Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

sorry hipsterki ale ramoneska to kurtka punków i metalowców !

Polecane posty

Gość gość

Co wy odwalacie że nosicie się jak fanki ciężkich gitar a słuchacie popu, disco albo innego goowna ? Jesteście pozerkami i hipsterskimi szmatami ! Jestem facetem, mam 27 lat i noszę ramoneskę pół życia bo słucham heavy metalu, jest obita ćwiekami. Jeszcze w 2006 r. byłem na koncercie Dezertera ( punkiem też nie gardzę ) pełno ramonesek u kolesiów ale zero u kobiet, za moich czasów żadna kobieta nie nosiła ramoneski i nikt interesujący się modą nie znał tego terminu. I może wyzywali nas od brudasów albo kozojebców ale przynajmniej każdy wiedział kim jesteśmy i co sobą reprezentujemy ! A teraz ?!!!!!!! Młodzi metale BOJĄ się nosić ramonesek przez tą modę, bo pełno "fałszywych rockmenek" nosi podobne kurtki i boją się że ich wyśmieją. Wasza hipsterska moda wykastrowała punkowy i metalowy image, co będzie następne ? Jaką kolejną rzecz zerżniecie od facetów i sobie przywłaszczycie ? Niedługo chyba w ogóle ubranie będzie "raczej dla kobiet" ? a faceci niech biegają nago ! 10 lat temu wyzywali by was od satanistek i brudasów ! Nikt by nie chciał z wami gadać z "popularnego" towarzystwa. Wyszły byście w "ramonesce" na osiedlu, to by was opluli ! A 20-30 lat temu.... nie można było nosić ćwieków, ramonesek itp. jeśli się nie było punkiem albo metalem, zabili by was i pozbawili wszystkiego. Punki i metale w ramoneskach to byli bandyci którzy rządzili na blokowiskach i stadionach. Co teraz, XXI wieczne koorwy macie do facetów w ramoneskach ? Że niby nie wypada facetowi się tak nosić ? A spójżcie w lustro damskie cioty i zobaczcie jakimi jesteście chłopczycami ! Nosiłem ramoneskę wiele lat zanim się pojawiła zgraja fałszywych rockmenek, noszę i będę nosił zawsze bo to niezbędnik metala !. Kto mi zabroni ? Macie coś do tego ? Oglądnijcie sobie filmy o prawdziwych twardzielach jak np. Mad Max albo Terminator, w co oni byli ubrani ? Nie w pedalski dres tylko w ramonę. Jak można nosić ramoneskę i nawet nie wiedzieć skąd ta nazwa się wzięła, a wzięła się od nowojorskiej punkowej kapeli The Ramones. Kroić i eliminować pozerstwo ! Przez was nawet nie wiedzą, kim jestem na mój widok... kojarzą mnie ze świństwami, których nienawidzę. A kiedyś było tylko wyzywanie od brudasów albo jakieś wrzaski że niby udawanie metalwych wokalistów....... nawet z moim słuchaniem metalu z lat 80. i noszeniem się tak jak wtedy się metale nosili, na wzór gangów motocyklowych czyli na ramonesce jeansowa kamizelka z naszywkami zespołów, sprane jeansy i adidasy albo kowbojki. Nie muszę wspominać, co zrobiły hipsterki z tym imagem dzisiaj. Kto dzisiaj na mój widok wie, kim jestem i co sobą reprezentuję ? Niby każdy może się nosić jak chce ale jak nie mieć pretensji do tych szmat ? Zjebałyście nam wizerunek, a "alternatywne" cioty w rurkach i kapelusikach też nie pomagają, kiedyś będziecie musieli zapłacić.

Gość gość
Ale jesteście drętwe pokraki, tak samo na ulicach, rzucam epitetami ale nic nie odpowiadają, a jak idą z kolesiem to on jeszcze przyspiesza kroku.

Gość gość
27 lat a mentalność nastolatka, taki ból du/py, i'm sorry.

Gość gosciówa
Co Ty dziecko wiesz o metalu :D Wystarczyło dwa pierwsze zdania przeczytać. Ehh, no cóż, żyj sobie z "ramoneską" :D

Gość gość
Ja Ci powiem, co sobą reprezentujesz: wyżej srasz niż du/pę masz. Tylko tyle i aż tyle, nabuzowany dzieciaku z dowodem osobistym.

