Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Logika niektorych mamusiek...zimowa kurtka,czapka,szalik i..addidasy

Polecane posty

Gość gość

Wytlumaczcie mi cos,bo ja tego nie rozumiem. Jaki jest sens i logika w ubueraniu dziecku cieplej kurtki,czapki,szalika,rekawiczek i wlasnie adidaskow,, trampek...chodzi mi o ta pogode co jest za oknem. Dzis spacerowałam i zauwazylam taka tendencje. Przeciez każdy marznie od stop. Dlaczego nie ubierzecie dzieciom choćby jesiennych botków,trzewikow etc, już pal licho ocieplanych,ale chociażby stosownych do pory roku.

Gość gość
Moje odkad obnizyla się temp.chodzi w trzewikach(lidlowych,co były we wrześniu w sklepach),a teraz kupiłam takie tez nie sniegowce na zime,ale ocieplane. Dopuki snieg nie spadnie,to będę akurat,bo już poprzednie wydaja się za zimne.Sama chodze w przejściowych kozakach.

Gość gość
Bo takie trzewiki i botki nie są cieplejsze od adidasów, oprócz tego są mniej wygodne i robią z dzieci starych - malutkich. Przynajmniej ja, mając niespełna 4 latka nie ubieram mu trzewików na spacer.

Nie mówi się "ubrać dziecku kurtkę" tylko "założyć dziecku kurtkę" ewentualnie "ubrać dziecko w kurtkę", tępa dzido bez matury :O O tej drugiej co napisała "dopuki" lepiej w ogóle nie pisać

Gość gość
Jest sens, bo w adidasach o tej porze roku nie jest zimno. Sama chodzę w grubszej kurtce, szaliku, czapce i skórzanych trzewikach. Uważam, że bardziej marznie się od głowy niż od stóp.

Gość gość
Moim zdaniem jest za zimno na adidasy już dla dziecka.Chyba,ze jakies fajne,ocieplane.

Gość gość
mój syn własnie tak chodzi. I nie marzna mu stópki, zawsze wraca z ciepłymi. Gdybym załozyła mu zimowe buty, to stopa by się spociła, skarpetka byłaby mokra i wtedy by zmarzł. Może i dziwnie to wygląda, chociaż nosi wysokie adidaski, ale nie ma mrozu, jest min 5 stopni.

Gość gość
Nudzącą się i czepialską bździągwę wszystko dziwi i zastanawia.

Gość gość
jaki trzeba miec glebokie zapalanie mozgu, zeby na forum pisac o tym w co sie ubiera dzieci? jak denne i nudne musi byc wasze zycie, zeby ubieranie dzieci w adidasy bylo tematem do rozmow i rozmyslan? .. umyslowe dno dna... zal

Gość Mama 2 plus 1
Nie wnikalam w to ale sama tak chodzę. Kurtkę juz mam taka ocieplana, niby nie zimowa ale dość ciepła i zakładam do niej sportowe buty po tak mi jest po prostu najwygodniej.

Gość gość
O matko ale masz problemy. Wystarczy grubsza skarpetka i w adidasach nogi nie marzną. Bez przesady nie jest jeszcze tak zimno.

Gość gość
A wyobraź sobie, że ja jeszcze pare lat temu, preferując sportowy styl przechodziłam w addidasach za kostke całą jesien, zime i wiosne. Nie było mi zimno. Trzewiki wcale nie sa cieplejsze od addidasow.

Gość gość
Dziecko od stóp nie marznie, bo dziecko na dworze cały czas nimi porusza~: biega, skacze itp. - gdyby siedziało np. na przystanku pół godziny bez ruchu to by zmarzło - zapytaj sportowców czemu nie biegają w zimowych botach. Przy adidasach martwiłabym się tylko czy nie przemokną jak dzieciak wlezie do np. kałuży.

Gość gość
to ja widziałam dziś taką jedną w zimowej kurtce, czapce, szaliku i.... trampkach :) ludzie to totalnie gustu nie mają.

Gość gość
Tu nie i gust chodzi a o modę :D Spodnie 7/8 i conversy albo Roshe runy to standard u młodych dziewczyn takich do 30stki a na głowie czapka-modne wiec tak bedą chodzic...

Gość gość
Jeśli adidasy mają grubą podeszwę i trochę grubszego wypełnienia to przy takiej pogodzie jest w nich całkowicie w sam raz. A to, że wizualnie mogą nie pasować do pory roku, to już problem z tyłka wzięty.

Gość gość
Może miała jakieś futerko w tych trampkach :P a gust, to wiadomo, każdy ma nieco inny.