Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Bruno Shatyn

Kaczka na taczkę.... archiwum 40

Polecane posty

Gość gość
Wyobraź sobie, że twoja córka została brutalnie zgwałconxa na przykład przez grupę pijanych kiboli i zaszła w ciążę. Okazało się, że płód jest trwale uszkodzony i zagrożone jest życie matki. Twój zięć wbrew nowemu prawu akazującemu aborcji załatwia swojej ukochanej żonie a twojej ukochanej córeczce zabieg za granicą. Ty o niczym nie wiesz bo twój córka boi się, że ją zadenuncjujesz Ciąża zostaje usunięta ale o wszystkim dowiaduje się aktywna w tym zakresie prokuratura. Twoja córka i zięć zostają skazani. Rozumiem, że uważasz, że sprawiedliwości stało się zadość. x \k***a ale brednie

Gość gość
szmatyn bohatierze ratuj polskie!!!!

Gość gość
Zamiast pieprzyc o aborcji to pamietajcie glaby,ze Balcerowicz sprzedawał polskie banki, to on kończył wyprzedaż za bezcen przemysłu. Jakimś dziwnym nieziemskim trafem nasze zakłady wykupywały konkurencyjne firmy zagraniczne a później szybko je pod różnymi pozorami likwidowały. Jak tylko pojawił się polityk którego nie można kupić (no bo co Zachód może ofiarować Kaczyńskiemu-trzeciego kota?) to zaczyna się wrzask Shatyna, że to tragedia. Proponuje porównać majątek Balcerowicza przed wejściem do władzy i po wyjściu jeszcze przed objęciem fuchy w NBP skąd się wziął? Wszyscy byli prominenci i ludzie obecnie bogaci jak wchodzili do polityki nie mieli nic tak jak każdy w socjalizmie. W parę lat po nominacjach na stołki mają, dwory, folwarki, majątki ziemskie, udziały w szeregu firm itd. Skąd?. Proszę o odpowiedź Shatyn, na pewno jej nie dostanę, umiem liczyć, wiem,ile przy jakich oficjalnych dochodach ile trzeba wydać na życie i ile zostaje. Wystarczy pomnożyć to przez liczbę miesięcy przy władzy aby zadać proste pytanie skąd reszta?.O tym mysl,a nie o aborcji.!!!

Gość gość
Nie boi? Oderwałas sie od rzeczywistości.

Gość gość
Głupol Sakiewicz

Gość gość
K. Pawłowicz: CETA i TTIP są szkodliwe dla Polski o W Sejmie posłowie obradowali nad kontrowersyjnymi ustawami CETA i TTIP. Poseł Prawa i Sprawiedliwości prof. Krystyna Pawłowicz zdecydowanie skrytykowała obie umowy wskazując na szkodliwe dla Polski konsekwencje ich podpisania. o – Obie umowy Unii Europejskiej dotyczące handlu i usług USA z Kanadą były przez Komisję Europejską negocjowane z wielkimi korporacjami, ale w tajemnicy przed państwami członkowskimi i przy dużych protestach opinii publicznej. Umowy te przewidują tzw. ISDS-y, czyli system prywatnych arbitrów, którzy będą rozstrzygać skargi wielkich korporacji przeciwko suwerennym państwom, jakie zdaniem korporacji zagrażałyby swym prawem – konstytucją, ustawami czy decyzjami administracyjnymi – ich interesom i spodziewanym zyskom. Decyzjami tych prywatnych arbitrów, państwa miałyby płacić tym korporacjom olbrzymie kary. Nie tylko procedura przepychania obu ustaw jest wadliwa, ale jeszcze groźniejsza jest ich treść, która w perspektywie zniszczy słabych polskich niekonkurencyjnych, drobnych i średnich przedsiębiorców, ale też jeszcze zdrowe lecz niekonkurencyjne dla korporacji polskie rolnictwo. Obie umowy uderzają w demokratyczne mechanizmy władzy suwerennego państwa na rzecz niekontrolowanego, hybrydowego systemu władzy korporacji i prawników ponadnarodowych, których interesom suwerenne i demokratyczne państwa zostają podporządkowane w obszarze gospodarki i rolnictwa – podkreśliła prof. Pawłowicz. o W imieniu swoich wyborców ze wschodniej Polski protestuję przeciwko obu fundamentalnie szkodliwym dla Polski umowom, ich obecnych rozwiązaniach i procedurze – powiedziała poseł Prawa i Sprawiedliwości i dodała, że nie można sprzedawać Polski za zysk nie naszych, ale ponadnarodowych korporacji, dla których Polska jest jedynie łatwym rynkiem zbytu, i które dokończą dzieła rozpoczętego przez korporacje europejskie, czyli zniszczenia polskiego rolnictwa i drobnej przedsiębiorczości.