Gość gosciówa
On nawet nie wie czym sra i czy w ogóle sra :D

Gość gość
Co ja wiem o metalu to moja sprawa, to tutaj nie ma nic do rzeczy.

Gość gość
Słucham takich kapel jak Sodom, Darkness, Kreator, Destruction, Assassin, Exodus, Razor, Exciter. Co ty o nich wiesz ? A tylko czekać jak j****e nastolatki zaczną nosić koszulki któregoś z tych zespołów myśląc że to marka odzieżowa, słuchając lejdi gagi.

Gość gość
Ile gościówa ma lat że nazywa mnie dzieckiem ? Byłaś kiedyś w Jarocinie albo na Metalmanii ?

Gość gosciówa
Jak widać ma. Dupa z Ciebie nie żaden metalowiec, jak to byś się chciał określać. To są mężczyźni, a nie dzieci i żaden z nich by kobiety nie wyzywał jak Ty. Zresztą, ciesz się, że mnie na żywo nie widzisz, bo jak by Ci moi kumple powiedzieli "sam zacząłeś to sam się broń" :D Przede wszystkim naucz się szacunku do kobiet. Chociaż, w sumie lepiej dla mojego rodzaju, żebyś do końca życia ze swoją Ramoną został :D

Gość gość
A co ty wiesz o życiu, nabuzowany maminsynku upatrujący swojej wartości w zewnętrznych atrybutach, z parciem na poczucie wyższości nad innymi? Znam lepszą muzykę, ale nigdy bym nie oceniała ludzi wg tak głupiego kryterium, bo liczy się wnętrze.

Gość gosciówa
No jak zaczynasz od Metalmanii i Jarocina to o czym ja mam z Tobą rozmawiać niby? :D

Gość gosciówa
gość 01:32, ale on nie ocenia po muzyce, tylko po noszeniu "ramoneski" :D Żeby jeszcze po muzyce to może by i coś człowiek rozsądnego powiedział. Zresztą, no nie znajo się te laski na niczym i co poradzisz? :D

Gość gość
A właśnie dla prawdziwego metalowca heavy metal jest najważniejszy i nie daje się okradać modzie z image'u. Jak stajesz się maniakiem tej muzy to naturalnie pojawia się potrzeba manifestowania tego wyglądem zewnętrznym. Nie potrafisz nie uważać się za metalowca. Nie wiem, kto jest za ten syf odpowiedzialny ale ta moda uniemożliwia innym rozpoznanie mnie i uniemożliwia mi rozpoznanie innych. Ja wyzywam kobiety ? Jestem gentelmenem, przepuszczam w drzwiach. Co do kumpli, kiedyś ćwiczyłem kick-boxing a teraz podnoszę ciężaru od paru lat, więc chciał bym to zobaczyć... A na płyty wydaję od wielu lat pół pensji, a w czasach szkolnych zarabiałem na nie zbierając puszki, więc nie p********e mi tu o "d***e a nie metalowcu" empechujkarze.

Gość gość
Liczy się to, co wiesz o metalu i jak ważne jest dla ciebie słuchanie tej muzy a nie to jak się zachowujesz. Możesz być największym s*********m, kiedyś metale to nie byli przyjemniaczki, chodzili na zadymy na stadionach i między osiedlami np. w Szczecinie albo Katowicach. Obejrzyjcie sobie kurde film "Verlierer", jest na you tube, zobaczcie, jak traktowali cieniasów w tamtych czasach. Nie trzeba znać niemieckiego, i tak wiadomo o co chodzi.

Gość gosciówa
Dobra, który to od ramoneski, bo nie wiem komu wyzywanie kobiet wklejać ;) A co ma youtube do metalu to już pojęcia nie mam :D Jakoś nie kojarzę, żeby moi kumple byli hmm "chodzącymi na stadiony zadymiarzami". Widać, że metal i jego kulturę to faktycznie tylko na youtubie widziałeś :D

Gość gość
Nie wmówicie mi że "prawdziwy" metal to koleś który przeprowadza babcie przez ulice i jest milutki dla wszystkich.

