Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Po jakim czasie od odejsciu czopa zaczelyscie rodzic? :)

Polecane posty

Gość gość

Hej :) Dzisiaj zaczynam 40tc. dokladnie 2tyg temu po wizycie u gina odszedl mi czop z krwia, odchodzil od 18 do 11 nastepnego dnia. slyszalam, ze po 2tyg od odejscia czopu sluzowego powinien zaczac sie porod. jak to bylo u was? dodam, ze od tamtego czasu mam skurcze z dnia na dzien silniejsze, nawet budza mnie w nocy ale nadal nieregularne. czekam na odpowiedzi :)

Gość gość
Trzop odszedl mi we wtorek rano a urodzilam w srode wieczorem

Gość gość
I bylam juz w 41 tc

Gość gość
I jeszcze jedno: powodzenia!!! Nie taki diabeł straszny jak go. malują. Skup sie na dziecku!

Gość gość
Parę dni po;-) życzę szczęśliwego i szybkiego rozwiazania;-))

Gość gość
Ja juz wiem, ze to nic strasznego ;D mam 2 letnia coreczke a teraz termin na 16 z druga ;) tylko, ze przy pierwszej ciazy nie mialam zadnych objawow "przed porodowych" :P czop mi nie odszedl, zadnych skurczy przepowiadajacych, urodzilam tydzien po terminie, pojechalam na wywolanie a zaczelo sie samo :) odrazu skurcze co 3min i po 3godz bylo po wszystkim :)

Gość gość
Ja jestem 39tc2dz.i 3 dni z rzędu mialam bóle jak na okres trwające około godziny - dwóch ale czop nie odszedł i siedzę jak na szpilkach. Może on odejść nawet z wodami więc różnie to bywa. W każdym bądź razie możesz zacząć rodzić w każdej chwili. Szczęśliwego rozwiązania.

Gość gość
A u mnie czop odszedl rano w dniu porodu z OM i byl to zwiastun rozpoczynajacego sie porodu:)

Gość gość
Ja z OM termin mialam na 25.09 a z USG na 16.10 ;) lekarz kazal sie sugerowac tym drugim, ale cala ciaze mowi mi, ze mala jest tydzien do przodu ze wszystkim.

Gość gość
U mnie zwiastunem porodu były ból w okolicy krzyżowo lędźwiowej ktory trwał cały dzień, a po północy zaczęły się skurcze.

Gość gość
Czop odszedl w pt poznym wieczorem, urodzilam w ndz rano

Gość gość
Skurcze i bole to ja mam juz od 2tyg... czasem jeden skurcz trwa ponad minute i zwijam sie wtedy z bolu, nie pomaga zmiana pozycji ani chodzenie. mam co 10-5min ale po okolo 2-3godz przechodza. czasem mysle, ze jak przyjda te wlasciwe to nie pojade do szpitala bo stwierdze ze to jeszcze nie to :P

Gość gość
Powiedzcie mi czy 2tyg to jest max kiedy zacznie sie porod jesli czop odszedl? czy to jednak moze trwac dluzej? wyczytalam w necie, ze tak jest ale widze, ze u was to byla kwestia kilku dni... u mnie dokladnie 2tyg minely i nic :(