Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jakie macie triki aby zaoszczedzić trochę pieniążków jak pojawia się dziecko

Polecane posty

Gość gość
12.06 wymyślam tu niesamowite sposoby oszczędzania a te wierzą :) odrobine na luz trzeba wrzucić a nie ciągła powaga :) pozdrawiam

Gość gość
gość dziś wiesz, mnie już nic nie zdziwi miałam koleżankę, która nie używała papieru toalet. tylko szmatkę na spółkę ze swoją matką :O

Gość gość
gość dziś skumałam, że dla jaj topik i tez pisałam dla jaj :D

Gość gość
to ciągniemy dalej ;)

Gość gość
Ja też tu wymyslalam i smialam się z waszych :D ktoś kiedyś pisal ze tydzień byla woda w wannie i ciagle w niej sie myl, po tugodbiu umyl tym podloge :D ale wiecie co, niektórzy naprawdę tak żyją :o mojej koleżanki tesc zamiast użyć papieru to przemywa dupe wodą

Gość gość
12.49 ale woda lepiej umyje niz papier ;) wiec sie nie czepiaj:P te na powaznie co wziely topik tez mnie rozbroily ze mozna wierzyc. Ktos sie pytal o osad z mydla:umywalke myje pasta z mydla i sody i olejku herbacianego. Na zielonym zagonku masz duzo przepisów fajnych. Kamienia z kabiny nie udalo mi sie naturalnie ictem usunac,za duzo roboty i jednak wole chemie. Ale tylko dlatego ze po prostu nie usuwam go za czesto z braku czasu. A potem jak sie uchoduje to natura nie da rady :P

Gość gość
- wodą po gotowaniu ziemniaków można potem płukać zęby po myciu :P - by zaoszczędzić na oświetleniu, można zrobić w domu do roweru specjalną podpórkę i prosić męża by pedałował, i lampa napędzana z dynamo będzie nam oświetlać cudownie salon w te jesienne wieczory przy książce ;) - zamiast sudocremu dla dziecka używać mąki ziemniaczanej - naczynia myć tylko raz w tygodniu, a na co dzień przecierać szmatką jak w filmie Miś

Gość gość
"qrwa a karton po mleku pewnie wylizujesz, a z okruszków po chlebie jeszcze pieczesz ciasto pechowiec.gif to już jest skrajne dziadowanie, a nie oszczędzanie pechowiec.gif" Akurat chleba dużo wyrzucam bo nie lubie suchego a nie chce mi sie z nim nic robić. Zależy kto ma na co ochote w tym oszczędzaniu. Są rzeczy na których nie oszczędzam bo są dla mnie jakimś tam standardem który sobie cenię ale nie zmieni to faktu że ludzie tu przychodzą sie wyżyć i dalej swoje

Gość gość
12.57 dzięki. właśnie nie mam czasu na bieżąco myć tej przeklętej kabiny więc trudno trzeba chemią.

Gość gość
No ale on do podmycia tej d**y uzywa tylko wody, bez mydla to przecież nie domyje dobrze i te resztki kupy wyciera w recznik. Ręcznik pierze pewnie raz na miesiąc. Aaaa jeszcze mi się przypomniała moja sąsiadKa, ktora wyciera rece w firanki w kuchni bo nie ma scierek :D wiem ze to nie na temat oszczędzania ale rozwalila mnie tym. Firanki oczywiście uj****e.

Gość gość
już jestem moje drogie. musiałam wziąć kąpiel bo pranie trzeba zrobić. jeszcze trik na oszczędzanie na ogrzewaniu zimą. Należy najeść się dużo fasoli cebuli czy co tam u kogo wywołuje pierdki i pierdzieć całą familią. sprawdzone działa :P

Gość gość
z tą szmatką zamiast papieru toaletowego. Moja mama tak samo robi. Teraz jak przyjeżdżam do niej to chociaż chowa tę szmatkę bo nie wyrabiałam już z tą kobietą.

