Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Chyba zostaną wielodzietną patologią, bo to się opłaca w socjaliźmie pisowskim

Polecane posty

Gość gość
Po prostu zawsze autorko i tobie podobnym wyciagalyscie lapy np. po becikowe do panstwa i teraz jak nie mozecie dalej to taka zenade piszesz.Nigdy tej patologi nie zazdroszcze niczego.Jak mozna czegokolwiek zazdroscic wykolejencom zyciowym. Zesrajcie sie o te pincet. zenada

Gość gość
Po prostu zawsze autorko i tobie podobnym wyciagalyscie lapy np. po becikowe do panstwa i teraz jak nie mozecie dalej to taka zenade piszesz.Nigdy tej patologi nie zazdroszcze niczego.Jak mozna czegokolwiek zazdroscic wykolejencom zyciowym. Zesrajcie sie o te pincet. zenada

Gość gość
14.53 Tak, siedzą na pupie. Nie wiem jak to teraz wygląda u mojej szwagierki ale wcześniej cale dnie przed tv siedziała. Ty nie wiesz jak wygląda opieka nad dziećmi w rodzinach patologicznych. Opieka nad niemowlęciem to dla nich tylko nakarmienie i przewinięcie, w innych sytuacjach nie wstaną do dziecka. Jeśli chodzi o starsze dzieci to myślisz, że się z nimi bawią, odrabiają lekcje? Nie, ich rola ogranicza się jedynie do przygotowania posiłku.

Gość gość
15 31 ja bym nie mogła spokojnie patrzeć na takie coś , ale szczerze chyba zacznę myśleć o emigracji z tej POLSKI cudownej zwolnimy dwa miejsca w pracy i 5 w szkole i przedszkolu :-o bo to jest brak słów :-o

Gość gość
gość dziś Teraz już nie opłaca się pracować na niskopłatnych stanowiskach. Moja szwagierka ma 23 lata i 4 dzieci. Dostaje około 5 tys zł mc od państwa (kosiniakowe na najmłodsze, 500+ x4, alimenty z fa to powiedzmy 300 zł x4, zasiłki rodzinne i celowe oraz stypendium szkolne i inne). Do tego ma umarzane wszystkie długi. Wzięła telefon na abonament powiedzmy 1 tys zł, umorzyli jej, była na tych wystawach z garnkami, wzięła cały komplet wart 4 tys, umorzyli jej, więc wychodzi, że to za darmo dostała. Teraz jak dostała 500+ to dom sobie wynajęła a wcześniej mieszkała w zagrzybionej kawalerce. Ja pracuje, więc mam obowiązek, muszę wstawać co rano o 3.40, często prawie płacze w pracy, bo jest stresująca, szef się wyżywa, jestem wiecznie zła i zmęczona, zarabiam 1, 8 tys zł, jestem samotną matką jedynaka, nic mi się nie należy dodatkowych pieniędzy, powiedzcie mi kto ma lepiej? Z tego wynika, że bardziej opłaca się finansowo albo mieć dobrze płatną pracę a jak nie to siedzieć na pupie i rodzić dzieci. x wyjaśnij mi bo za cholere nie ogarniam jakim cudem umorzylili im długi ? chyba odroczyli .

Gość gość
gość dziś Normalnie, w czasach pisu wystarczy dzieci naklepac i nie pracować. Pisałam stronę temu, o rodzinie z 4dzieci, oboje nie pracują, on na rencie, a jeszcze rok temu miał firmę i zaciągał kredyt za kredytem, do tego kilka leasingów. Łącznie miał prawie 1 mln! Tak jeden milion złotych długów! Ogłosił upadłość i Sąd stwierdził, że nie obciąży go nawet 300zł należności miesięcznie na rzecz zaległych pensji dla 2 pracowników, no on ma dzieci i wydatki! A ci pracownicy qrwa nie mają?! Ci właściciele firm leasingowych tez nie?! To są ogromne pieniądze i zaciągając bezmyślnie kredyty i leasingi musiał być świadom, że to trzeba oddać! Teraz on ma wyebane. Ci 2 pracownicy mają ciężką sytuacje, a ten właściciel leasingowego biuro tez ma niewesoło. Grunt, że on ma haj lajf. 2tys. Z pincet plus, 2 tys.zasiłków, obiady dla dzieci za free w szkole, teraz tez na wakacje dzieciaki miały za darmo kolonie nad morzem, ciuchy z GOPSU, deputaty żywnościowe, węgiel z GOPSU na zimę. Qrwa życie jak w Madrycie. A my frajerzy zapitalamy na takich pustych nierobów i jak będziemy mieć choć tysiac złotych długów to komornik nam zajmie wypłatę. To jest sprawiedliwe?!