Gość gość
Min. J. Szyszko: Boję się, że po podpisaniu CETA nastąpi napływ żywności genetycznie modyfikowanej bez jakiejkolwiek kontroli x O aktualnych problemach występujących i dyskutowanych w Polsce mówił dziś prof. Jan Szyszko, minister środowiska, podczas audycji „Gość Poranka” na antenie TVP Info. Minister analizował, m.in. kwestię powodzi, oraz kontrowersje wokół handlowej umowy CETA między Polską a Kanadą. x W całej Polsce występują zalania terenów użytkowanych przez obywateli. Prof. Jan Szyszko twierdzi, że jako kraj nie jesteśmy gotowi na występowanie powodzi. x – Muszę powiedzieć, że jesteśmy bardzo słabo przygotowani do ewentualnych powodzi. Zaległości w zakresie infrastruktury przeciwpowodziowej są ogromne. To wymaga dużego dofinansowania. W tej chwili pracujemy nad prawem wodnym po to, by znaleźć możliwości finansowania, aby obywatele w rejonach, gdzie istnieje duże prawdopodobieństwo powodzi – czuli się bezpiecznie. Powodzi nie ma tam, gdzie nie ma człowieka, natomiast gdy człowiek wchodzi w tereny zalewowe to musi być przygotowany do tego, że taka powódź może nastąpić i w związku z tym trzeba przewidzieć działanie w zakresie inżynierii po to, by człowiek czuł się tam bezpiecznie – powiedział minister. x Gość TVP Info omówił także szanse i zagrożenia wynikające z możliwości podpisania umowy CETA – dokumentu o wolnym handlu wynegocjowanym przez Unię Europejską i Kanadę. x – Trwa dyskusja, sprawa jest bardzo istotna. Z jednej strony porozumienie między Kanadą a Polską ma wiele zalet – nie ulega to wątpliwości z punktu widzenia wolnego rynku i handlu. Są jednak także pewne wątpliwości. Ja mam bardzo krytyczny stosunek do tego, aby produkować żywność na bazie genetycznie modyfikowanych organizmów, tym bardziej, że w Polsce mamy żywność o wysokiej jakości i taka jest obecnie poszukiwana. Boję się, że po podpisaniu CETA nastąpi napływ żywności genetycznie modyfikowanej do Polski bez jakiejkolwiek kontroli – tłumaczył minister środowiska. x Obecnie Polacy nie mają możliwości sprawdzenia, która żywność jest GMO, a która nie. To powinno się zmienić – zaznaczył szef resortu. x – W Polsce mamy ogromne trudności ku temu, by wprowadzić chociażby napis, że jakiś produkt jest wytwarzany na bazie genetycznie modyfikowanych organizmów. Istnieje ogromne lobby, które uważa, że – o ile wprowadzimy zapis, że coś jest GMO – wprowadzamy nierówne możliwości dostępu do tej żywności i dyskryminujemy niektóre produkty. Ja się z tym nie zgadzam. Uważam, że produkty GMO powinny być dobrze oznaczone – oznajmił rozmówca „Gościa poranka”. x Jan Szyszko podkreślił także znaczenie ratyfikowanego przez Parlament Europejski porozumienia klimatycznego uzgodnionego w Paryżu. x – Dzięki porozumieniu paryskiemu polski węgiel na wiele lat ma gwarancje, aby być bazą bezpieczeństwa energetycznego Polski. Dokument wyraźnie mówi, że wszyscy mają uczestniczyć w hamowaniu procesu wzrostu koncentracji dwutlenku węgla w atmosferze, ale na podstawie własnych możliwości z poszanowaniem specyfiki poszczególnych państw z poszanowaniem interesów gospodarczych – zwrócił uwagę Jan Szyszko, minister środowiska.

