Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

merkaba

Jestem dzieckiem z gwałtu Nie zasługuję na karę śmierci za grzechy ojca

Polecane posty

Nie zasługuję na karę śmierci za grzechy mojego biologicznego ojca. Jestem wdzięczna, że ktoś wtedy ochronił moje życie i aborcja została zdelegalizowana. Przecież nie byłoby mnie na świecie, gdyby nie te osoby, które kiedyś walczyły o to, bym mogłam przyjść na świat - powiedziała w rozmowie z Fakt24 Amerykanka Rebecca Kiessling, która w wieku 18 lat dowiedziała się, że została poczęta w wyniku brutalnego gwałt http://linkis.com/BJRSg

uderza głównie w kobiety. – Aborcja pociąga za sobą dyskryminację i śmierć kobiet, w tym również śmierć matek. Wyraźnie wskazują na to dane Banku Światowego i Światowej Organizacji Zdrowia. W Polsce, odkąd w 1993 roku ograniczono dostępność aborcji, wskaźnik śmiertelności okołourodzeniowej matek spadł pięciokrotnie! Aborcja jest piekłem nie tylko dzieci, ale również kobiet. I dlatego należy położyć jej kres. W pełni świadoma tego jest większość Polaków – wskazała. – Dziś odzyskujemy Państwo Polskie. Wspólnie przywracamy Ojczyźnie godność, która tak długo była poniewierana. Czas najwyższy na działania także w obszarze ochrony życia. Wystarczy tylko odrzucić stalinowskie dziedzictwo Heleny Wolińskiej i budować Polskę na szacunku do człowieka, czego zawsze uczył nas Jan Paweł II – największy promotor ludzkiej godności i praw człowieka. Tak jak Polska ma szansę stanąć na czele państw wyznaczających nowe, wyższe standardy praw człowieka, tak Państwo mają dziś również szansę by wybrać życie – dla dobra kobiet i dzieci – apelowała Joanna Banasiuk.

Gość gość
To co dzieje sie w tym swiecie przeraza mnie. Ludzie zatracaja resztki czlowieczenstwa, myslac tylko o sobie. Ludzie sie chedoza jak psy z byle kim, byle wiecej i sa zdziwieni ze seks powoduje ciaze NOWE ZYCIE.

Gość gość
OMG Merkaba myslałam że piszesz o sobie i już sie bałam, że będzie dramat na forum. :D

Gość gość
Znałam kiedyś 16 latkę, którą zmuszono do urodzenia dziecka z gwałtu. Miesiąc później popełniła samobójstwo. Rodzice dziewczyny oddali dziecko do adopcji.

Gość gość
A ja nie chciałabym się urodzić, gdybym była dzieckiem z gwałtu. Nie chciałabym żyć ze świadomością, że zmarnowałam życie mojej matce, że być może patrzy na mnie i czuje obrzydzenie, że nie nienawidzi. Każdy człowiek jest inny. Tak samo jak niektóre kobiety cierpią po dokonaniu aborcji, a niektóre czują ulgę, niektóre chcą mieć dzieci, a niektóre nie chcą, niektóre są kochającymi matkami, a niektóre znęcają się nad dziećmi i przypalają je papierosami. Nie można generalizować. Dajmy wybór, przecież jeśli ktoś chce urodzić dziecko z gwałtu, to nikt tej ciąży siłą nie usunie, ale nie każdy chce i nie każdy podoła. Spytajcie mężów, ojców, czy chcieliby wychowywać dziecko z gwałtu, jeśli taka sytuacja spotkałaby ich żonę...

Gość gość
Zostalam zgwałcona w 2013 roku przez dwóch mężczyzn. Wracalam ze szkolenia pociągiem do domu, wysiedli na tej samej stacji, szli za mną Nir zwrocilam na to uwagi. Było cos kolo 22, październik, trochę mglisto i zimno. Jeden podszedł do mnie i zapytał o godzinę, kiedy sienelam do torebki po telefon, drugi szalikiem zasłonił mi twarz i wykrecil rękę. Zaciągnęli mnie miedzy garaże, zdjęli buty spodnie i majtki i zg****ili. Ukradli mi telefon, portfel i te buty. Po wszystkim bez majtek tylko w długiej kurtce i boso bieglam po tym osiedlu wołając o pomoc.później był szpital, pielęgniarka na polecenie lekarza podała mi tabletkę "po". Miałam wtedy 22 lata i male dziecko z mężem, nawet się nie bronilam bardzo bo balam się, ze mnie zabija. Zostali złapani i siedzą w wiezieniu. Nie urodziła bym dziecka wiedząc, ze jest któregoś z nich. Tym bardziej, ze w domu była moja ukochana niunia córka mojego męża, poczęta z miłości, nie pod przymusem. Z ręką na sercu usunęła bym ciążę, gdybym wtedy w nią zaszła.

Gość gość
nie wiem czy chcialabym byc matka dziecka z gwaltu

Gość gość
23:52 myślisz ze ktos uwierzy w taka baajke zmyslaczko

Gość gość
Bajka czy nie, ale faktem jest, że gwałty się zdarzają i nie można zmuszać kobiet, żeby rodziły, albo kazać męczyć się z ciążą pozamaciczną, czy rodzić dziecko ze zdeformowaną twarzą, bez rąk i nóg, z narządami wewnętrznymi na wierzchu. Niech pisowcy sobie rodzą jeśli chcą, mi nic do tego. I dają jako przykład Chazana, człowieka który przeprowadził setki albo tysiące aborcji i nagle się nawrócił, bo czuje, że śmierć blisko...