Gość gość
22.23 no ale to i tak nie jest takie faktyczne umorzenie bo jakby chciał np kupic sobie auto czy mieszkanie na siebie albo poszedł do pracy to by wtedy ten dług "ozył"

Gość gość
gość dziś Ma rentę, która analogicznie jest jak dla nas wypłata. I Sąd stwierdził, że nie będzie komornik zajmował mu renty bo on ma dzieci i wydatki! Co ty na to?

Gość gość
jak co ja na to ,jestem przerazona taką niesprawiedliwością ,ja płace kredyt pół wypłaty i ledwo mi styka na skromne życie od 1 do 1 ,często musze pozyczać w ostatnich dniach 100 ,200 zł od mamy. Taka moja kara bo mam jedno dziecko i pracuje

Gość gość
gość dziś No to mamy tak samo, jak i wiele innych mam. Nic nam się nie należy bo ciężko pracujemy i mamy jedno dziecko. A jak nie zapłacisz kilku rat to komornik ci szybko zajmie pensje lub nieruchomośc. A nieroby z milionowymi długami mają się świetnie. Grunt to naklepac dzieci i siedzieć na zasiłku. To qrwa chory kraj! Zamiast wspierać rodziny pracuje i te z 1 dzieckiem ledwo wiążące koniec z końcem, to wspiera się patologiczny model rodziny :-o

Gość gość
22:23 ale to ze mu długi umorzył to nie kwestia pisu. Takie prawo jest od kilu lat. Wiec nie bajeruj ze to dzięki pis.

Gość gość
22:23 ale to ze mu długi umorzył to nie kwestia pisu. Takie prawo jest od kilu lat. Wiec nie bajeruj ze to dzięki pis.

Gość gość
gość dziś nie chodziło, ze dług miał umorzony dzięki pis ale, że dzieki PIS ma kase na życie, i to bardziej komfortowe od rodzin, które pracującą i mają 1 dziecko. Bardziej komfortowe bo ma wszystko za free i o nic się nie martwi

Gość gość
Te dzieci ktorych rodzice dzis zgarniaja to 500 plus beda kiedys to odpracowywac gdy zaczna pracowac,bo nie ma nic za darmo a dlug panstwa wzrosnia przy takim rozdawnictwie kasy. Na dodatek to spolecznie niesprawiedliwe bo powinno byc na kazde dziecko.

Gość gość
JEZU jakie wy tu bajery piszecie Boże czy wy w ogóle macie jakieś wykształcenie a z resztą o co ja pytam skoro tu są kurwa matki które nie potrafią utrzymać jedynaka :-D odpowiedź sama się nasuwa kto to napisał ja poproszę o jakieś dowody prawne publikacje takich sytuacji itd. itp. bo w te brednie nie uwierzę a co do patologii to wy kochane nią jesteście skoro was nie stać na jedno dziecko a 500 złotych ma dla was aż taką WARTOŚĆ :-D CO ZA PATOLKI TU SIEDZĄ

Gość gość
Po co to Jezu,Boze? Albo patolki.PO co ten druk?masz matki za debilki? Moze sama masz kilkoro,nie ogarniasz i te z jednym cie wnerwiaja? Oczywiscie ze kasa powinna byc dla wszystkich dzieci a nie wybranych tylko drugich i kolejnych. I nie o kwote chodzi tylko o spolecznie negatywne rozdawnictwo.

Gość gość
o małodzietna patolka już się wkurzyła :-p

Gość gość
gość dziś podstawówkę w ogóle skończyłaś? rozumienie tekstu to za trudna sprawa :O piszemy o rodzinach patologicznych z gromadką dzieci, którzy nie pracują a kasy mają tyle co ci ciężko pracujący. Widzisz teraz sprawiedliwość? Gdyby Pis zrobił ustawę, że 500+ przysługuje wszystkim dzieciom, ale z zaznaczeniem, że choć jeden rodzic powinien pracować, to było by sprawiedliwie. Bo nieroby szybko by pracy szukały by tylko skorzystać z 500+. Do tego prób dochodowy dla zamożnych rodzin i wszyscy by byli zadowoleni. A tak to mamy co mamy. Czyli najhojniej są obdarowywani właśnie leserzy.