Gość gość
05 października 2016 o Posłowie zajmą się uchwałami ws. umów TTIP i CETA o Sejm będzie dziś debatował nad projektami uchwał ws. umów międzynarodowych TTIP oraz CETA. Podczas wczorajszej konferencji premier Beata Szydło podkreśliła, że Polska nie przystąpi do CETA, jeśli nie będzie gwarantowała tego, co jest istotne. o Szefowa rządu zaznaczyła, że przed ostatecznym podjęciem decyzji Polska chce mieć jasność co do stanowiska parlamentu. o – Mamy jeszcze kilka innych wątpliwości, które cały czas w toku negocjacji są oczywiście wyjaśniane. Mogę dzisiaj powiedzieć na pewno, że nie podpiszemy, nie zgodzimy się na przystąpienie do umowy, która nie będzie umową gwarantującą polskim firmom, polskim przedsiębiorcom, polskim rolnikom, polskim obywatelom tego, co uważamy za istotne – powiedziała premier Beata Szydło. o Wynegocjowana już umowa pomiędzy Unią Europejską a Kanadą oraz wciąż negocjowane porozumienie UE ze Stanami Zjednoczonymi wzbudzają w Europie wiele kontrowersji. o Głównym celem umów jest pobudzenie wymiany handlowej i inwestycyjnej po obu stronach Atlantyku, a także zniesienie większości ceł i barier pozataryfowych. o Przeciwnicy porozumień twierdzą, że CETA to „młodsza siostra TTIP”, która m.in. „tylnymi drzwiami” wprowadzi do UE żywność GMO.

Nie sądziłem,że keidykolwiek to napiszę, ale Pawłowicz poraz pierwszy wygłosiła coś mądrego i popieram jąw tej kwestii x Z innej beczki X Pranie mózgów przez pisowskich propagandystów robi swoje. Dzisiaj dowiedziałem się, że liczba uczestników manifestacji podczas czarnego poniedziałku była zawyżona, bo pod jedną parasolką można było ukryć nawet czterech ludzi. Dopiero po czasie zauważyłem, że logiki w tym jakby niewiele

Gość gość
W jednym z tajnych paragrafów zapisana jest zgoda na deportację niejakiej Otulonej na koło podbiegunowe w ramach walki krajów rozwiniętych z niedorozwiniętymi w stopniu najwyższym. W drugim paragrafie znajduje się ewentualne zastosowanie podobnej procesury w przypadku niejakiej Iftar i niejakiego Mira. :D:D:D

Gość gość
Widzieliście tweeta PiS? Opozycja chciała niecnie wykorzystać temat aborcji, ale PiS nigdy "nie pozwoli" wyprowadzać kobiet na ulice. Ci to już konkretnie odpłynęli w propagandzie. :D:D:D:D

Ale wtopa x Wiadomości TVP serwują siermiężną propagandę. Na potrzeby nastrojów wyborców PiS tym razem w rolę spontanicznie zaczepionej na ulicy "przygłupiej feministki" wcieliła się aktorka "Ukrytej Prawdy". Wychwycone na Twitterze, @PILNE24. x https://www.facebook.com/RacjonalnaPL/photos/pb.706201352842858.-2207520000.1475733605./982606125202378/?type=3

Ale wtopa x Wiadomości TVP serwują siermiężną propagandę. Na potrzeby nastrojów wyborców PiS tym razem w rolę spontanicznie zaczepionej na ulicy "przygłupiej feministki" wcieliła się aktorka "Ukrytej Prawdy". Wychwycone na Twitterze, @PILNE24. x https://www.facebook.com/RacjonalnaPL/photos/pb.706201352842858.-2207520000.1475733605./982606125202378/?type=3

A ustawa antyaborcyjna nei przeszła pewnie dzięki takim księżulkom jak ten :D x Szok! 36-letni ksiądz kapelan Jacek S. (36 l.) z podwarszawskiego Legionowa przez kilka lat sypiał z chórzystką. Jak dowiedział się "Super Express", dziewczyna zaszła w ciążę, a duchowny zapłacił za zabieg aborcyjny. Sprawa wyszła na jaw, bo... Jacek S. znalazł sobie inną. x http://www.se.pl/wiadomosci/polska/legionowo-ksiadz-zrobil-dziecko-17-latce-i-kazal-je-usunac_222578.html

Gość gość
Właśnie oglądam zmanipulowane Fakty TVN. Rzecz aktualna, o aborcji. Po omówieniu ostatnich wydarzeń następuje materiał o niewpuszczeniu działaczek organizacji pozarządowych. Następują kolejne komentarze opozycji oburzonej na bezprawne działania PiS. Ewa Kopacz nie rozumie jak tak można. Na koniec komentarz - "ale to Ewa Kopacz jako marszałek nie zgodziła się swojego czasu na wpuszczenie do sejmu delegacji Solidarności." Następnie dziennikarka zadaje pytanie zmieszanej byłej pani marszałek, która bąka pod nosem że widocznie każdy popełnia błędy. Tak sobie myślę, kiedy zobaczę Ziemca, Pobudzina, Rachonia, czy kogokolwiek z jedynej prawdomównej Tvpis, wytykających prezesowi takie kwiatki?

