Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy sprzedawanie produktów własnego wyrobu jest nielegalne?

Polecane posty

Gość gość

Zaczęło się od mojej babci która zachorowała na raka i po chemioterapii wyszły jej wszystkie włosy. Wiadomo że odrastanie jakiś czas trwa więc zaczełam szukać różnych preparatów na szybsze pobudzenie cebulek,ale wszystkie dostępne środki okazały się nie skuteczne. W końcu sama opracowałam recepturę i zrobiłam coś w rodzaju serum które okazało się pomocne i babci dość szybko potem zaczęły odrastać włosy, na dodatek nie siwe jakie miała wcześniej tylko ciemniejsze. Babcia pochwaliła się kilku koleżankom i te panie też chciały takie serum więc zrobiłam, ale nie za darmo tylko za koszt zużytych produktów. Zrobiło się tych pań więcej bo środek jest skuteczny, ale jedna mi powiedziała żebym uważała bo taka sprzedaż jest nielegalna. Nie do końca w to wierzę bo to jakby nakarmić jajecznicą 10 osób i kazać im zapłacić za te jajka. Co w tym nielegalnego?

Gość gość
Jesli ugoscisz jajecznica - za darmo- to ok. Jesli sprzedajesz, zwlaszcza wielokrotnie , cokolwiek, powinnas to zglosic, takie sa przepisy.

Gość gość
A jeśli te panie powiedzmy z góry dają mi pieniądze żeby na ich użytek kupić potrzebne produkty, które ja potem tylko mieszam i im daję, to też będzie sprzedaż?

Gość gość
Jak Cię ktoś podkabluje mogą się przyczepić. Ale oczywiście nic złego nie robisz. Też byłabym BARDZO zainteresowana :(