Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kasiurek86

Gyncentrum i nie tylko, nowy wątek 2.2

Polecane posty

Gość karolcia885
Sil w 10dpt-115.6 13 dpt-327,5 18dpt-3783 byłam na wizycie pecherzykowej zrobiłam jeszcze raz po 2 tygodniach i wynisola 60528 wtedy były już serduszka A ty kiedy masz wizytę pecherzykową?

Aniu, kochana tez sie doczekasz. Mam nadzieje, ze juz w następnym transferze dzidziuś zostanie z tobą. Przykre to jest, ze nie ma żadnej pomocy od państwa, zeby sie leczyć. ja w ostatniej ostateczności wyjechałabym za granice zarobić kasę na ivf. Widze, ze jak ktos ma możliwość próbowania do skutku i nie ograniczają go pieniędzy, to a końcu zachodzi w ciaze, czasem za 10 transferem (podziwiam), ale maja dziecko. Duzo zalezy tez od tego, ile jesteśmy w stanie psychicznie znieść. Głowa jest bardzo ważna, musimy byc pozytywnie nastawione.

Kasiurek, ja bym na twoim miejscu nie czekała, tylko próbowała dalej, póki leczenie działa. Robisz wszystko co mozesz, na resztę nie masz wpływu. Trzymaj sie i zbieraj siły do dalszej walki.

Ja mam wizytę 17.10 to będzie 20 dpt blastusiów. Mam podobne wyniki do was dlatego pytałam :)

Sil, to moga byc bliźniaki... ale ja tez miałam wysoka bete, a dziecko tylko jedno. W 20dpt na pewno juz bedzie piękny pecherzyk/i. Ja byłam w 18dpt i juz był pecherzyk.

Gość gość
Ania nie poddawaj się- u mnie udał się właśnie trzeci transfer- wierzę, że dla Ciebie też będzie szczęśliwy :-) Peonia ja się cały czas stresuje- moja Dzidzia to będzie chyba jakas znerwicowana. .. Allessa

Peonia do ciebie wyniki mam najbardziej podobne, nie nastawiam się na bliźniaki, będę się cieszyć jak będą ale też będę przerażone. Dla mnie może być jedno i mogę za 2-3 lata wrócić po drugie, może się uda. Ja się dziś przestraszyłam po porównałam wynik z soboty (ten popołudniowy) do dzisiejszego i wyszło 60%. Ale potem porównałam poranny do porannego i odetchnęłam...

Gość catarina99
yeti ja miałam 3 procedurę w Wa-wie invimed karolcia udało się panie przekonać napisałam ci maila, dziękuje ;) dorociak wysłałam maila :)

Gość catarina99
yeti ja miałam 3 procedurę w Wa-wie invimed karolcia udało się panie przekonać napisałam ci maila, dziękuje ;) dorociak wysłałam maila :)

Gość dorciak1805
Ja dziś po pierwszych zajęciach w szkole rodzenia. Fajnie było, chociaż mąż mnie wysiudał, bo bylam sama a reszta mam z tatusiami. Na koniec dzieciaki prezenty dostały :) Yeti chyba Ty pytałaś czy ciąże nasze są z gyn. Ja tak jak Catarina 3 procedurę mialam w Warszawie Invimed.

Gość Kasiurek86
To wszystko jest takie trudne, nigdy nie wiadomo w 100% jaka podjąć decyzje. Ja ją podjęłam. Robię transfer. W międzyczasie zabiegi dla duszy i ciała. Muszę sie wyciszyć i uspokoić bo głowa ma ogromne znaczenie.

Kasiurek życzę Ci aby ten transfer był tym ostanim :*jakie bierzesz leki?i Ciebie jaka jest przyczyna niepłodność? Dziewczyny powodzenia na betach;)

Gość gość
Yeti tak ciąża jest dzięki GC. Dziewczyny ja czuje się zupełnie świetnie ftu ftu odpukać! Allessa to prawda jestem zaraz za tobą właśnie skończyłam 20 tc mi również bardzo dokucza dretwienie rąk Caterina dziś byłam u lekarza rodzinnego i powiedziała mi ze to kwestia znalezienia odpowiedniej pozycji do snu tak żeby krew dobrze krążyła,mam podobno obrzekniete nogi i dr kazała nosić pończochy uciskowe no zobaczymy jak to będzie,25.10 mam 2gie prenatalne juz nie możemy się doczekać! Pozdrawiam wszystkie MaBo

Aniu u mnie idiopatyczna plus lekka autoagresja. Biorę kwas foliowy 800, witaminę D 2000, i encorton. ja mam wszystkie wit. I minerały w normie wiec nie biorę nic więcej. Aniu ja Tobie też życzę udanego ostatniego podejścia, oby było szczęśliwe. Zapisuje sie na Refleksologie stóp. Ponoć może pomoc w zajściu w ciąże. Koleżance sie tak udało. Zobaczymy, najwyżej spędzę trochę czasu w przyjemny sposób.

