Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Oglądacie reportaż o dzieciach z ADHD ?

Polecane posty

Gość gość

Akcja tego dokumentu toczy się w krajach skandynawskich. Zauważyłyście coś?

Gość gość
Jest szacunek, jest wyrozumiałość, ale nie ma kontaktu cielesnego. Jeśli którakolwiek z Was wyłapie, choćby krótki moment, w którym matka przytula swe dziecko - jest wielka!

Gość gość
Przykro na to patrzeć :( Przecież dzieci wymagają kontaktu cielesnego. Lubią się przytulać! Ma ktoś dziecko które nie lubi się przytulać? A oni tam kompletnie nic! Absolutnie zakazany czyn!

Gość gość
Mają tylko tą przewagę w leczeniu nadpobudliwości, że nie szprycują tych dzieci narkotykami a leczą je, pracując z nimi indywidualnie. Ale faktycznie nie ma tam przytulania i całowania w głowę w akcie aprobaty-co w Pl jest chyba na porządku dziennym-przynajmniej nie odbierają za to dzieci ich rodzicom. U nas nawet w przedszkolach uczą takiej czułości i łagodności w stosunku do kolegów. Panie przytulają dzieci się w ten sposób przepraszają, rodzice też tego uczą. Nie wiem ale wydaje mi się, że brak czułości rodzi straszna frustrację. Jak sądzicie?

Gość gość
Ma ktoś dziecko które nie lubi się przytulać? x Tak, ja mam. 2,5 roku, nie ma opcji żeby go przytulić od razu się pręży, piszczy i wyrywa. Sam mówi, że nie lubi i koniec. Całować też się nie lubi, bo "to jest dla bab" - tak mówi

Gość gość
00:9 Ok ok ale nie o to mi chodzi. 2,5 latek który nie lubi sie przytulać, cierpi na autyzm a jego bystre spostrzeżenie jest wynikiem zapamiętania słów osoby dorosłej -prawdopodobnie mężczyzny. Mam na myśli dzieci bez autyzmu. Ewentualnie z ADHD

Gość gośćlaluna
Mam dziecko z autyzmem to wiem,bylam sama,odsunela sie odemnie rodzina znajomi,ale mamy siebie tule swoje dziecko,pomimo ze nierozumiem tej choroby,ciagle sie ucze jaka mam byc kazdy dzien to praca i walka o zrozumienie,moje dziecko jest sliczne jedynie dziwny wzrok czasami tylko zdradza ze jest w innym swiecie,rzadko bardzo rzadko mamy tolerancje i akceptacje,w Polsce ten co nie ma reki lub wykrzywiona twarz to jest chory,ale jesli posiada urode,znaczy zdrowy,to czemu taki dziwny,to ja tak mam,wiec wszystko rozumiem

Gość gośćlaluna
Nie prawda ze chory na autyzm nie lubi sie przytulac,ja wiaz wyrywalam swoje dziecko z jego swiata i sama tam wchodzilam,trzeba wiedziec kiedy,mamy diagnoze od psychiatry,znam zachowania autystyka

Gość gośćlaluna
Echoalia powtarzanie slow wrecz calych sytuacji nieraz sprzed kilkunastu dni,nie bedace w kontekscie,ani odpowiednim miejcu do mowionych slow,wrecz bez sensu,my juz mamy sukcesy w formie czterosekundowego kontaktu wzrokowego,mowi po kilkuletniej terapii,dieta glownie pomogla,uslyszalam mamow 5roku zycia dziecka,ale ja wciaz nie daje sie swoim nerwom walcze o kazdy nasz dzien