Gość gość
moim skromnym zdaniem sondowal nastroje spoleczne,jednoczesnie chcac przykryc CETA( 6 paragrafow z tejze umowy,jest utajnionych sic!!!) X otulona ma rację!!!

Gość frannnca
Czy rząd właśnie sprzedaje Polskę zagranicznym korporacjom? [Gdzie jest PiSowski patriotyzm, o którym politycy tej partii z gębami pełnymi frazesów brylują w mediach nazywając przeciwników rządu zdrajcami? Gdzie ochrona dóbr i zdrowia obywateli? Kiedy udało się już przynajmniej częściowo wytłumaczyć Polkom i Polakom czym jest TTIP i zablokować w Unii Europejskiej przyjęcie tej szkodliwej umowy handlowej, a tak na prawdę swego rodzaju handlowego konkordatu dla europy, polski rząd tylnymi drzwiami, z dala od kamer i zainteresowania mediów podpisuje umowę CETA.]

Gość frannnca
[Umowę tak samo szkodliwą i właściwie realizującą te same założenia co TTIP, tyle że za pośrednictwem Kanady. Poprzez CETA tysiące amerykańskich korporacji za pośrednictwem swoich filii w Kanadzie wkroczą na rynek europejski.] x Więcej ... http://marcinkrawczyk.natemat.pl/191549,czy-rzad-wlasnie-sprzedaje-polske-zagranicznym-korporacjom

Gość gość
gość dziś Zamiast pieprzyc o aborcji to pamietajcie glaby,ze Balcerowicz sprzedawał polskie banki, to on kończył wyprzedaż za bezcen przemysłu. XX Zamiast pieprzyc takie dyrdymaly to zobacz sobie co robi twój cudowny obecny rząd :( "Dobra zmiana" w akcji :( ((( Polecam frannnca >>> http://marcinkrawczyk.natemat.pl/191549,czy-rzad-wlasnie-sprzedaje-polske-zagranicznym-korporacjom

Gość gość
Ciekawe co zrobia rolnicy z nadwyzka swoich produktow Wyjda na ulice ?! A przeciez Pis tak obiecal dla nich cudowne zycie

Gość gość
Dzięki PiSowi rynek na wschod zamkniety, teraz nasz rynek bedzie zarzucony tanimi produktami byle jakimi, równiez szkodliwymi dla zdrowia, a polscy rolnicy pójdą z torbami po ratunek do opieki społecznej. Nie ma to jak uwierzyc w obietnice 'dobrej zmiany'

Gość gość
jabłek mamy od groma i troche. sadownicy narzekają, że maja nadprodukcje, a do nas bedzie się sprowadzac jabłka z USA i Kanady :-D:-D. to jest gospodarka. rynek zarzuci się tanimi byle jakimi jabłkami

Gość gość
tak się niszczy polskich producentów!!! :( (((

Gość ojj stara modelka bez związku
_iftar_ dziś Raczej głupotą jest wejście w celibat i potem sypianie z kobietami :o Tego skutki na wieczność... Osobiście nie chciałabym być w ich skórze na Sądzie Ostatecznym "bo komu więcej dano od tego więcej wymagać będą"

Dobranocka x JA JESTEM TARCZĄ DLA WSZYSTKICH, którzy się u Mnie chronią. Zbliż się więc do Mnie i skryj się pod parasolem Mojej obecności. ___ Czasem czujesz się bezbronny. Dzieje się tak, gdy się ode mnie oddalasz, wychodzisz spod Moich opiekuńczych skrzydeł, próbując samodzielnie stawić czoła światu. Robisz to nieświadomie, gdy tylko zapominasz o podstawowej prawdzie, że przy tobie jestem. Lęk, który ci wówczas towarzyszy, może być ostrzeżeniem, że za bardzo się oddaliłeś. Sposób, by ten lęk uciszyć, jest bardzo prosty: s c h r o ń _ s i ę_ d o _M n i e. ___ Bronienie cię przed niebezpieczeństwami należy do Moich zadań jako _ t w o j e g o_ P a s t e r z a. Jestem czujny i wiem dokładnie, co się kryje na drodze przed tobą. Wiem o wszystkich zagrożeniach i potrafię cię na nie przygotować. Dobry pasterz często tak zręcznie zwalcza zagrożenia, że owce są tego zupełnie nieświadome. Dlatego powinieneś uważnie wybierać osoby, za którymi podążasz - twoich "pasterzy". Ja jestem jedynym nieskończenie d o b r y m _ P a s t e r z e m. Pójdź za Mną i wypełniaj Moją wolę. Pozwól Mi cię ochronić przed niebezpieczeństwem i strachem

