Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy wam też nie podoba się ta dziwna moda dzisiaj?

Polecane posty

Gość gość

Kiedy kobiety ubierają się jak faceci (zero kobiecości w ubiorze), nawet nie pisze o spodniach bo one też mogą być kobiece, ale o takim męskim stylu, jakis t-shirtach, tatuażach, wygolonych włosach z boku :O Dla mnie to okropne. Albo faceci jak ubierają te dresy w kroku tez dla mnie to odpychające, nawet jeśli one kosztowały sporo. Jestem młoda jeszcze, ale jakoś mnie to odpycha, nie można się ubrać normalnie?

Gość gość
np taki styl okropny https://www.google.pl/searchq=streetowski+styl&espv=2&biw=1821&bih=896&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiKpsejmc3PAhUBvhQKHYZWCykQ_AUIBigB&dpr=0.75#imgrc=JAHTNz8QvxV2MM%3A Albo jak się ubiera Partycja Kazadi, niby modnie, a ten streetowski styl do mnie nie przemawia jakoś, taki mało kobiecy

Gość gość
A co rozumiesz przez zwrot "normalnie"? Istnieje jakaś definicja co jest normą a co nie normą?

Gość gość
No mnie to odpycha, ale jeśli chodzi o sklepy to fajna jest moda :) Teraz jest dużo sexy ciuszków dla dziewczyn u fajnie, bo wraca moda z lat 70/80/90 i nawet ubrania z czasów hipisów :)

Gość gość
zgodze sie z toba,ze te wygolone glowy u kobiet to juz z kryminalem sie kojarzy i patologia.tak samo tatuaze,jesli jakis maly delikatny to ok,ale duzy rzucajacy sie w oczy to nie kobiece.dno.

Gość gość
Ja sie czasami tak ubieram - spodnie, zwykla koszulka (ale raczej bez rekawkow), do tego mam krotkie wlosy (obcinane maszynka) i tatuaze. I mam pytanie - jaki jest bardziej normalny ubior niz spodnie i koszulka?

Gość gość
Dla nich to jest normalnie. Ale nie rozumiem coo ty masz do T-shirtów które też moga byc kobiece i tatuażów bo tu tataj też widzę jak kobieta ma np kwiatowy wzór wytatuowany co dla mnie również jest kobiece, a jeśli chodzi o wygolone pół głowy to większość kobiet tak się tnie, mieszkam w Olsztynie i w nim nie widziałam jeszcze do tej pory tak ściętej kobiety

Gość gość
Normalne czyli kobiece dla kobiet i męskie dla facetów, a nie jakieś pomieszanie nie wiem czego, jakieś dresy a kroku itd :P Albo z kolei pedalski styl u facetów np. pantofle odsłaniające kostki u stóp są ohydne :O Albo coraz więcej ładnych kobiet robi się specjalnie jakby takie bardziej męskie. Np. Patrycja Kazadi ma taki styl jaki mnie odpycha bo strasznie mało kobiecy, taka "uliczna moda", albo Dorota Szlągowska, taka ładna kobieta, a tak mało kobieco sie ubiera... Albo moja koleżanka, też ładna z twarzy, ale wygoliła sobie głowę po bokach i ma tatuaż "rękaw". Co ją moim zdaniem strasznie oszpeciło, nie powiedziałam jej tego oczywiście, ale tak uwazam

Gość gość
Albo Chylińska, tak samo... już miała fajny kobiecy styl, a teraz znowu jak babochłop :O Jeszcze czasem t-shirt jest ok, bo wiadomo, że nie wszędzie ubierzemy się elegancko, ale niektore kobiety przeginają. Tak samo jak mamy teraz strasznie zniewiściałych facetów taki Łukasz Jemioł np.albo Leszek Stanek są bardziej kobiecy niż męscy :P Oczywiście nie dotyczy to wszystkich naszczęście są jeszcze kobiece kobiety i męscy faceci, ale jak widzę czasem co się dzieje na ulicach to ogarnia mnie zwątpienie w ludzkość ...

Gość gość
to dobrze, nie mów jej bo twoje zdanie i tak jest nieistotne. Każdy ubiera się tak jak lubi i jak uważa za stosowne. Mam tatuaże i krótkie włosy bo tak mi się podoba, jak ubieram się "męsko" to dlatego, że uważam, że mi tak jest ładnie. Nie muszę się przecież obcej kobiecie pododać. Sama się zastanów, czemu twoja koleżanka miałaby się tobie podobać?

