Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość makijaż i kosmetyczka

warto iść do kosmetyczki na makijaż?

Polecane posty

Kroi mi się impreza, taki obiad dla rodziny w restauracji. Mam już 30 lat ale nie maluję się na codzień i w związku z tym nie potrafię tego zrobić fajnie, myślę, żeby iść do kosmetyczki ale czy taka kosmetyczka potrafi zrobić taki fajny makijaż na taką imprezę, nie jakąś wielką niczym wesele ale jednak imprezę? Warto?

Gość jasnowidzXXL
I będziesz wyglądała jak klaun przy stole. Jak to urodziny dzieciaka, to możesz się przydać...do puszczania balonów. Nie umiesz sobie podmalować oka i nałożyć szminki? Lekko przypudrować, żeby się nie świecić i wystarczy!

nie, nie umiem. Mogłabym to zrobić ale mnie zależy, żeby to było z gustem zrobione, sprawnie. Po pierwsze skoro się nie maluję to nawet szczerze mówiąc nie wiem jakie kolory do mnie pasują a po drugie nie umiem robić takich cieni na powiekach jak widzę u niektórych itd. szminka to jedno a nałożyć bardzo dobrze cień do powiek to już drugie.

Gość gość
Osoba, która pisze, że kosmetyczka zrobi jakiś cyrkowy makijaż, ewidentnie nie trafiła nigdy w ręce porządnej kosmetyczki. Pewnie, że warto, makijaż może być delikatny, ale przede wszystkim trwały, no i jeszcze może z konturowaniem - samej ciężko bez praktyki. Dla mnie właśnie osoba, która "podmaluje oko, nałoży szminkę i przypudruje się" bardziej wygląda jak klaun, bo lekko się zgrzeje i rumieńce wyjdą spod pudru, oko spłynie, szminka zostanie zjedzona razem z kotletem ewentualnie zostanie na kieliszku...

Rozumiem, że taka kosmetyczka potrafi utrwalić makijaż tak, że wytrwa on dłużej niż taki zrobiony w domu? W jaki sposób utrwala taki makijaż?

Gość gość
prawdę mówiąc to jest bzdura, że kosmetyczka zrobi makijaż który się nie zmyje czy będzie lepiej wyglądał. Jeszcze żadna kosmetyczka nie umalowała mnie lepiej niż ja sama to robię

mam jeszcze jedno pytanie, może głupie ale nie orientuję się, kosmetyczka używa własnych kosmetyków, nie trzeba jej nic przynosić?

Gość gość
na obiad w restauracji nie potrafisz się sama umalować?naprawdę są takie kobiety?

Gość gość
Zależy od kosmetyczki. Jedne mają swoje kosmetyki, inne chcą żebyś miała swoje.

Gość gość
jak dobra makijażystka to zrobi piękny makijaż,ale na impreze rodzinną to trochę niepotrzebne według mnie