Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Gorączka od poniedziałku bez innych objawów u 5 latki

Polecane posty

Gość gość
21:49 ale ty jesteś jałową bezpłodną sraczką, więc nie mieszaj w to swojej urojonej córki. Odwal sie od autorki, bo nie jej wina, ze jesteś bezpłodna.

Gość gość
Urojona córkę to chyba masz ty a autorce życzę żeby jakiś sond sie zajal tym wszystkim

Gość gość
sont jósz jedzie!!!

Gość gość
Sąd bez znaczenia!!!!!! Takim matkom powinno sie odbierać dzieci za nie udzielenie im opieki medycznej podstawowej!!!!!!!!!!!!!!!

Gość gość
Bierz połowę albo idź na odwyk

Gość gość
Widze ze jesteś tak samo nie odpowiedzialna jak ta pseudo mamusia autorka

Gość gość
Mój synek też nie lubi okładów, ale w takiej sytuacji, jak śpi to podkładami mu pod nóżki i dłonie, tam gdzie żyły widać, wkłady żelowe zamrożone owinięte w ścierki.

Gość gość
Autorko wiadomo juz coś?. Daj znać, bo myślę cały czas o was.

Gość gość
bezobjawowe zapalenie płuc ma gorączke skacząca i niewysoką mocz jak dla mnie do badania, na trzydniówkę raczej już za duża powinien zobaczyć ja jeszcze raz lekarz, mogą być już teraz zmiany w gardle, jeśli wcześniej nie było, a może i nie z badań polecam morfologie z rozmazem, crp na początek, mocz

Gość gość
Cześć kobietki,wczorajszych wpisów ze jestem nieodpowiedzialna komentować nie będę,bo szkoda słów. Byłam z mała w laboratorium,krew pobrana,mocz zaniesiony. Po 14 wyniki,a na 16 do lekarza.Temperatura dalej sie utrzymuje. :(

Gość gość
Z moimi dziećmi tez tak miewalam, i zwykle taka kilkudniowa goraczka, bez innych objawów to był początek jakiejś infekcji: po paru dniach pojawiał sie katar, kaszel. Ale niekoniecznie: ostatnio tak synek miał i przeszło samo, nic mu nie było. Też byliśmy u lekarza, badała go i oK. Tyle ze on miał mniejszą, tak góra 38 stopni, u Ciebie to trochę wysoka ta goraczka:O

Gość gość
No dlatego dzisiaj po raz kolejny do lekarza,najgorsza ta gorączka bo mała leje sie przez ręce. Dzisiaj o 5:30 podałam lek,pojechałam z nią do laboratorium to jak ja na nowo gorączka zaczęła łapać to spała mi na kolanach taka osłabiona była,bo trochę ludzi było. :/

Każde dziecko inaczej reaguje na leki przeciwgorączkowe, niektóre mają taką właściwość, że muszą mieć zwiększoną dawkę, inną niż podana na opakowaniu przez producenta. Ale do tego dochodzi się z czasem. Czasami zdarzają się takie choroby wirusowe które oprócz temperatury nie dają innych objawów. Ja poczekałabym jeszcze 2, 3 dni i jak nic się nie zmieni zrobiła badanie moczu i krwi. Sprawdź jeszcze na portalu medycznym http://sanitera.pl może ktoś coś podpowie, może był w takiej samej sytuacji.

Gość gość
ktoś tu napisał że podawanie naprzemiennie ibuprofenu z paracetamolem co 4 godz to wprowadzanie wbłąd: otóż wiem od dobrego pediatry że oczywiście tak można, nawet można podać po jednym zaraz drugi jeśli gorączka wcale nie spada a za godzinę znowu rośnie jest taki lek modafen który jest połączeniem obydwu tych substancji (tylko że wtedy ma się zmaknięta drogę i przez ileś tam godzin fakntycznie nic nie mozna podać)

Gość gość
SORKI NIE MODAFEN TYLKO KIDOFEN DUO

Gość gość
MonikaFly - ja juz zrobiłam młodej dzisiaj wyniki z krwi i moczu,pózniej je odbiorę i do lekarza. Nie wiem co z ta gorączka,mała sie meczy strasznie :(

Gość gość
To ja od synka z zapaleniem płuc. Wiem jak się denerwujesz. Ja miałam to szczęście, że wyniki były po niecałej godzinie. Trzymam kciuki aby było dobrze i czekam na wiadomości

Gość gość
Ja kidofen duo podawałam co 6 godzin

Gość gość
Dziękuje kobietki,odezwę sie pózniej,bo córcia wstała i chce sie nią zająć.

Gość gość
rtg płuc można jeszcze, ale to lekarz zadecyduje po wynikach

Gość gość
Dokładnie, rtg bez skierowania nawet prywatnie nie zrobią

Gość gość czwartkowy
Czytając ten topik, powraca wiara, ze na kafe są jeszcze normalne, pomocne dziewczyny.

Gość gość
są, są, tylko w głupie pyskówki się nie wtrącają

Gość DoktorTataPL
Czekaj na wyniki i konsultacje lekarza ktory corcie zbada. Nie sluchaj tych madrych co to kaza Ci przedawkowywac leki albo robic zdjecia rtg na zapas. To wciaz moze byc banalna infekcja wirusowa ktora tylko troche sie przeciagnela. Czy pojawiły się jakieś objawy? Czy córcia zaczęła kaszlec albo na skórze pojawiły się jakieś zmiany? Udaje Ci się zbić gorączkę? Jak wtedy zachowuje się mała? Zapraszam na mojego bloga: doktortata.pl

Gość gość
Ja bym poczekała do wyniku badań(oczywiscie podaj czopek) i jak coś będzie nie tak to do szpitala od razu.

Gość gość
Niedługo odbiorę wyniki i wtedy do lekarza. Boje sie,ze to coś poważnego. :(

Gość gość
Czekamy na wyniki, daj znac

Nie martw się, to może być po porstu grypa lub jakaś inna wirusówka. Pójdziesz do lekarza to porządnie osłucha małą i będziemy wiedzieć co jej dolega. To bardzo ważne że dużo pije. Jedzenie nie jest aż tak ważne, nic się nie stanie jak trzy dni będzie mniej jadła. Czekamy na wyniki Zapraszam na mojego bloga: http://doktortata.pl

Gość gość
Dam znać.Trzymajcie kciuki,bardzo sie boje,młoda tez juz chyba wyczuwa,bo juz płakała,ze ona nie chce iść do lekarza,gdzie ja jej nic nie mowilam.

Gość gość
doktortata opanuj się:O nikt jej nie kazał robić zdjęcia rtg na zapas. Autorko, siedze jak na szpilkach i tez co chwilę tu zaglądam czy sa juz te wyniki. To prawda, że człowiek dopiero gdy zostaje rodzicem, to poznaje co to prawdziwy strach.