Gość Michał121212
Masz racje autorko. Swiat schodzi na psy, i lewactwo go przejmuje.

Gość gość
o, odezwal się specjalista

Gość gość
Kobiety sa meskie ale lepiej im mowic o kryzysie meskosci zamiast o kryzysie kobiecosci czy plciowym.

Gość gość
nie ma żadnego kryzysu, po prostu społeczeńśtwo znowu się zmienia i niektórym to przeszkadza :)

Gość gość
Nie patrzałam nigdy na modę.Nosiłam to co mnie wyrażało.Ja zawsze byłam mieszanką hipiski i gotki.Jak zobaczyłam,że niedawno wrócił ten styl lumpeksowy boho do sklepów to śmiech mnie ogarnął.Kiedyś ludzie patrzyli dziwnie na moje długie kiece i spódnice.Teraz modne.Wszystko wraca jak bumerang.Tak jak i styl grunge.To samo.Ale każdy powinien nosić to w czym mu wygodnie.

Gość gość
baba z ogolonym łbem jest obrzydliwa. a już z ogolonym łbem i w tatuażach pobudza mnie do hafta i muszę sie odwracać żeby jej nie zarzygać. a moda jest dla i diotów, którym zwierzęcy instynkt każe upodabniać sie do stada.

Gość gość
własnie moda dzisiaj jest dość nieograniczona...właściwie nosi się wszystko. Oczywiście, co sezon wchodzi coś nowego, ale mozna to łączyć z poprzednimi elementami.Trzeba być kreatywnym, mieć swój styl i umieć szukac, a przede wszystkim dopasować rzeczy do figury, urody i osobowosci.

Gość gość
gość dziś - najlepiej trzymaj się z daleka :) Nie chciałabym koło ciebe stać :P gość dziś - zgodzę się, że moda jest nieograniczona, ale nie trzeba mieć własnego stylu :P Nic nie "trzeba" w tym temcie

Gość gość
ja mogę sie trzymać z daleka, ale jak taki wytatuowany potwór podejdzie za blisko, niechybnie może to sie dla mnie skończyć zwrotem ostatniego posiłku i litrem różnych kwasów żołądkowych.

Gość gość
Pęd za modą może zabić kobiecość u kobiety. Może to szowinizm ale mnie faceta podnieca normalność czyli kobieta podkreślająca swoje Atrybuty kobiecości długie włosy delikatny makijaż normalność też może być modna.

Gość gość
Łysa kobieta tatuaże itd bardziej wzbudza sensację niż ciekawość lub zainteresowanie

Gość gość
Wspolczesna kobieta: pije, pali, cpa; ma: tatuaze, wlosy pod pachami; ubiera sie jak mezczyzna albo wrecz przeciwnie ubiera i zachowuje sie jak patologiczna d****** Smutne czasy. Przecietna nastolatka wyglada jak d***** z "13 posterunk".

Gość gość
to są tylko biedne smutne dziewczyny, które chcą wzbudzić zainteresowanie mężczyzn. kobieta zdecydowanie najlepiej wygląda nago lub prawie nago i nie ma żadnych udziwnień, które mogą powodować opadnięcie wentyla.

Gość gość
Ja mam wlosy obcinane na 3cm z grzywka i bardzo mi w tej fryzurze ladnie bo mam ladna twarz i ksztalrna glowe. :) wygladam tak jak lubie i bardzo mi do twarzy w tatuazach i krotkich wlosach

Gość gość
Nie zgadzam się. Odpowiednio ubrana kobieta może pobudzić wyobraźnię może podnieść,a już kobieta w bieliźnie to bajka. Chociaż naga z wypiętym pośla...... no no.

Gość gość
Ile wy macie lat?

Gość gość
Tak co do tej kobiecosci to mam dzisiaj spodnice i kozaki - wszystko zalezy od nastroju

Gość gość
mi sie taka moda o wiele bardziej niż styl na "paniusie" blond włosy, białe kozaczki, mini spodniczka, dekold do pasa, 5cm tipsy, tona make up i usta jak u glonojada :D