Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Chcielibyście, umielibyście być w związku z osobą, która ma podstawowe wykształc

Polecane posty

Gość gość
A moj maz tylko po zawodowce i robi niezla kase. Wieksza niz ona. x pytanie dotyczy osób z wykształceniem wyłącznie podstawowym. Osoba z ukończoną zawodówką to mimo wszystko poziom wyżej.

Gość gość
Akurat szkoła ma najmniej wspólnego z wiedzą i wy powinniście o tym wiedzieć najlepiej, wszystko kest zakłamane, ameryka ustala czego mamy się nauczyc a czego nie wiedziec. Mam wykształcenie gimnazjalne, znam biegle 2 języki, podstawy psychologii i za niedługo zostane szefem kuchni. Zarabiam 2,5tys zł. Po co mi "wykształcenie" ? Ja sam się uksztaltowalem a mam zaledwie 21 lat ;)

Gość gość
za niedługo zostane szefem kuchni x a do tego nie trzeba mieć przypadkiem szkoły średniej o profilu gastronomicznym ukończonej ? i nie piszę tu o przydrożnej budzie z kebabami, ale wątpię by w renomowanej restauracji szefem kuchni była osoba bez odpowiedniego wykształcenia zawodowego.

Gość gość
Ja raczej nie. O czym byśmy rozmawiali? Niestety, może być żar uczuć, pożądanie, seks, ale to później gaśnie i pozostaje zrozumienie między sobą. Na czym mielibyśmy je budować gdybyśmy wyznawali tak różne światopoglądy?

Gość gość
gość-dziś - różnica w poziomie wykształcenia nie oznacza, że ludzie różnią się światopoglądem! Światopogląd to wyznawanie tych samych wartości, tej samej religii, te same poglądy polityczne. Taki sam światopogląd może mieć osoba z wyższym wykształceniem jak i podstawowym.

Gość roselee
swiatopoglad ksztaltuje sie wraz ze zdobywaniem wiedzy o swiecie, oczytaniem, ogolna orientacja na temat historii oraz historii rozwoju mysli ludzkiej. owszem, mozna w/w nabyc na wlasna reke po ukonczeniu jedynie podstawowki, ale nie oszukujmy sie, takich osob jest malo albo wcale. ja np. nie wyobrazam sobie dzielic zycia z osoba o odmiennych od moich pogladach socjo-politycznych, wyznaniowych, albo z osoba nieswiadoma takich rzeczy.

Gość gość
A tak z ciekawości to ile Wy macie lat? Bo ja jestem rocznik 76 i znam wiele takich "mieszanych par" ludzi z podstawowym wykształceniem z wykształconymi partnerami. I nikt w towarzystwie tego nie neguje.

Gość gość
Nie chodzi o "towarzystwo", ale o to, CO takim ludziom przeszkodziło ukończyć choćby zawodówkę? Byli bezdomnymi, czy co? Oczywiście, zdarza się, że są jakieś nadzwyczajne problemy w życiu, ale zazwyczaj powodem jest zwykłe lenistwo.

Gość gość
22.22 ale pier/dolisz :D kuń by się uśmiał :D

Gość gość
00:17 lenistwo i głupota a na głupotę rady nie ma

Gość gość
gość wczoraj Jakie potrzebujesz ogromne pieniądze na rozwój firmy? x sam lokal to koszt około 200-300 tysięcy zlotych, wypłaty dla pracowników i ich ZUS kolejny koszt, zapasy i materiały też kilkadziesiąt tysięcy. legalnie takich pieniędzy osoba bez wykształcenia by nie zdobyła. Hehe Ty jako wykształcona osoba myslisz , ze każdą działalność wygląda tak samo? Niee. Mój mąż tak jak napisałam pracowal za granicą gdzie koniec z końców ściągnął 10osob , które przez pierwsze dwa lata pracowały z nim. Lecz on dostawał za nich pieniądze, a dla nich była ustalona stawką godzinowa na która się zgodzili. Zus? Oplacasz po miesiącu, nie wykladasz. Jaki lokal? Do budowlanki lokal? Narzedzia kupil bedac dwa lata w Szwecji. Cala kwota natzedzi to ok 17tys zl. Masz księgowa bez swojego biura. Chyba, ze chcesz byś jak strabag lub inne wielkie firmy to na start musisz mieć wiele. Albo zakladasz spolke z slupem gdzie chcesz oszukiwac ludzi. Dzis już na nas pracuje 16 osób. Wypłaty mają na czas. 9 osób pracuje z mężem już ok 7lat. Nadal nie mamy wielkiego biura tylko zajmuje ono jeden pokój w naszym domu gdzie i tak dokumenty sa wywozone do księgowej. Cały biznes, który jednego miesiąca przyniesie 20.000zł a innego miesiąca 2.000zł . Trzeba tylko trochę pomyśleć. Choć w tym głupim kraju nie ma dobrego prawa, aby nie oszukiwać. My w zeszłym roku nie dostaliśmy ostatniej ogromnej transzy pieniędzy. Mamy nakaz i co? O nic. Właśnie ta osoba jest tylko slupem. Budowlanka to rzeka.

Gość gość
07.31 zgłoś do US i PIP.

Gość gość
Prawo było TWORZONE pod oszustów. Ale już się zmienia, dlatego takie niezadowolenie opozycji:)

Gość gość
nikt nie ma obowiązku zdobywać wyższego wykształcenia, ani wiedzy o świecie i to nie czyni go złą, czy bezwartościową osobą. mówimy jedynie, że niektórzy z nas preferują życie z osobą, która ma wiedzę, żeby lepiej się porozumiewać i zgadzać co do ważnych życiowych spraw. dla kżdego co innego...

Gość gość
gość 2016.10.28 Osobista wiedzą np. Z ekonomii jak trzeba znać pojęcia, terminologię specjalistyczna Nie bajeruj kogo tu chcesz nabrać. xx A co to jakieś ściśle tajne informacje których nigdzie indziej nie można wyczytać a jedynie usłyszeć na wykładach? Jeśli ktoś się ogólnie interesuje ekonomią to może wiedzieć nawet więcej niż ktoś po ekonomii, który poszedł na studia bo poszedł bez większego zaangażowania.

Gość gość
nikt nie każe nikomu kończyć studiów (większość z nich to i tak bezwartościowe dyplomy na rynku pracy), ale żeby nie móc ukończyć chociażby zawodówki by miec jakikolwiek fach w ręku to trzeba byc po prostu debilem

Gość gość
19.12 i to bylaby puenta tematu.