Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Najwieksze przyklady zacofania

Polecane posty

Gość gość
Możesz nie wierzyć. Przecież wiesz lepiej.

Gość gość
zacofanie to nie mycie się dzisiejszy kanon czystości to codzienna kąpiel, czyste, świeże ubranie, więc kiedy poczuję zapaszek od jakiejś osoby albo widzę jej wątpliwej czystości ubranie to automatycznie mnie od takich osób odrzuca x x ja się kiedyś tym tematem dość interesowałam, i w Polsce jest zacofanie pod względem przesadnego mycia się, prania ubran, a także przesadnie ciepłego ubierania się zimą.. A skąd się to bierze? z tego, ze nie nadążylismy na zmianami cywilizacyjnymi. w komunie był a mocna porpaganda żeby zachowywać czystość, myc się, bo z kolei te kilkadziesiąt lat temu wiele osób nie miało łazienek w domach, na wsiach to już w ogóle, tylko np. zimna woda, i faktycznie niektórzy chodzili b brudni, mieli wszy... Kiedys tez dzieci jak szły do szkoły to się ubierały jak na Syberię, bo musiały często isc wiele kilometrów, brodzic w zaspach, nie było samochodów tak powszechnych jak teraz, dojazdów autobusem. Teraz prawie każdy jeździ wygodnie, nawet zima nie przemarznie, a i tak się ubieramy jak dawniej, bo tych zwyczajów się uczymy od babek, z pokolenia na pokolenie. w Polsce większość osób się myje za dużo, np. uważa się, ze powinno się brac prycznic dwa razy dziennie, w Angli go biora raz dziennie... Szkodzimy sobie, bo wg lekarzy tak częste mycie jest niezdrowe- niszczy warstwy ochronne skóry

Gość gość
Zacofanie? -chrzczenie dzieci - karmienie piersią dziecka po ukończeniu przez nie 11-12 miesięcy (po co, skoro dziecko w tym wieku powinno dostawać napoje w kubku!) - ubieranie dzieciom (szczególnie biegającym, ruszającym się 2-3 latkom) większej liczby ubrań niż sobie - uznawanie, że dziecku zimno, ponieważ ma zimne rączki lub stopy - dokonywanie opłat na poczcie lub w sklepie - zabranianie dojrzewającym dziewczynkom (11-13 lat) stosowania antyperspirantów (był tu taki temat ostatnio) - noszenie szalika z lisa (brrrr) - chodzenie w kozakach w ogrzewanym budynku (np. w pracy w biurze, w szkole, w telewizji- a już zestawienie kozaków z cienką sukienką, co często można zobaczyć np. u pogodynek czy prowadzących telewizję sniadaniową, to jest przesada)- Kobiety- kozaki służą do chodzenia po ulicy, czy w miejscach nieogrzewanych,,, takie obuwie (szczególnie, jeśli się ma sukienkę czy spódnicę), należy zmienić w miejscu pracy na jakieś bardziej dostosowane do temperatury, jaka panuje w budynku

Gość gość
Koleżanka - dobrze zarabiająca singielka, w Warszawie (o zarobkach piszę dlatego, że nie chodzi o to, że na koncie ma 300 zł i się musi pilnować). Mówi mi kiedyś, że drogo ją kosztuje prowadzenie konta - ja zdziwiona, jakim cudem - okazuje się, że nigdzie płaci kartą, tylko lata i co chwilę szuka odpowiedniego bankomatu, więc naliczają jej opłaty za niekorzystanie z karty. Ja uzywam i nie płacę nic za obsługę. Pytam czemu sobie tak utrudnia życie, a ona że jak płaci gotówką to wie ile ma na koncie. Ręce opadają, płacę kartą wszędzie - i jakoś wiem ile mam...

Gość gość
najwieksze zacofanie obgadywanie kolezanek bez powodu - to do osoby wyzej. nie widze nic dziwnego w tym co napisalas. ja np tez wszedzie place karta a moj maz woli gotowka i co z tego? czy ktorykolwiek tych sposob jest lepszy albo gorszy?? jak pieniadze papierkowe wyjda z powszechnego uzycia sie bedziesz mogla przywalac

Gość gość
Haha o jpr

Gość gość
Demonstracje KOD I ludzie ktorzy uwierzyli ze w Polsce nie ma demokracji I ze to normalne ze Niemcy I ich interesy ktore tak sie pieknie rowzijaly za czasow PO to cos co sprzyja naszej gospodarce.