Gość tolaola
A ja powiem tak - jak były dopłaty do in vitro, to cała Polska krzyczała, że oni nie będą dopłacać do czyjegoś widzimisię, że jak kogoś nie stać na in vitro, nie będzie go stać na utrzymanie. Szkoda, że nikt nie zauważył, że ci wszyscy, którzy korzystali z programu, też są częścią społeczeństwa, też płacą podatki (jak ja), a i tak nie mieli nic do powiedzenia. Ok, rozumiem. Każdy niech zarobi na siebie. Ale jeżeli ja płacę podatki, nie mam dzieci, sama finansuję sobie in vitro, to dlaczego mam teraz ze swoich podatków utrzymywać jakąś patologię, która rozmnaża się na potęgę i sama sobie nie umie poradzić? Czy mnie ktoś pytał o zdanie? NIE! Niestety mam taki przykład w rodzinie. Bratowa bez pracy, brat dorywczo pracuje 3 miesiące w roku, mieszkają u moich rodziców za darmo, bo przecież oni nie mają pieniędzy, a czwórka dzieci, rok po roku :/ nie mówię, że robili dzieci dla pieniędzy, bo jak one się rodziły to tego programu jeszcze nie było, ale czemu ja mam finansować kogoś, kto nie słyszał o zabezpieczeniach, nie umie ogarnąć swojego życia, zapanować nad nim, tylko dzieci trzaska, bo tylko to mu wyszlo w życiu? Szczerze - wolałabym, żeby te pieniądze poszły na służbę zdrowia, żeby ludzie nie musieli latami czekać na operację, której mogą nie doczekać.

Gość gość
Pod kazdym mozliwym wzgledem ten program jest niesprawiedliwy,amoralny,krzywdzacy pracujacych,itd,itp. Dzieli spoleczenstwo.Powieksza bezrobocie,bo nie oplaca sie ksztalcic,pracowac. Konca minusow nie ma.... PiS wie co robi pod przyszle wybory :madrzy,ogarnieci zyciowo im do glosowania niepotrzebni,bo i tak na nich nie zaglosuja.Tylko w wiekszosci miernota z biedy,niezaradnosci uwierzy w kolejne obiecanki. A co tam,szastac wypracowana przed laty kasa,rozdawac byle glosy piski zebraly.

Gość gość
A co tam,szastac wypracowana przed laty kasa xxx To nie jest wypracowana przez lata kasa, tylko kasa pochodząca z długu, do spłaty w latach następnych.

Gość gość
szczerze mam pięcioro dzieci obydwoje pracujemy i mi jednak lepiej że nie dostaje tych bonifikat z mopru ot cała prawda , ale jednego nie rozumiem ja nigdy nic nie dostałam mam teraz 2 tysiące z 500 plus i co mam płakać bo ???? Jak widzę że w sumie lepiej bym wyszła o 1000 2000 miesięcznie gdybyśmy nasze płace minimalne zamienili na mopr mimo to i tak podziękuję :-) ale 500 i dobrze bo wreszcie i ta robotna dzietna patologia coś dostała :-p

Gość gość
w naszym kraju to szmata i złodziej mają się dobrze, a uczciwi głupi pracujący ich utrzymują a sami klepią biedę. Byłam u stomatologia, leczenie kanałowe zęba trzonowego i muszę płacić ok. 300 zł, nie ma na NFZ a pracuje już 28 lat i po wuj płacę składki, a patologia tyle dostaje za darmo bez pracy. By szlag trafił ten sza kraj, szkoda, że bombiarza złapali.

Gość gość
i moje wynagrodzenie 1600 zł - 150 zł dojazdy, wstawanie o 4 rano, kuźwa chyba zgłupieję z biedy

Gość gość
p***y rządowe od lat wypłacają macierzyńskie, tacierzyńskie, opiekuńcze, wychowawcze, 500+, itp. tylko kuźwa nie za pracę, j****e rządzące

Gość gość
a jeszcze rodzinne, zwrot podatku. No i kuźwa po wuj pracować, jak za zrobienie jednego bachora dają ponad 1 tys. a za pracę 1200 zł. MY pracujący nie dostający za darmo wyjdźmy na ulicę, rozpieprzymy warszawę, bo dosyć traktowania nas jako głupich parobków.

Gość gość
zwrot podatku dostają wszyscy pracujący za dzieci :-) raz w roku faktycznie majątek hhahahahhahahahaha

Gość gość
no rodzinne 89 zeta fortuna :-D

Gość gość
No akurat zwrot podatku to jest dobry, chociaż to dostają pracujący a nie należy się bezrobotnym, bo z resztą jest odwrotnie.

Gość gość
to 80, tu 100, tu 500, tu 500 alimenty z fa i wychodzi ok. 1500 zł i co kuźwa jeszcze mało, a za pracę 1200 zł, także zamknijcie ryja jak dostajecie za darmo