aneta197722 0 Napisano Wrzesień 16, 2016 Karolcia... wysłałam Ci zdjęcia. Smutasku, catarina-też wyślijcie zdjęcia jana1977@interia.eu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
iwcia10 0 Napisano Wrzesień 16, 2016 Ja juz od dwoch godzin po zabiegu, tylko pamietam nad soba swiecącą lampe a potem juz obudzilam sie w łóżku. Poki co mnie nic nie boli i oby tak zostalo ale pewnie jeszcze znieczulenie troche dziala. Najgorszy moment to pytanie lekarza czy chcemy pochowac resztki :( musialam podpisac ze je zostawiamy. Nie wiedzialam ze juz na takim etapie sie to odbywa. Jutro wychodze :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Olusia82 0 Napisano Wrzesień 16, 2016 Ala a powiedz mi jakie bierzesz leki do mutacji? trzymam kciuki za wysoka bete! :) <> gośc kasia trzymam kciuki za wysoka bete :) <> Sil życzę powodzenia w Białymstoku. Daj znac co jak na bierząco :) <> Ancia ja robilam w 8dpt i juz mialam pozytywna :) <> Iwcia trzymaj sie!! :( przykro mi ze musialas przez to przechodzic... :( Faktycznie ta kroplowka droga jest, podaje sie chyba przed transferem i leci dalej po transferze wiec lezysz sobie jakis czas, a nie od razu wstajesz po 10-20 minutach. no ale jak ma pomoc to trzemu nie skorzystac. Ja bralam po crio nospe i relanium... relanium dwa dni a nospe caly czas.. ale myslalam zeby lykac tez magnez i nospe... co myslicie o tym? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Rubineye 0 Napisano Wrzesień 16, 2016 Peonia gratulacje :-) Iwcia dla mnie też najgorsze było o pytanie o pochówek dziecka, raczej płodu 2cm. Kasia, Ala trzymam kciuki. Sil, Sunshine powodzenia :-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Wrzesień 16, 2016 Olusia ja nam actifolin czyli niemetylowana forma kwasu foliowego plus metylokabalamina czyli też niemetylowana B12 B9 plus acard.Femibion natal 1 .pzdr ala Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Wrzesień 16, 2016 Actifolin i metylokobalamina to wersję METYLOWANE witamin. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Wrzesień 16, 2016 Tak Gość wprowadzilam w błąd przez słownik w tel.Ma być zmetylowana!!!pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Wrzesień 16, 2016 22222 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gośćkasia Napisano Wrzesień 16, 2016 Iwcia trzymaj sie! Przechodzilam to w maju :-( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ania609 0 Napisano Wrzesień 16, 2016 Kasia, Ala powodzenia trzymam kciuki aby się udało tym razem;) Peonia gratuluję jeszcze raz:* Byłam dziś na wizycie i dr Grettki moje endo wynosi 7,5mm :)ostatnio przy takim miałam transfer ..Ale mam się umówić do mojego lekarza prowadzacego czyli dr M bo on nie chce decydować o crio ..może być tak ze nie będzie trnsferu przez polipowatosc..nie wiem..; ( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
karolcia885 0 Napisano Wrzesień 16, 2016 Aneta fajnie wyglądasz całkiem masz spory brzuszek jak na te 2.5 kg ☺ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sil_sb 0 Napisano Wrzesień 16, 2016 Hej dziewczyny, ja już w Białymstoku. Oczywiście nasłuchałam się w klinice, że nie przyjechałam rano na badanie krwi. A nic mi ostatnio nie powiedzieli że mam przyjechać i to tyle godzin przed wizytą. Więc musiałam kilka pacjentek przed sobą przepuścić i czekać na wyniki. Estradiol chyba wyniósł 915. Jestem więc mega szczęśliwa, jak na 6 dni stymulacji to jak na mnie super wynik. W jednym jajniku mam chyba (nie chcę was okłamać) 6-8 pęcherzyków w rozmiarze 10-12 mm. W drugim pęcherzyków jest 3-4 podobnych rozmiarów. Ale ten drugi jajnik chowa się za macicą. Dr Z mówi, że jeśli te pęcherzyki w jednym jajniku będą dojrzałe, to nie będzie kuł macicy żeby dostać się do drugiego jajnika, bo to tylko spowoduje więcej