Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

MizantropiaOdraza1994

Jak dużo widzicie na ulicach takich typowych metalowców?

Polecane posty

Ja prawie zawsze jak wychodze z domu, to takiego delikwenta zobacze gdzieś prędzej czy później, nie mówiąc już o koncertach :D A w internecie często się spotykam z opiniami że ta subkultura jest wymierająca itp. Nie zgadzam się z tym, chociaż zauważyłam że większośc metalowych znajomych już nie wygląda tak ortodoksyjnie jak kiedyś, ale to chyba kwestia tego, że dorosłość wymusza pewne ustępstwa. Sama mam 22 lata i noszę często glany, a mój plecak to kultowa kostka, więc raczej widać metalowość po mnie :D

Gość gość
Ja w Namysłowie przez trzy dni jak jest festiwal rockowy czochraj bobra fest ps wybierz się tam skoro jesteś rockowa to pewnie na Woodstock w Kostrzynie byłaś

Gość gość
a jaki to jest typowy?

Stereotypowego faceta-metala chyba łatwo opisać, bo taki wizerunek jest zakorzeniony w popkulturze: długie włosy, często bródka, ubrany na czarno, przeważnie koszulka zespołu, często jakaś skóra i czasami glany. Tak wygląda archetypowy metal :P

W zasadzie wystarczy połączenie długich włosów z którymkolwiek z pozostałych gadżetów, żeby taki koleś wyglądal jak typowy metal, ale jak ma krótkie włosy to koniecznie musi być też coś co nierozerwalnie wiąże takiego z metalami, np. koszulka zespołu, bo same glany już nie wystarczą albo sama skóra też nie :D Ogólnie temat jest na luzie, więc bez zbędnego wymyślania i oburzania się fanów metalu "ja tak nie wyglądam!111oneone" prosze :D

Gość gość
no to widuję dużo tak wyglądających ludzi, ale niekoniecznie są metalami :P cześć tak w ogóle

Nie są metalami w jakim sensie? Nie spotkałam jeszcze długowłosego faceta w skórze i ubranego na czarno, którego główną fascynacją muzyczną nie byłby rock/metal/punk tylko np. rap :D Zawsze jakoś mniej lub bardziej taki wizerunek się z tym metalem wiąże. Faceci to raczej proste stworzenia i łatwo jest ich klasyfikować do grup społecznych :P

Gość gość
mam dużo znajomych którzy mają długie włosy, ale niespecjalnie interesują się muzyką. Fakt, słuchają jakiegoś tam rocka, ale raczej nie przywiązują do tego wagi

Ja też znam wielu długowłosych facetów z tendencją do ubierania się na czarno, i raczej wszyscy są jakoś mniej lub bardziej z tym metalem /rockiem związani :P Nieprzypadkowo na metalowych koncertach stężenie takich długowłosych delikwentów jest wielokrotnie większe niż na ulicy, więc nie da się zaprzeczyć powiązań. :P

Gość gość
mizantropia czemu ty mnie ignorujesz przecież nie spamuje już namysłowem tylko pytam sie pare rzeczy czemu ty mnie ignorujesz i wybiórczo odpowiadasz?

Gość gość
rockiem tak, ale niekoniecznie metalem. Ja chyba po prostu znam więcej pasjonatów gier komputerowych którzy mają tendencje nosić długie włosy :P

Gość gość
mizantropia czemu ty mnie ignorujesz staram sie normalnie dyskutować a ty mi jeszcze nigdy nie odpisałaś zawsze mnie ignorujesz przeciez nie spamuje juz namysłowem a traktujesz mnie jak śmiecia

Chociaż nie wiem o co chodzi z włosami tego pierwszego od lewej, wygląda jakby połowe głowy miał wygoloną, a drugą połowe długowłosą, a podział na obydwie części od tyłu głowy do czoła przebiegał ukośnie :D :classic_cool:

Gość gość
mizantropia czemu ty mnie ignorujesz czemu mnie ignorujesz czemu czemu czemu czemu czemu czemu czemu czemu czemu czemu czemu czemu

Gość gość
ci ludzie nawet na zdjęciu śmierdzą potem :O

A co to znaczy typowy metal, ja to ze kiedys bede mial dlugie naturalne piekne wlosy, od chvja kolczykow w uszach i tatuaze to nie znaczy ze sie uwazam za metala i wole zeby mnie nikt za metala nie uwazal :O

Gość gość
po prostu ma wygolone włosy :P ale takich panów też znam dużo :)

23:19 a ja znam pasjonatow gier komputerowych co noszą długie włosy i słuchają metalu, chodzą czasami na koncerty itp. Zresztą powyższy opis pasuje do mnie samej, i nie wiem czemu jedno z drugim miałoby się wykluczać, większośc ludzi ma kilka zainteresowań :P Sporo metali interesuje się też historią, jakimiś ru/chami neopogańskimi, grupami rekonstrukcji historycznej itp

Gość gość
mnie chodziło konkretnie o takich co nie interesują się muzyką w ogóle

Gość gość
mizantropia odraza nie udawaj że mnie nie widzisz czemu ty mnie do jasnej cholery ignorujesz przecież już nie spamuje czemu ty niekontaktujesz czemu udajesz ze mnie nie widzisz co? co ja ci zrobiłem

Gość gość
Ty Kamilko nikogo nie widzisz, bo z domu nie wychodzisz.

Gość gość od Namysłowa
Mizantropia nie udawaj że mnie nie widzisz poczytaj mój pierwszy komentarz co ja ci zrobiłem że mnie ignorujesz? PS kojarzysz festiwal rockowy czochraj bobra fest w Namysłowie?

Gość gość
Mozantropia niby taka mądra jesteś a nie wiesz że najbardziej boli ignorowanie innych co ja ci zrobiłem że mnie nienawidzisz ? PS kojarzysz browar namysłów? I festiwal rockowy czochraj bobra fest w Namysłowie?

Gość gość
Mizantropia czemu ty tak wrednie udajesz że mnie nie widzisz?

23:25 no to takich spotykałam w życiu, ale smiem twierdzić, że przeważnie długowłosy facet jednak taką muzyką chociaż troche się interesuje. Śmiem też twierdzić, że do niedawna słuchanie metalu było w naszym kraju powodem zapuszczania włosów dla 90% długowłosych facetów, ostatnio troche się zmieniło pod tym wzgledem, bo dłuższe męskie fryzury stały się do pewnego stopnia modne, tak jak brody, ale nadal przewaznie długowłosy facet takiej muzyki słucha i choć troche się interesuje :P

Gość gość
a hipisi? :P