Gość gosciówa
gość 01:50 Ty to prawdziwego metala jak to mówisz na oczy nie widziałeś :D Zresztą, żaden człowiek słuchającej tej muzyki nie określił by się jako "metal". A już na pewno nie chciał by mieć do czynienia z "modą" :D

Gość gosciówa
A czy ktoś Ci coś próbuje wmawiać? Masz jakieś tam pojęcie rodem z filmów hamerykańskich i cóż poradzić? :D

Gość gosciówa
Skoro "liczy się to co Ty wiesz o metalu" to powiedz mi dziecko co Ty wiesz? Poza filmikami z youtube i pozostawiającej wiele do życzenia Metalmanii w ostatnich latach.

Gość gość
Metal i jego kulturę pamiętam z dzieciństwa. Słuchanie agresywnej muzyki i agresywny wygląd do czegoś zobowiązywały. Metale mieli szacunek na osiedlu. Ale ta muza była krytykowana przez moralizatorów i przedstawiana jako bezmyślna rąbanka, więc trochę później pismaki np. z Thrash'em All od ok. 93 r. zaczęli promować metal jako wyzwanie intelektualne, potem do branży zaczęli lgnąć różni odszczepieńcy, szkolne popychadła, kujony i lamusy, na miejsce thrash/death łojenia weszły gotyckie i "symfoniczne" wynalazki, a zamiast bandziorów w skórach pojawiła się zgraja paziów w wyciągniętych bluzach po kolanka. I to mają być metale ? Co gościówa wie o metalu ? Pewnie tyle co w necie przeczytała.

Gość gosciówa
Po pierwsze metal nigdy nie był agresywną muzyką ani nie jest. Po drugie wygląd jak Ty to mówisz "metala" nie polega na agresji. Poczytaj dziecko np o Black Circle, dowiedz się cokolwiek o kulturze metalowej. Bo póki co to jak rozmowa ze ślepym o kolorach.

Gość gość
Kiedyś każdy metal nazywał się metalem i był gotów się za to bić. Teraz hipsterzy opowiadają wszystkim że identyfikowanie się z jakąkolwiek subkulturą to oznaka bycia ograniczonym i stereotypowym. Każdy punk, metal czy skin był w pełni świadom przynależności do grupy. Prawdziwy metal na pytanie czy jest metalem odpowiada że jest. Inaczej jest nikim. Teraz taka głupia moda że subkultury są passe, a jak stajesz się maniakiem takiej muzyki jak heavy metal to normalne że zapuszczasz włosy, zakładasz skórę, przyszywasz naszywki z logo kapel i nazywasz się metalem. To się staje bezpowrotnie częścią twojej tożsamości. Kiedyś nikt tego nie ukrywał, teraz się wstydzą, czy co ?

Gość gosciówa
A powiedz mi kto to jest pismak z Thrash'em All? Bo chyba nie wiesz o kim mówisz.

Gość gość
Gościówo, chyba nie poznałaś żadnego prawdziwego metalowca, tylko jakieś chuchra z pod znaku "muzyki przeciwko rasizmowi", którzy myślą że metal to limp bizkit albo slipgniot.

Gość gość
Co ma tu do rzeczy jakieś dzieło ruskiego malarza z pierwszej połowy XX w. ? Thrash'em All czytałem od dawna i do dzisiaj mam sporo numerów.

Gość gosciówa
Heavy metal, death metal, black metal, czy jaki metal? No popatrz, jakoś nikt z nas się nie bił i nikt się "metalem" nie nazywał. Więcej Ci powiem, spróbuj kogoś z nas określić metalem albo metalówką, to już w ogóle nie odpowiadam za siebie :D I nie było takich subkultur jakie to Ty masz mniemanie. No chyba, że punki ze skinami się polali, a poźniej się taniego wina napili ot co :D Nie masz pojęcia o kulturze, a marudzisz.

Gość gosciówa
Widzę, że czytałeś a nawet nie wiesz kogo :D Nazwisko Kmiołek coś Ci mówi? Ewentualnie jakieś podziemie metalowe poznałeś?

Gość gosciówa
Masz sporo numerów, gratuluję :D Ciekawe po co to czytać? Na koncerty nie łaska było jechać? I nie wiem, na tych koncertach ten "agresywny wygląd" i tą "agresję wyżerającą z wnętrzności Szatana Pana naszego" widziałeś czy jaki chuj? :D

Gość gość
Łooo jejciu! Ja lubię nosić serdak a żadna ze mnie Góralka. Kto w kamieniu wyrył przykazanie albo podał patent że dany ciuch mogą nosić tylko takie i takie osoby?! Niektórych z was całkowicie pogięło!