Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Chyba zostaną wielodzietną patologią, bo to się opłaca w socjaliźmie pisowskim

Polecane posty

Gość gość
no i tak było kiedyś, tylko nikt nie dostawał, narobił ktoś sobie dzieci to jego był problem za co je wyżywi, a teraz, bogaty dostaje z podatku tych biednych, a biedny już nie.

Gość gość
idę spać , bo mi się nie chcę prostych rzeczy tłumaczyć !!! ja rozumiem ,że są osoby które kombinują , ale są i takie jak ja , i PRZEPRASZAM wszystkich bo nie przewidziałam ,że u nas w kraju , będę skreślona przez pracodawców ,bo zostałam matką!!

Gość gość
autorko nie sadze zebys przy kilku dzieciach mogła tylko spac i wódę chlac,raz ze się nie da bo dzieci ciagle czegos chcą,spokoju niema, dwa ze od razu mops by sie tobą zainteresował i odebrał ci te dzieci i widzisz jak to się oplaca. ja przy 2jce moge odżyc dopiero jak one zasną a wtedy jestem juz tak wykonczona ze sama padam jak mucha. do szkoły i przedszkola chodzą ale to tylko pare godzin,potem non stop ze mną. a i tez pracuję na zlecenie na poł etatu,patologią się nie czuję a jak ktos twierdzi ze przy dzieciach mozna sobie lezec i pasozytowac to naprawde nie ma pojecia o aspektach posiadania dzieci.

Gość gość
no właśnie ,bo autorka ma penie 18 lat :D:D

Gość gość
00:17 - takie mamusie mnie rozwalają zawsze:) chwalisz się czy żalisz? ktoś ci pod przymusem tę dwójkę dzieci zrobił?? chciałaś to masz

Gość gośćtysi
Same prymitywne baby sie tu wypowiadaja. Niot na poziomie tu nie pisze glupot, nie ogladajcie twn bo mozg wam sie lasuje.

Gość gość
00:15 To teraz ladnie podziękuj tym, ktore leca na l4 zaraz po zapłodnieniu. Ja jestem matka i jakos nie mam problemu z praca.

Gość gość
gość dziś urzekła mnie twoja historia :)

Gość gość
Smiejecie sie ale ja znam rodzne gdzie jest 5 dzieci. Matka i ojciec nie pracuja. Na dzieci dostaja 2500.zl. do tego rodzine ok 700 zl. Do rego dzieci maja oplacone obiady w szkole. Najmlodsze ma oplacone przedszkole. Do tego dochodza zasilki okresowe np na jedzenie i wegiel. Jak ost moj brat naprawial im piec gazowy (.ma swoja firmę) oczywiście na koszt miasta bo kieszkabie komulane . Wysmiali go ze jest glupkiem który charuje od rana do wieczora. Kto ich teraz zmusi do pracy?

Gość gość
gość wczoraj haha pudło niedouczony gosciu ktory nie umie czytac ze zrozumieniem. gdzie ja napisalam ze jest zle? dzieci chciałam miec i jestem dumna i planuję kolejne a to ze dzieci to wyrzeczenia i poswiecenie to jest normalna kolej rzeczy i ja tylko stwierdzam fakt. czy naprawde sadzisz jak autorka,ze zprzy gromadce dzieci mozna sobie ot tak lezec, odpoczywac i wóde chlac?

Gość gość
Hehehehe odezwała sie ta inteligentna, co uwierzyła, że autorka założyła ten topic na poważnie:D:D:D

Gość gość
Gorzej jak piski odejda i kasy placic z naszych podatkow placic nie beda.

Gość gość
bzdury wyssanie z palca wy nie macie pojęcia co się należy a co nie na dzieci a te co wiedzą nie odważyły by się ich sobie zrobić bo bez 500 plus nie były by w stanie ich utrzymać naturalnie pracując non stop tak jak ja :-p Sama mam dzieci i wiem jakie są realia tak jak i inne kobiety inteligentne Niby skąd idiotki jest teraz taki niż demograficzny hehehehhe same douczone tu siedzą i te teksty nic nie robi tylko nogi rozkłada i pije :-D jakie wy głupie jesteście wiem że biedactwa pewnie byście chciały żeby tak było bO wam te 500 umysły zaczadziło i nie myślicie :-D a tak to byście do mopru w kolejce DONOSIĆ POLECIAŁY zawistne suczydła ale ja wam życzę takiej gromadki dzieci każdej jednej przekonajcie się na własnej skórze a potem piszcie a nie bajkopisarki na bajkoteri jad wylewają :-D

Gość gość
a co do obiadów moje dzieci nigdy nie miały ich za darmo niestety za darmo to tylko w więzieniu się obiad dostaje :-p nie wiem gdzie w jakiej Polsce wy żyjecie gdzie są takie mopry co tak zasiłkami opływają ????

