym miała to wolałabym sama za nie zapracować niz się domagać od innych:)

Gość gość
aha no tak , wy poważnie to piszecie? tak kobiety miały dużo dzieci , bo to była tania siła robocza w polu , bo jak ktoś miał kilka hektarów pól , to kto miał choć by nawet plewić? wtedy nikt nie miał maszyn ,a jak ktoś miał konia , to był uznawany za Pana ... a i tak konie były potrzenbe do orania pól , ale zbierania itd . nie było maszyn ,więc kobiety poświęcały się i rodziły te dzieci ,bo nie miały wyjścia!!!!!!!!!!!!

Gość gość
też wolę sama zapracować na dzieci, ale jak dają to niech dają wszystkim jednakowo, a jak pisowcom pierwsze nie odpowiada to niech je utylizują. Podatki należy dzielić równo, a nie bogaty dostaje na kieckę np. za 1 tys. a biedniejszy pomimo, ze pracuje nie stać go, bo najniższa krajowa to jałmużna ustanowiona przez pisowców to jałmużna.

Gość gość
i nikt nikomu wtedy za darmo nie dawał, a u nas bogatemu dają a biednemu zabierają i to katolicy robią, zgroza.

Gość gość
czy ty rozumiesz dziecko ,że ja mam akurat taką sytuację ,ze nie mam z kim dziecka zostawić ,jak będzie chore , nie ma mi kto dziecka z przedszkola przyprowadzać ,bo się okazało że wyszły pewne problemy z tym itd. ,że nie mogłam ,,później mieć " dziecka bo problemy z moim zdrowiem ,że nikt i wszędzie mam drzwi zamknięte , bo pracy nie ma mi kto dać ,bo jesteś matką a jak ci da z łaską to za marne grosze? i jak ty chcesz dziecko utrzymać? męża mam ale kokosów nie zarabia..

Gość gość
Ten, co pisze o babci, nie zna tamtych czasów, gdy bieda byla straszna. Nie to co teraz, wtedy ludzie naprawdę nie mieli co jesc, mieli jedna pare butow na troje dzieci. Dzieci chodzily na zmiane...

Gość gość
jedyne co to dziecko chodzi do przedszkola państwowego..

Gość gość
no właśnie, bogate nie rozumią i jeszcze za to dostają 500+ przy drugim i kolejnym dziecku

Gość gość
ja wiem jak było w tamtyc czasach , bo mi starszyzna opowiadała , jak do kościoła dię szło boso , a przed się buty wkładało , bo kościół był 15 km od miesjca zamieszkania kobiety chodziły zawsze w spódnicach potem wprowadzono jeansy ..

Gość gość
FAKT Ma 18 mln zł, szóstkę dzieci, chce po 500 zł na każde ".... – Skompromitujecie się – tak PiS usiłuje zniechęcić majętnych Polaków do brania 500 zł na dziecko. Niezbyt skutecznie. Izabella Łukomska-Pyżalska, prezes klubu Warta Poznań, której majątek w zeszłym roku „Wprost” wycenił na 18 mln zł, a prywatnie matka szóstki dzieci, deklaruje, że nie odmówi przyjęcia świadczeń od państwa na każde z pociech...."