Gość Sil_sb
Hej, a mnie się dziś śniła krew na wkladce, masakra. Na szczęście wszystko jest ok :)

Jak to jest z tymi prenatalnymi i pappa? Musimy za nie płacić, czy mamy za darmo po poronieniu i ivf?

Gość aneta197722
Dorciak.. ja też teraz chodze do szkoły rodzenia. Jak tak patrze na te twarze z zajęć to wszystkie takie młodziutkie dziewuchy-ja tam chyba najstarsza hehe. Alessa... wszystkie podobnie będziemy rodzić ja to myśle że na Boże Narodzenie będe już po-chociaż mam termin na 10stycznia. Peonia... myśl pozytywnie. Dbaj o siebie i dużo odpoczywaj. Ja przez pierwsze 3 m-ce leżałam a mąż przy mnie skakał. A u mnie w domu remont, porządki w szafach-zrobione ( jak przejaśniało i ile miejsca ). Ciuszki już prawie skompletowane i wózek też mam. A jak tam u Was z przygotowaniami??

Gość linkaa28
Małami masz dziś wizytę w gyn? daj znać jaki masz plan działania? będziesz robić ten scratching?

Gość malamii89
Tak linka dzisiaj mam wizyte po 18stej ...dam znac...wolalabym go zrobic dla sw spokoju...ale juz sama niewiem czy cokolwiek pomoze...

Aneta, to już prawie wszystko masz gotowe kochana. To chyba ja z Was najdalej w tyle jestem. Wózek dziś załatwiamy, nie nowy tylko używany, bo nowy to majątek. Remontu na szczęście nie musimy robić, w tym roku wiosną robiliśmy, tylko biurko i regał chyba trzeba bedzie zlożyć i wynieść na strych. Zastanawialiśmy się ostatnio nad łóżeczkami- Aneta nowe kupujecie?

Gość gość
Hey dziewczyny tu Ala. Bylismy wczoraj po odbiór kolejnych wyników gentycznych i Pani dr nie widzi żadnych problemów. Uznała, ze nasz problem to ewidentnie immunologia...Tak więc jade w piątek po skierowanie na badanie Subpopulacja limfocytów bo nigdy tego nie miałam ( to rozszerzone badanie na NK) i zobaczymy co dalej....Do końca roku jednak robimy przerwę bo muszę nabrac trochę optymizmu i ponownie zaufać klinkom. Ech, powodzenia dla Was Wszystkich<3

Gość mandy11
Peonia jeżeli będziesz miała skierowanie (nie musi być od lekarza, który przyjmuje na NFZ) to będziesz miała za darmo. Ani inv, ani poronienia nie są wskazaniami do refundacji, ale dr może napisać na skierowaniu coś innego (np. podejrzenie powiększonej przezierności karkowej) co będzie oficjalnym wskazaniem i wtedy masz za darmo.

Gość ewela2421
Dorciak ja podobanie jak Ty wózek mam używany . Ale w bardzo dobrym stanie po 1 dziecku . Ma duże pompowane kola i fajnie się nim jeździ. Łóżeczko kupowałam nowe na allegro wraz z materacem i wysylka za 270 zl. Polskie , z praktyczna szyflada na dole. Co do kosmetyków to mówią żeby najlepiej kupować z jednej firmy, ale ja mam z kilku:) rossmana, oliwka z hipp, olinatum do kąpieli , krem do pupy bepanthen . Jesli bobas nie będzie miał problemów ze skora to nie ma co przesadzac z ilością kosmetyków . Im mniej tym lepiej tak naprawde. Wg mnie nie ma sensu kupować na początek pudrow, zasypek ( lepiej działa maka ziemniaczana !!! ) czy np szamponów . Pampersów tez nie ma kupować hurtowych ilości z jedynej firmy bo nie wiadomo jak bobas na nie zareaguje. Warto kupic na gojący sie pępek octenisept a do oczek sol fizjologiczna.

Ewela dzięki za podpowiedzi :) A Wy dziewczyny jak? Kosmetyki, pieluchy itp? Dziś siadam do listy i zaczynamy kompletowanie.

Gość Rubineye
Mandy moja gin wypisala mi właśnie. skierowanie na badania prenatalne ze względu na in vitro i poronienie. Teraz dostałam skierowanie na drugie i przyczyna poronienie. Więc wydaje mi się, że pierwsze prenatalne każda z nas powinna mieć za.darmo :-) Była któraś z Was przeziebiona w ciąży? Co można brać a.co nie? Czuje, że mnie rozkłada:-\