Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Bruno Shatyn

Kaczka na taczkę.... archiwum 40

Polecane posty

Na PiS swój głos chce oddać 29,3 procent badanych. To spadek o dwa punkty procentowe w porównaniu z poprzednim badaniem. Na drugim miejscu znalazła się Nowoczesna, którą popiera 22,9 procent Polaków. Partia Ryszarda Petru zyskała trzy punkty procentowe. Ostatnie miejsce na podium przypadło Platformie Obywatelskiej. Popiera ją 16,3 procent respondentów. To spadek o dwa punkty procentowe w porównaniu z poprzednim sondażem. x W Sejmie znalazłoby się jeszcze miejsce dla ugrupowania Kukiz'15 (6,8 proc), SLD (5,3 proc.) oraz PSL (5,2). Kolejne miejsca w badaniu IBRiS dla Onetu zajęły: partia RAZEM (3,4 proc), KORWiN (1,4 proc.), Kongres Nowej Prawicy (0,9 proc.) oraz Prawica RP (0,5 proc.). Odpowiedzi "nie wiem" lub "trudno powiedzieć" udzieliło osiem procent badanych. x x Powoli, powoli ku normalności.

A jak te wyniki przełożyłyby się na mandaty w nowym Sejmie? 180 miejsc zajęłoby PiS, 127: Nowoczesna, PO: 90, Kukiz'15: 19, PSL: 19, SLD: 14.

Mimo iż Halloween jest powszechnie kojarzone z niegroźnym zwyczajem przebierania się za duchy czy wampiry, mało kto zauważa, że kryje ono w sobie okultystyczne znaki. Skutki udziału w tych praktykach mogą być przerażające tym bardziej, że uczestniczą w nich już najmłodsze dzieci, w które najłatwiej uderzyć. Anna Sobecka

Gość gość
poczytaj sobie najnowszy wydanie egzorcysty halloween swieto demonów Była satanistka Deborah Lipsky twierdzi, że Halloween to ważne święto dla czcicieli szatana. Jest to bowiem drwina z uroczystości Wszystkich Świętych. Dodaje także, że nawet niewinny strój naszych dzieci przebierających się za aniołki chodzące od domu do domu i zbierające słodycze, w gruncie rzeczy naraża je na poważne demoniczne działanie.

Halloween to święto starsze od Święta Zmarłych. Kościół chrześcijański wprowadził Dzień Zaduszny właśnie jako przeciwwagę dla wczesnego Halloween.

Z WIKI.. x Dokładna geneza Halloween nie jest znana. Może nią być rzymskie święto na cześć bóstwa owoców i nasion (Pomony) albo z celtyckiego święta na powitanie zimy. Według tej drugiej teorii Halloween wywodzi się z celtyckiego obrządku Samhain. Ponad 2 tys. lat temu w Anglii, Irlandii, Szkocji, Walii i północnej Francji w ten dzień żegnano lato, witano zimę oraz obchodzono święto zmarłych. Druidzi (kapłani celtyccy) wierzyli, iż w dzień Samhain zacierała się granica między zaświatami a światem ludzi żyjących, zaś duchom, zarówno złym, jak i dobrym, łatwiej było się przedostać do świata żywych. Duchy przodków czczono i zapraszano do domów, złe duchy zaś odstraszano. Ważnym elementem obchodów Samhain było również palenie ognisk. Na ołtarzach poświęcano bogowi resztki plonów, zwierzęta i ludzi. Paląc chciano dodawać słońcu sił do walki z ciemnością i chłodem. Wokół ognisk odbywały się tańce śmierci. Symbolem święta Halloween były noszone przez druidów czarne stroje oraz duże rzepy, ponacinane na podobieństwo demonów. Sądzi się, iż właśnie z potrzeby odstraszania złych duchów wywodzi się zwyczaj przebierania się w ów dzień w dziwaczne stroje i zakładania masek. Czarownice w towarzystwie czarnych kotów przepowiadały przyszłość.

gość dziś poczytaj sobie najnowszy wydanie egzorcysty halloween swieto demonów Była satanistka Deborah Lipsky twierdzi, że Halloween to ważne święto dla czcicieli szatana. Jest to bowiem drwina z uroczystości Wszystkich Świętych. Dodaje także, że nawet niewinny strój naszych dzieci przebierających się za aniołki chodzące od domu do domu i zbierające słodycze, w gruncie rzeczy naraża je na poważne demoniczne działanie. x x :D

