Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Widziałam film "Wołyń" i chcę coś w związku z tym napisać

Polecane posty

Gość gość
W Wolyniu byla RZEZ, to nie ulega watpliwosci, ale ja nie rozumiem jednego, dlaczego obecni studenci ukrainscy dostaja m-cznie po 2 tys w Polsce, a ja z mezem pracuje, mamy syna sudenta i nie mamy takich uprzywilejowań. Czy my jestesmy w czyms gorsi? A moze Polska jest tak bogatym krajem, ze nas na to stac...

Gość gość
We Wroclawiu jest ich pełno .

Gość gość
Nie ma narodu czy nacji który nie miałyby czegos na sumieniu , wystarczy przypomnieć ludobójstwo Ormian przez Turków,mordy Chorwatów na Serbach,ludobójstwo w Rwandzie ,nie wspminajac o takich mega kulturalnych krajach jak Francja czy Anglia które mordowały miejscową ludność w podległych im koloniach

Gość gość
pytanie gdzie mordowali z takim okrucieństwem?

Gość papcio chmiel
Wołyń (2016) dostępny online > http://24filmyonline.pl?u=Wolyn_2016 Ojciec Zosi postanawia wydać ją za najbogatszego we wsi wdowca z dwójką dzieci, nie bacząc na to, że córka kocha ukraińskiego chłopca. Wkrótce życie lokalnej społeczności diametralnie zmienia II wojna światowa.

Gość rasalgul
Wołyń (2016) dostępny online > http://24filmyonline.pl?u=Wolyn_2016 Ojciec Zosi postanawia wydać ją za najbogatszego we wsi wdowca z dwójką dzieci, nie bacząc na to, że córka kocha ukraińskiego chłopca. Wkrótce życie lokalnej społeczności diametralnie zmienia II wojna światowa.

Gość gość
szok co wyprawiali z polakami no szok a teraz sie panosza w PL jeszcze bedziemy przez nich plakac zobaczycie

Gość gość
Ukraińcy odstają od Polski lata świetlne, należy ograniczyć ich napływ to pewne!

Gość gość
Ok, bylo ludobojstwo, ale badzcie sprawiedliwe i piszcie tez o tym jak Polacy mordowali Ukraincow. Chyba ze jestescie ignorantkami i nie wiecie co sie działo na terenach dzisiejszego podkarpacia. Jak Polacy zagonili ponad 300 ukraińskich kobiet i dzieci do kosciola w Pawłokomie i wszystkich wybili to bylo ok?

Gość gość
polaczki to takie przyglupy ze nawet 18 to stanowczo za malo. Moze kolo 30 niektorzy madrzeja. Reszta zdechnie tepakami.

Gość gość
785475 - 566395

Gość gość
952484 - 542853 - 592754

Gość gość
sLabBOckPx / 295055

Gość gość
up up up up up up up up up up up up up up up up

Gość gość
Mna to wstrzasnelo tzn ten film ta historia...

Gość gość
7.24 Porownujesz statystyki ? Wiesz ilu zamordowali polakow cale tysiace.

Gość gość
Do gościa żądającego sprawiedliwosci. To że Polacy rownież zabijali,jak i cała akcja Wisła były to czyny odwetowe, liczby zabitych nieporównywalne mniejsze co do zabitych po stronie polskiej no i my nie zabijaliśmy tak bestialsko. Ciekawe co Ty byś zrobiła gdyby na Twoich oczach wybito całą rodzinę, Twoje dzieci, dziewczynki przed śmiercią gwałcono i to nawet niemowlęta. Człowiek albo oszalał albo pałał taką zemstą że zabijałby jak leci. Temat ten jest mi bardzo bliski, pochodzę od ludzi którzy zdołali umknąć przed tym losem, zarówno moja babcia była świadkiem tych wydarzeń, jak i mojego męża która nadal żyje i opowiada co widziała i mówię Wam film pokazał łagodną wersję, trochę brutalności i dzikich bestii. Wystarczy przeczytać 362 sposoby na zabicie Polaka http://wmeritum.pl/362-sposoby-upa-mordowanie-polakow/33331

Gość gość
447158 - 627999 - 606982

Gość gość
widzialam film...az mnie zemdlilo, ale pamietam, ze moja babcia opowiadala, ze uciekali do polski na wozie...i pamieta, ze na mszy dorwali ksiedza i go pocwiartowali na ołtarzu ... tragedia i ludobójstwo... dobrze, ze jest taki film...ja sama, majac taka historie w rodzinie nie zdawalam sobie sprawy, jaka to tragednia... ale zobaczylam film i sobie uzmyslowilam pewne rzeczy film ciezki, bolesny, ale godny obejrzenia i polecenia...

Gość gość
Dla mnie ten film jest ohydny. Wystarczy mi, ze poczytalam troche o Wolyniu, obejzalam tez kawalek tego dziadowskiego filmu i wylaczylam. Film ewidentnie dla mnie ma nastawiac przeciwko sobie Polakow i Ukraincow, dla mnie to nie jest film opowiadajacy fakty, a majacy wzbudzic nienawisc. Duzo czytam i ogladam o wojnach, losach Polakow, ale ten film mi nie podpasowal. U mojej tesciowej spali po dziurach wykopanych w lesie, dzieki sasiadom ukraincom dowiedzieli sie, ze bedzie czystka i musza uciekac. Ukrainka im jesc przynosila, bo z glodu by pomarli. Do Polski nie bylo szansy juz uciec.

Gość gość
do gość dziś - nienawiść to teraz pisowce sieją między polakami, bo starym karzą zapieprzać do 67 lat a młodzi zdrowi jak byk rodzice leżą i sie rozmnażają i dostają więcej za darmo jak starzy po ok. 40 latach pracy wynagrodzenia czy emerytury. Precz z pisowcami.

Gość gość
982198 - 779612

Gość gość
Moja corka jest nastolatka i film wywarl na niej ogromne wrazenie, ale tez uwazam, ze nie kazdy nastolatek jest gotowy i nie kazdy zrozumie.. Odnoszac sie do oso y, ktora p9sze, ze film chce nastawic polakow przeciw ukraincom, to oni samo nastawiaja... Mama kolezanki pracuje z ukrainka, ktora na codzien jest super osoba, kazdemu poradzi z kazdym pogada, a jak wypila z ludzmi z pracy to zaczela mowic, ze polakow nienawidzi i ze prawdziwy ukrainiec ma tak samo, ze musi udawac na codzien i ja to wkurza, ze kazdy polak to zlo najgorsze. I tak pracuja udajac milych...

Gość gość
205479 - 711952 - 379181