Gość gość
gość dziś obiady - może zalezy od gminy? mam w rodzinie takich co mają 4 dzieci, oboje nie pracują, bo i po co? 2tys ma z 500+, kolejne 2tys. to zasiłki i dodatki (w tym renta jej męża). Za darmo mają ich dzieci obiady w szkole, za darmo węgiel na zimę, ciuchy mają z gopsu, deputaty żywnościowe chyba co 2 miesiące. To po co oni będę pracować?! Zapylają właśnie ci co są świadomi i inteligentni na takich nierobów.

Gość gość
10 13 no raczej musi zależeć od gminy bo ja mam 5 dzieci i nie dostaję tych rarytasów co tutaj czytam niestety obiady gotuje sama wstaje o 4 rano pracujemy obydwoje i dzięki temu teraz chodzę z podniesioną głową jak widzę zazdrość o 500 plus i mam to gdzieś bo nie napalam się na ten program jako pomoc długoterminową a z resztą dzieciaki dorosną i co wtedy :-) mądrzy rodzice pracują bo wiedzą że to jest coś tylko dla nich Ale autorce życzę tej gromadki bachorów picia i leżenia :-D :-D :-D no i tego 500 płynącego z nieba

Gość gość
Ja dzieki 500+ mogłam w koncu oddac dziecko do przedszkola ( prywatnego)i isc do pracy.Mam troje dzieci,dwoje juz w szkole,najmłodszy ma 3 lata.Od początku wrzesnia hura pracuje,zarabiam 1400 zł( jestem optykiem), mąz zarabia 2300( mechanik).Mam 500+× 3. Dodam jeszcze ze w mojej miasteczku uwazana jestem za sredniozamozną!( haha)

Gość gość
10 13 no raczej musi zależeć od gminy bo ja mam 5 dzieci i nie dostaję tych rarytasów co tutaj czytam niestety obiady gotuje sama wstaje o 4 rano pracujemy obydwoje xxx Widzisz, piszesz, że pracujecie oboje. Dlatego nie masz tych wszystkich dodatków. Niestety, zgadzam się, że w Polsce patologia, która nie pracuje i tylko robi dzieci ma się często lepiej niz pracujący, nisko zarabiający. Baba narobi sobie dzieci, każde z innym, więc dostaje alimenty z funduszu, teraz 500+, obiady za darmo, wyprawkę do szkoły za darmo, dofinansowanie. I ma dużo więcej niż uczciwie pracujący, którzy maja płace minimalną.

Gość gość
Powiedzcie mi jaki jest sens rodzenia dzieci na potęgę bo 500+? Ja na jedno dziecko wydaje koło 1 tysiąca miesięcznie. Mieszkanie za darmo haha.. Sąsiad czekał 9 lat. Mieszkali na jednym pokoju z dwójka dzieci. Wiec jakie mieszkanie? Rodzinne 89zł na jedno dziecko. Co to jest? A i jeszcze podobno jest cos na opal 500 zł na sezon, jeśli ktoś ma na piec. Nie wiem co dokładnie jest, ale w moim przeliczeniu patrząc oczami patologii (byle się nachlac) to nic im z tego nie zostanie, a jeszcze obowiązków przybędzie. Wiec nic z tego nie rozumiem.

Gość gość
Teraz już nie opłaca się pracować na niskopłatnych stanowiskach. Moja szwagierka ma 23 lata i 4 dzieci. Dostaje około 5 tys zł mc od państwa (kosiniakowe na najmłodsze, 500+ x4, alimenty z fa to powiedzmy 300 zł x4, zasiłki rodzinne i celowe oraz stypendium szkolne i inne). Do tego ma umarzane wszystkie długi. Wzięła telefon na abonament powiedzmy 1 tys zł, umorzyli jej, była na tych wystawach z garnkami, wzięła cały komplet wart 4 tys, umorzyli jej, więc wychodzi, że to za darmo dostała. Teraz jak dostała 500+ to dom sobie wynajęła a wcześniej mieszkała w zagrzybionej kawalerce. Ja pracuje, więc mam obowiązek, muszę wstawać co rano o 3.40, często prawie płacze w pracy, bo jest stresująca, szef się wyżywa, jestem wiecznie zła i zmęczona, zarabiam 1, 8 tys zł, jestem samotną matką jedynaka, nic mi się nie należy dodatkowych pieniędzy, powiedzcie mi kto ma lepiej? Z tego wynika, że bardziej opłaca się finansowo albo mieć dobrze płatną pracę a jak nie to siedzieć na pupie i rodzić dzieci.

