Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość qazu

Problem z blizniaczkami

Polecane posty

Gość qazu

Hej Mam córki blizniaczki jednojajowe - 11 lat Tyle sie słyszy, ze takie dzieci maja miedzy soba specialna wiez, ale u moich tego nie widac, wrecz przeciwnie. Ania - chciałaby we wszystkim naśadowac siostre, ubierac sie tak samo taka sama fryzura, chce miec z nia pokoj w nowym domu. Taka sytuacja: kupowalismy nowe plecaki do szkoły Ania wybrała szaroróżowy, bardzo jej sie podobał, ale gdy tylko zauwazyła, ze zuzia wybrała czerwony zmniła zdanie. Zuzia - stara sie odgrodzic od siostry, nielubi gdy ktos mówi o nich w liczbie mnogiej czyli dziewczynki, albo blizniaczki. zawsze poprawia ze one sa ania i zuzia. Nie załozy takiej samej koszulki jak Ania (a Ania chce taka jak Zuzia wiec sa cyrki przy ubieraniu). W nowym domu chce miec swój pokój, a nawet zapytała mnie czy bedzie mogła isc do innej szkoły niż Ania. Jak sobie radzić? Staramy sie je zabiwrac na zkaupy tak, aby jedna nie widziała co wybiera druga, ale jest to meczace. I jeszcze wisi nad nami perspektywa afery o pokój. :(

Gość gość
Ja mam blizniaczke tez jednojajowa. Mamy teraz po 35 lat.powiem ci tak. Nienawidzilam jak traktowano nas jak jedno.jak twoja córka mówi bo bliźniaczki. Poszliśmy nawet do różnych szkol średnich zeby zyskać indywidualność.kazda miała wreszcie swoje koleżanki. A więź jest. Jak siostry . lubimy sie bardzo do tej pory. Tak jak i u twoich córek miałyśmy bardzo różne charaktery to ja bylam ta spokojniejsza. Podstawa .one maja 11 lat jesli jest różnica zdań miedzy nimi ty jesteś rodzicem i ty decyduj. Jak jedna chce miec pokój osobno a druga z siostra wiec wiadomo któras bedzie niezadowolona. Ty zadecyduj i po problemie. Raz idź na rękę jednej raz drugiej .jak z rodzeństwem. Nie patrz ze bliźniaczki.patrz ze siostry.miedzy rodzeństwem bywa różnie raz lepiej raz gorzej.one przez to ze są bliźniaczkami nie maja specjalnych przywilejów. Sa siostrami .moga sie bić, kłócić potem sie godzic. Jak dzieci.

Gość Tymoteusz1
Przecież zawsze możesz zamówić koszulki w https://gartees.pl/ z imionami córek na przedzie i wtedy wszyscy będą zadowoleni ;) Takie rozwiązanie może się wydawać zbyt proste, ale właśnie w tym tkwi siła. Przemyśl to :)