Gość gość
że też wam czasu nie szkoda na te idiotyzmy głupie idiotki

Gość gość
nie wiem czy to oszczędzanie, ale fkurfia mnie na maxa moja mama zbiera wszystkie obierki i resztki jedzenia, stoi to to w wiaderku w kuchni, bo ona to zaraz przecież wywiezie na działkę na kompost :O

Gość gość
gość dziś Dzizajs ale to bomba baterii i zarazy, śmierdzi na pół domu :O ta moja koleżanka razem z matką miały taką szmatkę i kiedyś jak do niej przyszłam i chciałam skorzystać z wc, to mnie poinformowała, że mogę się podetrzeć jej szmatką :O Nie wierzyłam! Poniuchałam i myślałam, że padnę trupem :O Twoja mama czym tłumaczy to podcieranie szmatą? Bo ja tego nie czaje za cholerę. Przecież papier kosztuje grosze.

Gość gość
13.23 nie szkoda czasu na czytanie tych idiotyzmów? idź szykuj obiad bo an zaraz wraca.

Gość gość
cieszcie sie że inni dziadują bo gdyby wszyscy nie dziadowali i żyli na poziomie to by ziemia ekologicznie dawno już wysiadła

Gość gość
no żeby stwierdzić że to jest uja warte to trzeba wpierw przeczytać

Gość gość
gość dziś nie szkoda czasu, ale wchodzi i nas czyta :D łot logika :P

Gość gość
ona mówi, że po papierze jej swędzi tam wszystko, że tak robiła jej mama i ona tak się przyzwyczaiła. Nie wytłumaczysz kobiecie za żadne skarby nie chce papierem.

Gość gość
I co autorko wzbogaciłaś się intelektualnie zakładając swój topik ? Zrobiłaś dla siebie i innych coś sensownego, pożytecznego ? Warto dośmiecać do cna i tak już wątpliwy dział swoimi d**erelami ?

Gość gość
trzeba przeczytać, lecz niekoniecznie musisz odpisywać. idź zrób coś pożyteczego

Gość gość
Przede wszystkim nie piszemy PIENIĄŻKI :o Mam obrzydzenie do tego słowa,bo żeby je mieć,trzeba mówić i pisać pieniądze.Dziękuję za uwagę.

Gość gość
dobrze moje drogie. jak ugotować zupę w wannie na 2 tyg. tak technicznie proszę jak to zrobić? mam ochotę na szczawiową. wanny nie wyciągnę z łazienki. ognisko rozpalić pod wanna czy jak? do lasu daleko. po patyki nie pójde. pomoooocy

Gość gość
Najpierw kapie sie dziecko, potem ja, potem maz, tesciowa i tesc. Tej wody z wanny nie wylewamy. Pierzemy w niej ubrania, potem myjemy ta woda podloge i okna, gotujemy na niej zupe a na koniec uzywamy jej do spuszczania wody w kiblu ale tylko po dwojeczce ;)

Gość gość
zdarzają się ludzie czy rodziny co tak zyja, ale wiadomo, ze to wstyd i nikt na forum z tego się chwalić nie będzie, zresztą to najczęściej skrajna bieda i pewnie nawet neta nie mają... to ja mam pomysł: może usunąc macice żeby zaoszczędzić na podpaskach? a tak na serio to są podobno jakies kubeczki, które sa wielorazowe

Gość gość
Kurwa zupa w wannie hahahaha. Ale się niektóre pancie oburzyly o nasze zarty ojojojoj pewnie same w ten sposób oszczedzaja i wkurza ich ze się z tego smiejemy :D

Gość gość
dokładnie. walnij w stół a nożyce się odezwą.bądź co bądź zupa w wannie jest niezła tylko cholera jak ją ugotować? :)

Gość gość
jak usunąć ekologicznie kamień z czajnika metalowego? wrzucić do środka małą petardę :D kamień odłazi w try miga mąż kiedyś tak zrobił dla jaj, bo chciałam przez ten kamień wyrzucić czajnik, a kamień zszedł przy okazji :D

Gość gość
gość dziś a wiesz jak się w PRL gotowało szybko wodę na herbatę? taką specjalną grzałką metalową, którą można było włożyć i do garnka i do szklanki :D wrzucasz takich kilka grzałek do wanny i jedziesz z koksem