Jeśli ktoś czytał stary testament, tam zezwala się na zabójstwo nawet dorosłych dzieci. Ba, w pewnych sytuacjach nawet jest to zalecane. Zakaz aborcji ośmiesza wierzących.

Gość gość
Ale my nie jesteśmy żydami, panie Franz. Zresztą nawet żydzi nie zabijają swoich dzieci, przeciwnie, zależy im na rozmnożeniu narodu wybranego jak tylko się da.

Gość gość
ludzie ale ja nie mogę zrozumieć jak można nazywać zlepek komórek dzieckiem no bez przesady idąc tą logiką jedzenie jaj kurzych to jedzenie małych kurczaczków a krew pobierana do badań to ludobójstwo bo komórki ludzkie co dopiero miesiączka przecież to jawna aborcja przecież komórka jajowa mogła być dzieckiem :O

Gość gość
00:38 co za porownanie jaja kurze zjadasz wiec mozna usuwac ciaze. Mlode swinie tez sa zjadane wiec mozna zabijac male dzieci wg twojej logiki ?

Gość gość
A jesli nie odrozniasz obumarlej komórki jajowej wydalanej wraz z miesiaczka od zygoty powstalej z komorki jajowej i plemnika, z bijacym sercem, to nie mam wiecej pytań.

Gość gość
po pierwsze merkabuś to wstawiaj """" bo ktoś pomyśli, że to Twoje słowa a nie cytat, po drugie - jesteś tylko facecikiem, więc odczep się od macic i brzuchow kobiet, po trzecie, może jeszcze zrób bohatera ze zboczeńca, gwałciciela? nie nazywaj ojcem takiej kanalii, która pozbawia czci kobietę!! dziecko nie jest ważne, bo to płód, pomyśl o kobiecie i jej psychice!! majac dziecko codziennie będzie wspominala gwałt, jaka to trauma i na koniec, ja wiem że to wszystko przekracza twoją wyobraznie, wiem, ze jesteś dyslektykiem nie umiesz pisać po polsku bez błędów ortograficznych, bo szatan cię opętał. Ja jestem katoliczką, wierzę w Boga i zachowuję rozsądek. Nie latam pod sejm jak nawiedzone feministki, których i tak nikt by kijem nie tknął...tylko ci mówię - to kobiety mają prawo decydować o sobie i swoim brzuchu - usuwanie plodu 2-4 miesięcznego to nie jest nicstrasznego

Gość gość
małe dziecko jest samodzielnym organizmem a płód jest organizmem pasożytniczym nie myl pojęć! poza tym zygota nie ma serca w przeciwieństwie do masowo zabijanych kurcząt i świń

Gość gość
00.38 jak mozesz porownywać człowieka do zwierzęcia..istotę myslącą do niemyslącej.Człowiek ma godność dziecka Bożego od poczęcia i od poczęcia ma duszę.!Tylko Bog daje życie i tylko Bóg ma prawo to życie odbierać.Wszyscy inni są mordercami nie mniejszymi...od tych ktorzy mordują dorosłych.Nie ma roznicy czy rozrywa sie na żywca i morduje 3 lub 5miesięczny nawet płód ktory już wszystko czuje od morderstwa osoby dorosłej ktora czuje tak samo.Było na ten temat przeprowadzonych sereg badań.Sex wóda i chulaj dusza zero odpowiedzialnosci !

Gość gość
1.24.Czyli idąc twoim tokiem rozumowania ty bedąc w łonie matki byłaś pasożytem.Współczuję matce takiej córki.

Gość gość
1.24 jaka zygota??dokonuje sie aborcji nawet na 3-5miesiecznych płodach !poczytaj sobie co sie dzieje w podziemiach.

Gość gość
Kretynów nie brakuje. Gratuluje uważania zwierząt za bezmyslne. Masz mózg wielkości larwy tasiemca.

Gość gość
Doksztalc sie w ktorym dniu po zaplodnieniu zaczyna,bic serce czlowieka. Podpowiem ze stosunkowo wczesnie. Wiekszosc kobiet zanim zorientuje sie ze jest w ciazy to serduszko juz bije.

Gość gość
"wtedy to Pan Bóg ulepił człowieka z prochu ziemi i tchnął w jego nozdrza tchnienie życia4, wskutek czego stał się człowiek istotą żywą" x x lepienie możemy porównać do rozwijającego się płodu w łonie matki ale dusze dostajemy wraz z pierwszym oddechem i w tedy jesteśmy człowiekiem istotą żywą czytajcie biblie a nie dacie się zmanipulować KK którego nauki nie pochodzą od Boga

Gość gość
Czy autor tekstu nie chciałby ze mną porozmawiać o tym na osobności?

Gość gość
merkaba to wspaniała osoba , znam ją z linii frontu walki w tematach religijnych , wpisała w moim wątku wspaniały wpis z objawienia o św Faustynie . Chciałbym ją poznać ale nie jest to tu możliwe . Dziękuję ci merkabo , Maryja ciebie kocha .