strat niż zysków, bo będzie więcej skurczy i może byc gorzej z zagnieżdżeniem. Kolejną wizytę mam w niedzielę (szok, ale nie powiem spodziewałam się że są kliniki, dla których wizyty w niedziele nie są problemem). Dr Z mówi, że max na koniec przyszłego tygodnia powinna być punkcja :) Mieszkanko ładne, mamy miejsce postojowe w podziemnym garażu, mieszkanie na 5 piętrze z windą, spory taras. Mieszkanie bardzo nowoczesne i fajne. Tylko nie ma lampek nocnych a ja nie lubię światła sufitowego więc chyba jutro wyciągnę mojego M na zakupy, bo nie dam rady z tymi lampami :P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Sunshine_111 Napisano Wrzesień 16, 2016 Sil, rewelacyjny wynik! :) Super! Długi protokół świetnie na Ciebie działa. A przypomnij mi proszę jakie miałaś teraz leki i dawki do stymulacji? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gośćkasia Napisano Wrzesień 16, 2016 Super Ania ze juz 7,5mm,a to ciekawe ze o crio nie zadecydowal...mnie dr Cz w pon. zadecydowala mimo ze do dr M chodze. Super Sil ze taki ladny wynik stymulacji...czym oni tam w Bialymstoku stymuluja? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
HOPE83 0 Napisano Wrzesień 16, 2016 Sil no to rewelacja. A ten jajnik zawsze był w takim położeniu czy teraz tak się ustawił? Sunnshine powodzenia jutro - daj od razu znać Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ania609 0 Napisano Wrzesień 16, 2016 Sil super Man nadzieję że Nowa klinika Ci pomoże; ) trzymam kciuki:).. Kasiu dr.G nie chce decydowac o crio bo przy histero powiedziano mi ze mam podejrzenie polipowatosci macicy czekam na wynik..a skoro jestem pacjentka dr.M to chciał żeby on zadecydował czy robimy transfer czy odwolujemy wszystko..:( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sil_sb 0 Napisano Wrzesień 16, 2016 Hope ja zawsze mam z tym jajnikiem problem, zawsze jest za macicą, dr M czasem nie był w stanie się do niego dostać, zawsze było w nim mniej pęcherzyków i były dużo mniejsze. Zwykle wraz z postępem stymulacji tak się chowa, że już w ogóle nie da się go sprawdzić. Dr Z powiedział, że gdyby w drugim było niewiele pęcherzyków to by się starał do tego dostać, ale jak te wszystkie będą dojrzałe, to nie będzie to miało sensu. Ja mam niemal identyczną stymulację jak ostatnio. Długi protokół, ale od początku pół ampułki gonapeptylu zamiast całej. I potem 150 gonalu i 75 menopuru. Lekarz myślał o zwiększeniu dawki, ale powiedział że to nie ma sensu, bo bardzo dobrze idzie ta stymulacja :) A jeszcze jaka akcja z lekami była. Pyta się co mi brakuje, a mi przecież nic nie brakuje. Wszystko mam. Ale mu przecież nie powiem, że odkupowałam leki. Więc liczę w głowię i mówię że gonalu nie mam. Że menopuru mam jeszcze 150 i gonapeptyl to nie wiem ile mam, ale jeszcze mam. I on, ok ok. A potem. A kto pani przypisywał menopur. No to ja na to - pan doktor. A on mówi "ale ja pani wypisałem 6x75 a nie 600". Upsik. Ale wcześniej w @ mu pisałam, że mam leki z poprzednich stymulacji. Więc mu mówię, że menopur musiałam mieć z poprzedniego podejścia. Bo mam otwartą teraz ampułkę 600 i na pewno zostało w niej 150. No bo cóż innego powiedzieć miałam :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ania609 0 Napisano Wrzesień 16, 2016 Hehe sil dobrze mu powiedziałeś :p..w sumie co go interesuje z kad masz leki..każdy komponuje jak może żeby zaoszczędzić..:)to będziesz tam mieszkała 2tyg?czy dłużej. . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sil_sb 0 Napisano Wrzesień 16, 2016 Wszystko zależy. Ja myślę że między 2 a 3 tygodnie to wyjdzie. Zależy ile potrwa stymulacja i ile czasu zejdzie na hodowli zarodków. Jakby mi transferowali 2-3 dniowe to chciałabym tu zostać do 5 dpt. A jak będą transferować blastki to do 3 dpt zostanę na miejscu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
