Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Najwieksze przyklady zacofania

Polecane posty

Gość gość
Chodzenie di mosciola a scislej piszac to wiara w to co tam piertola

Gość gość
Wierzenie w to co mowi ksiadz z ambony

Gość gość
Robienie sobie 5 dzieci, nie mając nawet na to pieniędzy. Znam taką dziewczynę. Zaszła w pierwszą ciążę w wieku lat 17 za pół roku kolejna ciąża, potem za rok i tak dalej. Jest w 5 ciąży teraz a jest w wieku chyba 26 lat. Nie pracuje nigdzie i nigdy nie pracowała. Mają na chleb tylko dlatego że dostaje 500+ na te wszystkie dzieci. To córka znajomej mojej mamy, totalnie przesrala sobie życie. Oczywiście żadna ciąża nie była chciana tylko same wpadki. Ale ta dziewczyna jest po prostu głupia bo o żadnej antykoncepcji nie chciała słyszeć a jej mąż "nie lubi gumek" pewnie jak urodzi to zaraz zrobią 6 dzieciaka.

Gość gość
Nieźle. Przecież ta dziewczyna jest jakaś niepoważna, jej mąż zresztą też. Z czego wcześniej żyli, jak nie było programu 500 +?

Gość gość
Z jego wypłaty i zasiłków. Ona mówi że niby jak najmłodsze dziecko pójdzie do przedszkola to pójdzie do pracy. Haha śmiech na sali. Kto ja zatrudni? wtedy będzie 29 letnią babka z wykształceniem podstawowym i bez żadnego doświadczenia za to z 5 dzieci.

Gość gość
Faktycznie prezentuje dość naiwne spojrzenie na świat. Chyba sobie nie zdaje sprawy, jak trudno dostać pracę, zwłaszcza na dobre pieniądze. Widać, że nigdy tej pracy nie szukała, skoro myśli że to takie hop siup.

Gość gość
Dla mnie więcej niż jedno dziecko z wpadki to zacofanie.

Gość gość
Dymanie się z kim popadnie ...zupełnie jak jaskiniowcy :P

Gość gość
Nie no 2 dzieci jeszcze spoko jak ktoś ma warunki i kasę. Ale więcej to juz zacofanie. Największym zacofaniem jest dla mnie unikanie lekarzy, zaniedbywanie zdrowia, unikanie dentysty, otyłość z powodów nie medycznych, żarcie byle czego i ogólnie szeroko pojęte nie dbanie o siebie.

Gość gość
Robienie dzieci i branie ślubów tylko dlatego, że otoczenie naciska, albo co ludzie powiedzą :-)

Gość gość
Dla mnie zacofane są osoby, które wchodzą z butami w czyjeś życie. Ciągle wypytują o takie sprawy, o które nie wypada pytać np. kiedy ktoś będzie miał dziecko, itp.

Gość gość
Mam konto w banku i kartę ale i tak lubię płacić rachunki na poczcie a w sklepie gotówka. Co kto lubi. Wypłacać pieniądze z bankomatu i płace gotówka. Mam zmywarkę ale wolę zmywak ręcznie. Nie mam fejsa Ale jestem zacofana :) A ostatni przykład zacofania: idę do księgarni i proszę dobry słownik ortograficzny. Pani przeszukala półki i mówi: niestety ale w tym momencie nie mam żadnego. Kuźma teraz to i ortografię się googluje???

Gość gość
Kupowanie słowników czy książek nie świadczy o zacofaniu, wręcz przeciwnie. Niemniej dalej uważam, że wykonywanie opłat na poczcie przez młode osoby jest archaiczne.

Gość gość
o co tyle krzyku? każdy płaci jak chce i jak mu wygodnie.

Gość gość
Po prostu stwierdzamy fakty. Jeśli młoda osoba wykonuje opłaty na poczcie, to dla mnie jest to zastanawiające. W końcu w ten sposób opłat dokonują emeryci:D:D:D

Gość gość
Ja też płace na poczcie bo konto mam nieinternetowe. Swoją drogą też miałam lepszą świadomość swoich finansów mając kase "przy sobie" a nie w banku.

Gość gość
Kapiel raz na tydzień tak samo zmiana ubrań nawet bielizny. Chodowanie brudnych dzieci bo musi sie w blotku pobawić a później z taka swinka na spacerek. Obcinanie dziewczynka włosów na jezyk bo mogą sie w przedszkolu zawsic. Pościel prana i wietrzona dwa razy w roku z okazji swiat. To wszystko a nawet więcej spotkać można u mojej sąsiadki i wcale nie starej baby bo ma tylko 33lata.

