Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy wybaczyć mężowi?

Polecane posty

Gość gość

Witam. Potrzebuję porady kogoś bezstronnego. Otóż mój mąż zaczyna mieć problemy z agresją. Bardzo często wpada w furię, przeklina, jest wulgarny, rzuca przedmiotami, trzaska drzwiami itp.. Jeszcze mnie nie uderzył, ale zdarzyły się wyzwiska pod moim adresem przy osobach trzecich. W jednej takiej furii zwyzywał mnie od najgorszych. Nie będę przytaczać tych słów bo to wstyd..Nigdy mnie nie przytula ani nie okazuje żadnych czułości, wylicza pieniądze i poniża. Potrafi powiedzieć, że się do niczego nie nadaje. Rozum mówi mi żeby od niego odejść i rodzina też...Jego rodzina natomiast stoi za nim murem i go broni. Mam mętlik w głowie...

Gość gość
Odejdź bo zniszczy Cię psychicznie, zostaniesz wrakiem człowieka. On się NIGDY nie zmieni.

Gość dobra rada777
Weź patelnię i strzel go łeb to natychmiast się uspokoi

Gość gość
Siedz z nim dalej! Tyle wytrzymalas to juz pojdzie z gorki

Gość gość
Siedz z nim dalej! Tyle wytrzymalas to juz pojdzie z gorki

Gość gość
Co chcesz wybaczyć mężowi on prosił Cię o wybaczenie czy uważa, że taki stan rzeczy jest normalny. Ty mu będziesz wszystko wybaczać a on będzie robił swoje. Jak ma facet napady agresji to będzie pozwalał sobie na coraz więcej. By mieć podkładkę kup sobie pendive z dyktafonem i noś cały czas przy sobie i nagrywaj jego zachowanie wobec Ciebie.

Gość gośćmen
Pytanie, czy on zdaje sobie sprawę z problemu, czy uważa, że wszystko jest ok? Mówiłaś mu o Twoich odczuciach?

Gość gość
Pomyśl o separacji , a potem o terapii małżeńskiej. Jemu przydałaby się jakąś siłownią, by spalić nadmiar energii. A generalnie kubeł lodowatej wody, by zrozumiał, że tak się ludzi, w tym Ciebie, nie traktuje.

Gość gość
Odejdz od niego bo Cie zniszczy. Lepiej być samotną matką do końca swojego życia niż żoną takiego agresora.

Gość gość
Na chwile obecną nie mieszkamy razem. On generalnie nie widzi tego, że jest agresywny.. Taki model wyniósł z domu gdzie ojciec mundurowy znęcał się nad rodziną.. Czy cokolwiek mogłoby mu pomóc?

Gość gość
jezeli nie macie dzieci to plus dla Ciebie. nie straj sie o dziecko. obserwuj i pomysl o rozwodzie. wspolczuje Ci.