Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak zapobiec rozstępom w ciąży

Polecane posty

Gość gość

Mam tendencję do pojawiania się rozstępów. Jak miałam 13/14 lat przybrała na wadze w ciągu kilku miesięcy 7 kilo a pojawiły się rozstępy pomimo że to mały przyrost w długim czasie. Wiem że te rozstępy na pewno się pojawią i prawdopodobnie będę musiała je usunąć laserem ale chcę żeby były jak najmniejsze. Teraz ważę 52 może 52 kg i jestem w 1 trymestrze ale jak przytyję w ciąży te 8-10 kg to będzie masakra. Więcej i tak nie planuję przytyć. Nie jestem osobą, która ****ardzo dużo a przez hormony u tak będzie dodatkowe kilka kg

Gość gość
Jakbym o sobie czytała. Tez kiedyś przytyłam i mam rozstępy na biodrach, a jak zaszłam w ciążę, to ważyłam 50 kg i stosowałam oliwke zieloną z ziaji i nie miałam ani jednego rozstępu po ciąży. Moja mama za to ma ich sporo, jakbyś też chciała odnieść się do genów. W 9 miesiącu miałam 15 kg na plusie.

Gość gość
Ja przytyłam tylko 12kg w ciąży, smarowałam się różnymi smarowidłami, masowałam skórę 9 potem mi położna powiedziała, że niby nie wolno, bo się może odkleić łożysko, czy coś) i do ósmego miesiąca nie miałam rozstępów. Potem nagle jak skóra zaczęła pękać to masakra - po prostu czułam jakby mnie ktoś nacinał żyletką :( Także mi nic nie pomogło. Ale próbuj. może się uda

Gość gość
Moim zdaniem to genetyka. Ale polecę Ci bio oil przytylam 18kg i nie mam rozstępów smarowalam . Na poczatku później od 4miesiąc zuzylam 3 opakowania (smarowalam bardzo nieregularnie czasami przez tydzień nie uzywalam) i nie mam. Ale i moja mama nie miała a nie stosowana nic. Takie geny.

Gość gość
mam tendencje do rozstepow z okresu dojrzewania mam ich duzo. Przeszłam dwie ciaze, smarowałam sie palmersem ok.10x dziennie! , robiłam peelingi, przytyłam tylko po 10 kg i zero rozstepow ;) ale naprawde duzo sie smarowałam, miałam ciagle lepka skore

Gość gość
Ja moge polecic olej kokosowy. W pierwszej ciazy przytylam 18kg, teraz jestem znow w ciazy- 7mc i 7kg na plusie. Jak do tej pory rozstepow nie widze, po pierwszej ciazy tez nic nie mialam. Moja mama, babcia i ciotki rozstepy maja wiec nie wiem czy to geny po ojcu czy rzeczywiscie olej cos pomaga ;) Zreszta ja oleju kokosowego uzywalam jeszcze dluuuugo przed pierwsza ciaza zamiast balsamow wiec moge go rzeczywiscie polecic bo swietnie nawilza skore.

Gość gość
Ja mam tendencje do rozstepow. Jako nastolatka nabawilam sie ich na piersiach i nogach. Aktualnie jestem w ciazy blizniaczej 7 miesiac 8 kg na plusie. Myslalam ze juz dawno mi wyskocza ale od pierwszego dnia gdy dowiedzialam sie ze jestem w ciazy zaczelam smarowac brzuch dwa razy dziennie balsamem babydream z rossmanna. Od drugiego trymestru bio oil brzuch i piersi tez dwa razy dziennie. Zero rozstepow, skora miekka, nie jest napieta a brzuch hoho duzy.

Gość gość
Jak dojrzewalam wyszlo mi kilka rozstepow na udzie na wewnetrznej stronie. Bedac w ciazy od 1 miesiaca smarowalam sie oliwka dla dzieci 1 raz dziennie a od 3 miesiaca 1 raz dziennie oliwka i 1 raz dziennie krem gerber na rozstepy. Do porodu ani jednego nawet najmniejszego rozstepu. Kilka dni po porodzie zauwazylam na boku kilka malutkich kreseczek ale smarowalam bio oilem i po 2 msc juz ich nie bylo, nawet nie wiem czy to byly rozstepy delikatne czy nie ale juz tego nie ma. Moja mama i siostra tez nie mialy rozstepow. Jesli maja ci wyjsc rozstepy to i tak wyjda, ale lepiej smarowac niz pozniej zalowac ze nic sie nie zrobilo.