Gość gość
mowienie ze sie ma slodka krew bo komary gryza albo robienie pogrzebu przed poczatkiem nowego tygodnia bo jak nieboszczyk przelezy przez niedziele to kogos za soba pociagnie. umarla kiedys zona brata mojej babci, bardzo ja lubilam, bardzo dobry czlowiek. mama mi zadzwonila ze ciocia zmarla, ja chcialam przyjechac ale nie moglam no ciocia zmarla w piatek i ksiedza namowili na pogrzeb w sobote, ja nie dalam rady dojechac bo za daleko mieszkam... bylo mi przykro i zle sie z tym czulam

Gość gość
Tez uwazam placenie rachunkow na poczcie, wyplate do reki itp za zacofanie. Nie ma w tym nic zlego, ale to jest fakt, swiat poszedl do przodu, a Wy nie... troche komplikujecie sobie zycie, ale nie dowiecie sie o tym dopoki nie zalozycie konta internetowego:) ja tez jestem zacofana bo jeszcze nie korzystalam z wplatomatu i jakos tak sie boje, bo utkwilo mi w pamieci jak znajomej 'zeżarło' 2000 zl i musiala sie nalazic, zeby to odzyskac. W zwiazku z tym musialam ostatnio zrobic 2 przelewy na poczcie i to bylo zawracanie tylka w porownaniu z przelewem internetowym, ktore robie w szlafroku na kanapie:)

Gość gość
8. 17wiesz jak mi komplikowalo życie konto internetowe mieszkając na wsi? Cokolwiek chcialam zalatwic to trzeba bylo daleko dojechac bo na infolinii siedziałam po godzinie jak cos bylo nie tak. Zlikwidowalam i teraz wole byc zacofana i miec swój nieinternetowy bank i płacić rachunki na poczcie.

Gość gość
Hmm nie wiem, bo mieszkam w miescie i swoj bank mam pod nosem, wiadomo ze na wsi sa inne problemy, a w miescie inne. W banku bylam chyba 4 razy odkad mam tam konto,czyli chyba 6 lat, zalezy jakie mialas konto i co tam trzeba bylo zalatwiac. Zreszta o co tu sie burzyc, w dobie internetu i tranzakcji bezgotowkowych, to jest zacofanie z definicji, po prostu teraz sa takie mozliwosci i wiekszosc ludzi z nich korzysta. Przeciez pisze, ze ja też jestem zacofana, bo boje sie wplatomatu, nie lubie tez zakupów przez internet, stwierdzam fakt bez ironii, ze w XXIw jestem zacofana.

Gość gość
Chrzczenie wnukow przez dziadkow w tajemnicy przed rodzicami!

Gość gość
zacofanie to nie mycie się dzisiejszy kanon czystości to codzienna kąpiel, czyste, świeże ubranie, więc kiedy poczuję zapaszek od jakiejś osoby albo widzę jej wątpliwej czystości ubranie to automatycznie mnie od takich osób odrzuca

Gość gość
największe zacofanie to brak KONTA NA FEJSIE

Gość gość
no juz wierze, ze tyle mialas do zalatwiania z ta infolinia.... moja mama ma zmywarke a jej uzywa raz do roku, po kazdym obiedzie zmywa recznie. ja jej mowie ze jest niereformowalna a ta twierdzi ze nie chce zeby. jej brudne gary zalegaly bo z jednego obiadu sie nie uzbiera. ja rozumiem ze pojedynczy kubek czy garnek mozna umyc recznie ale ciagle tak? uwazam to za zacofanie

Gość gość
10.16 to nie zacofanie ale dbanie o czystość na bieżąco.... no ale brudas tego nie zrozumie...

Gość kokeje5354
Mieszkam teraz u dwóch starych ciotek ,Karpaty chałupa przedwojenna brak wody, gazu i toalety ( chodzi się srać do ogrodu) ciotki nie chciały tych urządzeń ale one są nienormalne

Gość gość
Akurat mąka ziemniaczana jest dobra i na pewno zdrowsza niz ta chemia w kremach ale o tym sie przekonacie za kilkanaście lat.... Odpukać

Gość gość
Najwieksze zacofanie to szybkie branie slubu bo jest sie w ciazy... no zenada na maksa.

Gość gość
to nie zacofanie ale dbanie o czystość na bieżąco.... no ale brudas tego nie zrozumie... xxx jak mozesz o kims tak pisac skoro go nie znasz sfrustrowana kobieto? z jednego obiadu spokojnie sie uzbiera jesli da sie tam garnki, a z calego dnia mozna spokojnie puscic zmywarke. ta mama tak mowi bo woli zmywac recznie a to tylko wytlumaczenie