Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

MizantropiaOdraza1994

Jak dużo widzicie na ulicach takich typowych metalowców?

Polecane posty

Gość gość
Hehe jeszcze wyłapiesz kose a wtedy dopiero zaczniesz płakać nad własnym życiem. ;) Gdyby angole wiedzieli ze taki nierób siedzi u nich to z miejsca byś na kostnicy wylądował :D

Gość gość
Hehe nie koleżko :) Ja mogę mieć hajs nic nie robiąc i nawet nie mając zasiłku tak jak ty :D

A ten dalej swoje, od nierobow mnie wyzywa. Typie jak nic nie potrafisz to nie do mnie miej pretensje biedaku ja jestem perkusista a angole mnie traktuje z resprktem jak krola smieciu :( co za zal j3bany pies, ludzie od zawsze byli glupi ale zeby az tak? :(

Gość gość
Dobrze że tych pedałów metali jest mało.

Gość gość
Metaluf nie widze tak czesto na ulicach jak pod sklepem- grzebiadych w koszu na smieci.

Gość gość Gosia
Hisol nie kompromituj Rybnika. Tam jest trochę spoko ludzi, ale ty nie z tych sfer. Sad but true. To Metallica, jedyny zespół o jakim słyszałeś. Zamilcz koleś, wstydu oszczędź. Chyba, że piszesz ze szpitala naprzeciw stadionu to wyjaśnia wszystko ☺

Gość gość
Ronda, korki i pijane dresy, agresywne ryje, już tam więcej na żaden koncert nie jadę. Raz wystarczy. Takie mega zad***e. Lyski mają swoją Magię Rocka, Czerwionka Around the Rock i to nie prawda, że tylko rap i jakieś śląskie szlagry grają. Na Magii zagrał Kat w tym roku, nie pierwszy raz zresztą

Gość gość
Zależy gdzie mieszkasz, bo jeśli np. na Śląsku (Katowice, Bytom, Jaworzno itp.) to może jeszcze często widujesz, bo tam było zawsze największe w Polsce zagłębie zespołów i fanów, ja mieszkam w małym mieście na mazurach (między Mławą a Nidzicą) i jestem tu chyba jednym z ostatnich "typowych metalowców", nazywam się Piotrek, urodziłem się w 89 r. słucham heavy i thrash metalu z lat 80. i noszę się tak jak wtedy się metalowcy nosili czyli skóra-ramona na którą na wierzch dochodzi katana jeans z obciętymi rękawami i z naszywkami zespołów, sprane jeansy i adidasy. Pióra nie wyrównane, żadnych kitek ani brania za uszy tylko podcięte na NRD-owca czyli krócej z przodu, długo z tyłu. Bródek wtedy nie nosili, czasem zdarzały się wąsy (ja akurat nie mam) ale większość na twarzy nic nie nosiła. Tu masz przykład, festiwal Drrrama w 87 r. w Pruszczu Gdańskim https://www.youtube.com/watch?v=L7pXTeCN5s0 To jest wygląd typowego metala, później w latach 90. weszły glany, bródki i full czarny ubiór, ale w moim mieście nawet takich nie już nie ma.

Gość gość
Ja widzę,ale nie na ulicy,ale codziennie rano jak się budzę obok w moim łóżku.

Gość gość
Tak, Śląsk był kiedyś bardzo rockowy. Było Silesian Rock w Bytomiu, dużo koncertów w Spodku i na stadionie w Chorzowie. Teraz stadion wciąż w remoncie, a koncerty najczęściej w Mega Klubie, tam zawsze można liczyć na spotkanie metali. Takich true i okazjonalnych, koncertowych. Niedługo Behemoth zagra, będzie czarno na pewno

Kraków, już pisałam. To chyba jest tak, że metalowców jest dużo w największych miastach np. Kraków, Górny Śląsk, Łódź, Trójmiasto itp. a w małych miastach bardzo mało. Bo to przeciez w duzych miastach w obecnych czasach są warunki dla istnienia subkultury - pełno koncertów do wyboru do koloru, dużo innych metalowców do spotkania. Jak obserwuje rozpiske koncertów na rockmetal pl to wygląda to tak, że w Krakowie często w jednym tygodniu odbywa się wiecej koncertów niż w mniejszym mieście, takim 50-100 tyś mieszkańców odbywa się przez 5 lat :P Smutne ale prawdziwe, myśle że w latach 90 takich koncertów było w małych miejscowościach dużo więcej, bo metal był bardziej "modny" :P

Ja też słucham między innymi thrash metalu z lat 80, mimo iż najbardziej lubie współczesny black metal. Jakie zespoły lubisz? :) Katany z naszywkami i tym tzw.ekranem na plecach wróciły do mody wśród młodszego pokolenia, jakieś 5 lat temu i są też widywane, ale raczej na koncertach, przeważnie thrash/deathowych , bo na ulicy to bardzo rzadko. Kilka lat temu widziałam jak taki katanowiec, cały w naszywkach stał na przystanku tramwajowym, wyglądał może na max.19 lat i jakiś facet w średnim wieku z dystansu bardzo się mu przyglądał, wyraźnie zdziwiony, może sam taki kiedyś był, i nie spodziewał się, że ktoś jeszcze kultywuje taki wygląd? :P