Gość gość
Autorko nie musisz zostawać patologią. ty już nią jesteś

Gość gość
Teraz już nie opłaca się pracować na niskopłatnych stanowiskach. Moja szwagierka ma 23 lata i 4 dzieci. xxx powiedz, że to żart?! :O jak można mieć 23 lata i 4 dzieci?! 16 lat miała jak pierwsze urodziła? :O dramat

Gość gość
11:21 ale nikt ci nie broni żyć tak jak ona

Gość gość
gość dziś moja siostra ma to samo co ty. Pracuje ciężko razem z mężem, mają niepełnosprawne dziecko, na które NFZ nie płaci za rehabilitacje. Sami muszą opłacać rehabilitacje i wynajem mieszkania. Na życie zostaje im wielki guzik. Nie ma +500, nie ma zasiłków, żadnych dodatków, tylko 89zł chyba pielęgnacyjnego. Ona płacze, że gdyby była patologią z gromadką dzieci to miałaby wszystko za free i nie musiałby pracować. Żal mi jej strasznie, takie to chore w tym kraju, że nierobów się sowicie wynagradza i e do takiej sytuacji rękę przyłożył PIS. S***********i PIS :O

Gość gość
Ktos na PiS glosowal przeciez,to mamy teraz rozdawnictwo wypracowanych podatkow z naszej pracy.Gorzej jak w socjalizmie ! I oni pierdacza ze to dzietnosci !!!! Absurd! Ludzie splacaja tym dlugi,niedawno podawano dane statystyczne jak spadly ilosci pozyczek a wzrosla liczba oddanych zaleglosci. To chore.To aspoleczne,nierozwojowe,itd.

Gość gość
Przeciez tu nie chodzi o pomoc rodzinie tylko kupowanie glosow na przyszle wybory takimi zagrywkami miernote latwo kupic. To pozorne zagrywki i na dodatek nikt ich z tego nie rozliczy,bo nie ma jednostkowej odpowiedzialnosci.

Gość gość
11.26 Nie, to nie jest żart. Od 16 r.ż zaczęła się rozmnażać a efektem tego jest, że teraz mają około 5 tys zł na 5 osób+ umarzane długi. Ja pracuje i mam gorzej finansowo, bo mam 1.800 zł na 2 osoby (ja i dziecko, bo mój narzeczony, który był bratem tamtej dziewczyny zmarł. )

Gość gość
Moim sąsiedzi mają 4 dzieci. Ojciec pracuje, matka nie wiem, ale chyba nie, bo wiecznie jest w ciąży. Dzieci są grzeczne, zadbane, rodzice poświęcają im dużo czasu. Mają swoje mieszkanie, samochód stary, ale jest. Dzieci zdobywają nagrody w szkolnych konkursach. Dla takich ludzi 500+ powinno być jak najbardziej. Nie neguję tego programu w całości, tylko powinni odebrać bogatym ludziom, a dać tym z jednym dzieckiem, którzy ledwie wiążą koniec z końcem jak przypadki opisane powyżej.

Gość gość
My mamy jedno dziecko. Mąż pracuje, zarabia 2300, dostajemy 500+ i rodzinne 89 zł.do pracy na razie nie pójdę chyba, że na czarno. Jak doatane 1300 to zabiora mi 500 i około 600zł zaplace za żłobek, zostanie 700, tak wiec jaki sens? Będziemy mieli 2 stowy więcej, dziecko będzie z obcymi ludźmi, będzie co chwila chore i mnie z powodu zwolnień moment wywala. Tak wiec doksztalcam się w wolnym czasie w kierunku dobrze płatnym i dopiero wtedy będzie mi się opłacało pracować.

Gość gość
siedzieć na pupie przy kilkorgu dzieci wow ale lachy znające życie tu siedzą i mądrośc***iszą :-D