_iftar_ dziś Jest miłością i miłosierdziem samym o ile człowiek się nawróci i szczerze żałuje. Wówczas Wszechmocny najgorsze czyny przebaczy. Ale jeśli ktoś prowadzi podwójne życie i uważa, że jest dobrze bo nikt nie widzi a on udziela sakramentów to niech się nie łudzi. Bóg miłością i miłosierdziem samym ale też jest sprawiedliwością.

WYPOWIEDZI DO KAPŁANÓW NASZYCH CZASÓW 5 kwiecień 1978 rok. x Egzorcysta — O. Ernest Fischer, były misjonarz Gossau (Sint-Gall Szwajcaria) Demon — Verdi Garandieu, demon ludzki x Ksiądz Verdi Garandieu, demon ludzki, kapłan z diecezji Tarbes w XVII wieku, za pośrednictwem opętanej zwraca się do swoich braci w kapłaństwie z patetycznym poselstwem i na rozkaz Trójcy Świętej i Najświętszej Marii Panny zaklina ich, aby powrócili na wąską drogę Ewangelii dla uniknięcia straszliwego losu, jaki spotkał jego z powodu sprzeniewierzenia się łasce. Wskutek egzorcyzmu Leona XIII, użytego w tym przypadku przez Ojca Fischera, wymienione były liczne wezwania, a wśród nich także do Św. Wincentego Ferriera, wielkiego misjonarza dominikańskiego, Hiszpana z XIV- na XV wieku, którego wspomnienie liturgiczne obchodzimy właśnie 5 IV. Apostołował w Hiszpanii, Włoszech, Szwajcarii i Francji, gdzie zmarł w 1419 roku w Vannes. x On był ciemiężycielem demonów, którym wyrwał wiele dusz przez swoje życie pełne miłości, pokuty, i płomienne kazania. (To staremu Lucyferowi wyrwane zostały te dusze, a nie mnie — powiedział demon Verdi Garandieu w czasie egzorcyzmu). W sumie: Święty Wincenty Ferrier — wzór do naśladowania; ksiądz Verdi Garandieu, przykład nie do naśladowania. x Demon mówić będzie bez przerwy blisko dwie i pół godziny. Tu przedstawiamy tekst jego wypowiedzi, na rozkaz Nieba do kapłanów naszych czasów. Verdi Garandieu, po zwróceniu uwagi, że on także stał się “demonem między demonami" natychmiast zaczął krzyczeć:" Jakież ja głupstwo zrobiłem, że nie współpracowałem z laską, że prowadziłem życie takie jakie przeżyłem! (później żałośnie krzycząc woła podnosząc opętaną} Dlaczegóż tak się opuściłem, dlaczego? Dlaczego zgodziłem się przyjąć święcenia, kiedy nie byłem do tego zdolny, gdyż nie zadawałem sobie żadnego trudu by wznieść się do tego wysokiego ideału? Dlaczego zły przykład dawałem, jak to czyni teraz tysiące kapłanów, nie będąc godnym moich święceń. Dlaczego katechizmu nie uczyłem w taki sposób, w jaki powinienem to czynić? x Czas upływał mi na oglądaniu sukien niewiast zamiast na wykonywaniu przykazań Bożych. Szczerze mówiąc nie byłem ani gorący ani zimny, byłem letni i Pan mnie zwymiotował ze swych ust. W mojej młodości jeszcze byłem dobry, jeszcze współpracowałem z łaską. x (W czasie, kiedy mówił, słyszeliśmy jego krzyki przez opętaną). Później dopiero stałem się letni. Wtedy wszedłem na drogę uciechy, szeroką i łatwą, a opuściłem drogą wąską, drogę cnoty i nie reagowałem na łaskę, a potem jeszcze niżej.

Gość gość
biada temu, przez którego przychodzą. Byłoby lepiej dla niego, gdyby kamień młyński zawieszono mu u szyi i wrzucono go w morze, niż żeby miał być powodem grzechu

Gość gość
podstawa biblijna 20 Każdy przeto niech pozostanie w takim stanie, w jakim został powołany. 1 list do Koryntian