Gość gość
Cześć Kasia, Moor z tej strony. Masz rację, wszystko zależy od miejsca gdzie ktoś mieszka. Kiedyś mieszkaliśmy w mieście z bardzo mocną sceną rockową/metalową. Co tydzień była impreza w klubie rockowy, kilka sklepów z ciuchammi dla metali/punków. Nawet kilka barów rockowych się otworzyło. Do tego często koncerty itd. Tu gdzie teraz mieszkamy niby jest jeden klub gdzie odbywają się koncerty rockowe, ale w większości to bardziej soft-rock lub jakiś lokalny punk. Dalej widuję dużo metali na ulicach, ale bez porównania do wcześniejszego miejsca...za to hipisów i hipsterów jest zatrzęsienie :P

Ja ogólnie lubie patrzeć na ludzi, którzy w jakiś sposób wyróżniają się swoim wyglądem, Kraków jest akurat miastem mającym artystyczny sznyt, gdzie takich ludzi jest dużo, i nie chodzi mi tu jedynie o subkultury, ale też na przykład chodzenie na ulicy w pilotce i skórzanym płaszczu i inne takie ekstrawangancje, a gdy mieszkałam na Śląsku, lub czasami go odwiedzam to "specyficznych" ludzi widzi się dużo mniej. Tylko raz zdażyło mi się zareagować negatywnie na wyróżniający się ubiór, w autobusie widziałam kobiete około 25-30 lat na oko, która miała krótkie włosy i była ubrana w dżinsy na szelkach i jakiś polar z naszytymi naszywkami przedstawiającymi pluszowe misie i serduszka. Wtedy pomyślałam sobie "co ty robisz, ogarnij się" :classic_cool:

Gość gość
ale czemu miała się ogarnąć? Fajnie to musiało wyglądać :P

Gość gość
moim zdaniem im dziwniej ludzie się ubierają tym lepiej :)

http://panwrednytyp.pl/2015/11/20/gdzie-sie-podzialy-metale/ i znowu przypadkiem spotkałam się w internecie z idiotycznym artykułem twierdzącym że metali juz nie ma itp :D Czy ci ludzie co piszą takie rzeczy żyją w jakiejś innej rzeczywistości niż ja? :D Aż napisałam mu w komentarzach pod tym artykułem że pochopnie uśmierca subkulture i dałam linki do zdjęć publiczności na koncertach, ciekawe czy mi odpowie :) Mam chyba obsesję, ale cóż, dobrze mi z tym :D

Gość gość
No chyba masz. Ale faktem jest, ze na ulicach metali jest mniej w porownaniu do lat 90tych czy 00wych :P podpbnie na paczatku stulecia byl wysyp gotow, a teraz przycichlo

To jest oczywiste, że mniej, bo metal jest obecnie niemodny. :P Ale ten koleś napisał tak, jakby młodzi ludzie już w ogóle sie tak nie ubierali jak metale, jedynymi metalami z wyglądu była "stara gwardia, relikty poprzedniej epoki", a ci młodzi, co słuchają w jakims stopniu tej muzyki wszyscy byli eklektycznymi hipsterami słuchajacymi metalu obok najróżniejszych innych gatunków muzycznych i w ogóle już nie było ludzi, dla których metal byłby głównym gatunkiem zainteresowań muzycznych, i tak jakby fani metali nie tworzyli już hermetycznego(w pewnym stopniu) charakterystycznego środowiska :D

Teraz będe czekała, aż ten bloger odpisze mi coś na moje komentarze, a jak tego nie zrobi, to napiszę mu na maila, bo ponoć stara się na każde odpisywać :D Niech wie, że metale żyją i mają się dobrze. :D

Gość gość
ja tam lubię patrzeć na dziwnie ubranych ludzi, którzy się wyróżniają. Przynajmniej się człowiek pośmieje, co to szkodzi☺

Gość gość
Odp: Jeszcze z 10 lat temu widywałam sporo, teraz praktycznie wcale.

Dziwne, a mieszkasz w małym miasteczku czy dużym mieście? Co rozumiesz przez "praktycznie wcale"? Ja nawet dzisiaj widziałam 2 (facet i laska szli razem) sztuki a dużo po mieście nie chodziłam :P

Nie odpowiesz mi, nie rozwiniesz swojej wypowiedzi? Mnie intryguje jak można nie widzieć metali "praktycznie wcale", dla mnie, fanki bywającej na koncertach i spotykającej metali w naprawde rożnych miejscach - na uczelni, na ulicy, jako pracowników ksero :D jest to abstrakcja to "praktycznie wcale" :D

Gość gość
ja za granicą widuję dalej sporo, ale tak jak mówiłam - w porównaniu do tego co było jeszcze parę lat temu jest mniej i zmieniła się średnia wieku - po prostu podorastali ludzie którzy dzieciakami byli wtedy kiedy metal był modny - niedługo znowu wróci :P

A ja w Polsce, w Krakowie widze nadal sporo.Mnie szczerze mówiąc mierzi takie "uśmiercanie" czegoś fajnego, co żyje i ma się dobrze - a ten klimat metalowo-koncertowo-subkulturowo-ubiorowy za coś takiego własnie uważam :) Dlatego tak reaguję na wypowiedzi tych dziwnych ludzi piszących, że "metali już prawie nie ma", "prawie ich nie widuje" :P A żeby zobaczyć takich ludzi w dużej ilości, to nawet nie trzeba iść na koncert - wystarczy do jakiejś klimatowej metalowo-rockowej knajpy :P