Gość gość
dalej opieraj sie na wikipedi kosciuł nie obchodzi swieta zmarłych ale swietych kturzy sa na ziemi i w niebie 2 listopada to dzien swieto dusz w czyscu Otóż druidowie też chodzili od zamku do zamku żądając poczęstunku… Ale nie mieli na myśli pokarmu dla ciała, ale dla duszy. dzieci w halloween - chodzenie od domu do domu po cukierki...Żądali bowiem młodej dziewczyny, która później była spalana na stosie w ofierze dla szatana… Gdy domownicy wydali dziewczynę, oni w podzięce zapalali świecę uczynioną z ludzkiego tłuszczu i wkładali ją do wyrzeźbionej głowy, co miało chronić wszystkich przed śmiercią ze strony demonów. Psikus dla tych, co nie dali poczęstunku też był – znaczyli drzwi takiego domu, aby szatan i inne demony mogły w najbliższą noc kogoś zabić, co bardzo często się zdarzało

Gość gość
w wikipedii nie napisano że kosciół obchodzi święto zmarłych

Gość gość
oj shatyn nie bieżesz pod uwagę ze kosciuł katolicki, nasza wiara jest od początku istnienia świata czyli od prawie 7 tys lat Bzdury z wikipedi to podszepty szatana ktury tylko czycha na dusze takich jak ty

Gość gość
halloween to beznadziejne naśladownictwo przez tych którzy są niedowartościowani którzy z zachodu bedą przyjmować wszystko bez zadnego zastanowienia i krytyki

Gość gość
Argument Iftar jak zwykle w punkt. Przeciez inteligencje na twarzach widac tylko u prawicowcow, pisiorow i obroncow krzyza :D A tak na serio, to tesknote za rozumem widac akurat wsrod obecnych na tzw miesiecznicach, ale nikt w miare rozgarniety tego nie podnosi, bo to slaby zarzut z d**y.

Gość gość
zle rozumiesz iftar co nie dziwi przy twojej "inteligencji"

Gość gość
Shatyn zaloguj się :P

Gość gość
Ale sugrujesz, nie pierwszy raz, ze przeciwnicy pisiorkow i wszelkiej masci prawiczkow maja tepote wypisana na twarzy. Zatem gdzie szukac inteligentnych rysow? Merytorycznosc twoich wynurzen to odrebna sprawa, tak jak "polskie helikoptery" :)

Gość gość
Ifcia lubi eypowiawac sie na tematy o ktorych nie ma pojecia i pudelka.

Gość gość
Moze kiedys pisalas, ale do takiej wiedzy nie jest potrzebna umiejetnosc czytania, tylko siedzenie od lat codziennie na forum. Ja tu widze tylko ze jedziesz po Kodzie i wyrozniasz sie argumentami dyskredytujacymi innych typu "ten ma tepa twarz", "tamtego mlodsza laska naciagala na dzieciaka" itp.

Gość gość
zaloguj sie dziadygo:D:D:D

Gość gość
_iftar_ dziś x jeszcze wiecej banderbandzie dac kasy,k***a co za p******y kraj,sraja na nas a ci w pisde im kase daja mordercom

No popatrz ja wstąpiłem w poczet "kodziarstwa" a życiową niedomogą chyba nie jestem.. Mam wyższe wykształcenie, (techniczne) własna firmę (dodatkowo pracuję na etacie), daje pracę kilku osobom (tylko Ci którzy mają firmy wiedzą o czym mówię). Uczę się pilnie, języków tez, czytam, chodzę do kina, czasem do teatru itp. No chyba nie jestem niedomogą, co ? AAA, już wiem !!!! Ja jestem "od koryta oderwany" i "kwiczę" bo odbierają mi moje przywileje ;)

Gość gość
do ciebie shatyn. zaloguj się:P

Albo mnie z kimś mylisz, albo masz zbyt krnąbrny język. Albo jedni i drugie i na to stawiam. Wspólny mianownik płatów czołowych natchnionych narodową ideologią ;) Tak czy inaczej ani mnie nie pogrążyłaś ani nie ośmieszyłaś. Jeśli już to tylko siebie. Thats all ;)

Gość gość
jasne ze nie ty sie sam najlepiej osmieszasz nowohucki becwale :D:D:D

Gość gość
baba oszalała na punkcie shatyna