aneta197722 0 Napisano Wrzesień 16, 2016 Karolcia... napisz jak tam nocka z nową poduszką. Czy jest faktycznie skuteczna i czy warto ją kupić? Ja też mam dość tych nocy nie przespanych a gdzie tam jeszcze kilka miesięcy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gośćkasia Napisano Wrzesień 16, 2016 Ania to mam nadzieje ze wynik bedzie ok :-) Sil ja tez kupowalam lutinus i fragmin od dziewczyn i tez problem jak pyta...wiec ostatnio powiedzialam dr Cz zeby fragmin wypisala ;-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
AnciaaS 0 Napisano Wrzesień 16, 2016 DZiękuję wam dziewczyny za trzymanie kciuków :)zdecydowałam jednak,że poczekam do poniedziałku z tą beta. Dzisiaj miałam trochę gorszy dzień ,brakło mi wiary bo nic nie cZuję Totalnie... wiem że tak też może być i nawet nie pamiętam jak miałam ostatnim razem.. Iwcia dzielna kobietka z Ciebie! Peonia , Ewelinko chciałam zrobić dzisiaj ale z drugiej strony w pon. Będzie już na 100%mam nadzieję że będZie poZytywna beta.. Olusia dzięki za info jednak jeszcze się wstrzymam ;) Sunshine trzymam kciuki nadal za Ciebie żeby w końcu było jak trzeba i żeby się udało, inni lekarze, inne podejście jest szansa! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Wrzesień 16, 2016 Sil rewelacja.!!! To co to było za drugim razem ze byla tylko jedna komórka kto Cię tak poprowadzil :/// Jakie dawki wtedy miałaś dr mówił co poszło nie tak...?skoro udaje się teraz uzyskać takie efekty :D super 3mam kciuki :)) Madzia Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
dredzik84 0 Napisano Wrzesień 17, 2016 Cudownej soboty Wojowniczki:) Trzymam kciuki za najbliższe bety! Sil fantastyczna stymulacja - życzę Ci dużo pięknych, zapłodnionych jajeczek! Zdawaj nam relację z tego co się dzieje :) A do czasu wizyt zwiedzacie miasto? Małami daj znać co u Was!!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sil_sb 0 Napisano Wrzesień 17, 2016 Madzia ja za pierwszym i drugim razem miałam krótki protokół, najpierw gonal 150 (3 kom, 2 dojrzałe, jedna z nich obumarla w 2 dobie) za drugim razem gonal 75 i menopur 75 i tylko jedna dojrzała. 3 procedury prowadził dr M. Ale dr Z powiedział, że zrobiłby to samo, może tylko widząc ci się dzieje zwiększyłby dawkę. Za 3 podejściem dr M zastosował długi protokół i dr Z sam mówi że teraz x niego ściąga. Jedyne co to że myślał o podniesieniu dawki leków, ale i pęcherzyki są ładne i estradiol już ładnie narasta. Choć raz... bo z nim mam zawsze problemy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Rubineye 0 Napisano Wrzesień 17, 2016 Sil czyli widać już "gołym okiem" efekty dobrej zmiany - oby tak dalej :-) Karolcia czemu musisz do końca ciąży brać dopochwowo progesteron? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość smutasek85 Napisano Wrzesień 17, 2016 Aneta...poszło :-) czekam na Twoje. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
smutasek85 0 Napisano Wrzesień 17, 2016 Karolcia...i jak fajnie się śpi z taką poducha? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sil_sb 0 Napisano Wrzesień 17, 2016 Oczywiście będziemy zwiedzać. Ja niestety nie będę leżeć do góry brzuchem przez cały czas, bo gdybym miała leżeć to raczej nie byłoby nas stać na in vitro. Ale myślę, że miło spędzimy najbliższe tygodnie :) Zaraz jedziemy do sklepu i chyba do parku. Muszę kupić lampkę nocną bo tu tylko lampy sufitowe a ja nie potrafię funkcjonować przy takim świetle. W domu mam lampy sufitowe ale ich prawie wcale nie używam... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ewela2421 0 Napisano Wrzesień 17, 2016 Ancia w takim w takiej razie powodzenia w poniedziałek !!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach