Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jakie kurtki zakladacie dzieciom?

Polecane posty

Gość gość

Mam przedszkolaka,i zakładam mu bluzę ocieplana lub cienką kurtkę softshel.Ale wydaje mi się,ze już za zimno na takie rzeczy,u nas dziś bardzo wieje I jest 8stopni. jakie Wasze dzieci noszą kurtki?

Gość gość
Cienką kurtkę na polarku, pod spodem bluza lub sweterek i podkoszulka. 3 latek.

Gość gość
3 lata, cienki polar, pod spodem bluzka z dłg rękawem, kurtk przeciwdeszczowa z kapturem na grubym misiu. Nawet nie wiem, czy zimą jej nie ponosi przy lekkich mrozach. Rano byly 3 stopnie, wieje tak, że drzewa łamie.

Gość gość
Mój nosi grubą bluzę ale jedziemy zaraz kupić kurtkę zimową. Patrzyłam w sklepie cieńsze kurtki ale nie było, same grube, więc będzie musiał już w zimowej chodzić.

Gość gość
3 latka; podkoszulek z długim rękawem na to gruby sweter i na wierzch lekka kurtka przeciwdeszczowa; ma też na zmianę w przedszkolu zwykłą rozpinaną bluzę jakby było za gorąco w tym swetrze.

Gość gość
Koszulka, gruba bluza, kurtka z polarem, bez czapki ale grube spodnie- małej było za ciepło (2,5 roku 8 stopni).

Gość gość
Nie widziałam przedszkolaka bez czapki. Ludzie opamietajcie sie. wSama nosze czapke. Nosze też zimową kurtke. Córka dłuższą pikowaną (potem ma już tylko taką narciarke i kombinezon) U nas leje 5 stopni i wieje tak strasznie że odczuwalna jest 0 lub mniej. Mam gdzieś że jakaś mamuśka daje dziecku softshel(zamarzłabym-moja córka chodziła przy 15-18 stopniach w softshelu i chustce na głowie) nie choruje i nie jest spocona. Szkoda tylko ze znów na kafe zawody z rozbieraniu-szkoda ze na ulicach widze co innego-na wieszakach przedszkolnych też.

Gość gość
Noszą przejściowe kurtki - takie jakby cieńsze zimowe. I wysokie buty - trzewiki, glaniki. Dziś rano założyłam im cienkie czapki - wiało jak nie wiem. Przedszkolaki.

Gość gość
15.07. Ja też byłam taką mądra kiedyś dopuki mnie nie przewiało i zatok nie dorobiłam. Teraz mam tak wrażliwą głowę że co mnie przewieje od razu mnie boli czoło. Chodze w czapce kurtce i sztybletach ciepło przyjemnie mi:)

Gość gość
3 latka do przedszkola. Koszulka bez rękawów na to bluzka z długim rękawem. Kurtka przejściowa, taka jak zimowa ale bez ocieplenia z polaru. Czapa dzianinowa.

Gość gość
U mnie jak wyzej Typowe zimowki to jak na - temperatura zejdzie

Gość gość
5 latka. Kurtka parka na polarku. I oczywiście czapka bawełniana. Ja tez dzisiaj nie widziałam dziecka bez czapki! Trzeba byc niezle walniętą, żeby przy kilku stopniach i takim wiatrzysku puścić dziecko bez czapki.

Gość gość
U mnie ciepła kurtka- sztormiak, kalosze i żałowałam że czapki nie było- zawsze to przytulniej, i rękawiczek, poszedł z kapturem na głowie oczywiście. Sama też chętnie czapkę bym założyła, bo w życiu nie pomyślałam że tak zmarzniemy, ale było dużo chłodniej niż wczoraj a moja prognoza tego nie przewidziała.

Gość gość
Dzisiaj oboje mieliśmy już zimowe kurtki i ani przez chwile nie pożałowałam, że taką właśnie założylam... Syn miał też rękawiczki a ja musiałam ręce do kieszeni chować. Czapkę też miał. Nie widziałam dzisiaj dziecka bez czapki. Wiele ludzi miało dzisiaj kurtki zimowe.

Gość gość
Kurtka taka nietypowa zimowa. Wlasnie na temperatury ok 0 stopni ale nie wiecej niz 7-8 stopni. Tzn taka z wypelnieniem ale nie zimowa puchowa.u nas bylo 4-5 stopni w poludnie i lal deszcz. Dziecko czapka bawelniana jak do tej pory i kaptur sama bym z checia zalozyla ale nie mialam czasu wygrzebywac z pudel. Mimo wysokiego kolnierza jak mi zawialo w ryl glowy to bylo bardzo nieprzyjemnie.

Gość gość
Zimowa kurtka już teraz? Ludzie, czy wy powariowaliście? Powinno założyć się kurtkę przejściową, czyli taką która jest odpowiednia na obecną pogodę. Jak można chodzić już w zimowej? Ciekawe co założycie, jak będzie np. -10, pewnie ubiorą dwie kurtki.

Gość gość
ja dziś też wyciągnęłam zimowe kurtki, po tym jak rano prowadziłąm dzieci do szkoły i całą drogę się trzęsły. u nas dziś 5 st.

Gość gość
musiałoby mnie powalic zebym zalozyła zimowa kurtke

Gość gość
Ja i moje dzieci chodziliśmy dzisiaj w zimowych. Pod spód cienkie bluzeczki. Było około 4 stopnie. Do tego od - 10 - masz różne kurtki na 0 st, - 10 st i - 20 st? Jak będzie - 10 to dam pod spód cieplejszą bluzę. A mam nadzieję, że tak zimno nie będzie wcale. Mam marznąć cała zimę, bo może przez 2 dni będzie - 10? :D

Gość gość
musiałoby mnie powalic zebym zalozyła softshela

Gość kalinkaaaaaa
Od 2 dni córka (5lat)nosi zimowa kurtke.

Gość gość
Nie bardzo rozumiem- czy dla was kurtka zimowa to tylko mega ciepła, puchowa kurtka narciarska? U mnie też było dzisiaj 6 st, odczuwalna według prognoz- 2 st. No sorry, ale jak dla mnie to już temperatura zimowa. I moje dziecko chodziło w zimowej kurtce- tj. ocieplanej kurtce w której chodzi większosć zimy. Jak jest porządnie zimno, zakłada kombinezon narciarski i śniegowce, ale rok temu 90% zimy były temperatury takie że chodził wlaśnie w tej kurtce i trzewikach. Ja też chodziłam w zimowym płaszczyku- wełnianym, do połowy uda, z wysokim, solidnym kołnierzem, tak jak większość poprzedniej zimy. Przy jak jest -10 st, albo nawet -5 st i wiatr, pochmurnie, zakładam kurtkę mocno puchową, do kolan.

Gość gość
A czy nie pomyślicie że jednej osobie już jest bardzo zimno a drugiej może być ledwo chłodno. Dzisiaj synowi 4 latka założyłam zimową kurtkę. Pod kurtką miał tylko bluzkę z długim rękawem i powiedział mi, że jest mu gorąco. I rzeczywiście jak sprawdziłam ręce i kark to miał ciepłe. Jutro założę mu grubszy sweter i lekką kurtkę. Mi osobiście było dzisiaj też trochę za gorąco w zimowej kurtce. Ale czapka już obowiązkowo i jakieś lżejsze rękawiczki też przydałyby się. U nas rano było 4 C a w dzień 10 C, ale padało i strasznie wiało.

Gość gość
musiałoby mnie powalic zebym zalozyła zimowa kurtke x teraz za wcześnie na założenie chociaż kilka stopni a potem chodzicie w marcu, kwietniu jeszcze w zimówkach chociaż słońca wiecej i dużo cieplej nieraz. poza tym jak mi zimno to się ubieram odpowiednio a nie będę marzła bo wg ciebie zimówka nie pasuje :)

Gość gość
poza tym zimowe kurtki są rózne, nie każda to wielka puchówka na mega mróz.

Gość gość
Gosc 14:04 dziecko ma w przedszkolu dwa dlugie rekawy!!!!!! Masakra biedne dziecko

Gość gość
Córka 6 lat: w szkole była w płaszczu jesiennym, ale było zimno jej. Na popołudniowy wyjazd założyłam jej zimowke, taką, w jakiej chodzi zimą, ale pod spód tylko cienką bluzkę. Do tego czapkę cienką i chustka pod szyję. Wcale nie mówiła, że jej gorąco, a raczej jest zimnolubna. Podobnie jak ja i też założyłam zimową i wcale mi gorąco nie było. Jutro też pójdzie w cienkiej bluzce, a na to kurtka zimowa, czapka i chustka. Nie lubię jej zakładać kilku warstw, bo to niewygodne.

Gość gość
Syn lat 4. Cienka bluzka na długi rękaw. Cieniutki sweterek i na to zimowa kurtka. Cienka czapka i cienka chusta na szyję, która go owijam dwa razy bo jest długa. Wczoraj miał podobny zestaw tyle, ze z kurtka właśnie softshel i mówił, ze mu zimno tak wialo okropnie :( Ja dziś żałuję, ze nie ubralam czapki bo boli mnie ucho :o

Gość gość
nie mówi się "na długi rękaw" tylko "z długim rękawem"!!!!!!!