Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gftyu

Obniżona macica,pochwa?

Polecane posty

Gość gftyu

Witajcie,opiszę swój problem.13 miesięcy temu urodziłam sn z ochroną krocza 4kg syna.jak do tej pory niby wszystko było ok. 5Mies temu nawet przy kontroli u lekarza gin było w porządku.Ale ja zauważyłam,że od środka pochwa zrobiła mi się bardziej mięsista,pulchna i tak jakby wszystko się tam przestawiło. Przy wkładaniu palców czuje taki delikatny nacisk,jakby te mięśnie się przemieszczały,delikatnie osuwały.w nast tyg udam się do lekarza,wiadomo.Jednak mimo wszystko boję się,że to może być obniżenie pochwy czy szyjki.Czy któraś z Was miała lub ma podobnie?

Gość gość
U 99% po porodzie następuje obniżenie się macicy i pochwy. Bywa że pochwa wysuwa się na zewnątrz. To całkowicie normalne i naturalne. Nie ma w tym nic złego. Rób codziennie 50 przysiadów (niekoniecznie naraz), i wkrótce twoje mięśnie tam dole wrócą do formy :)

Gość gftyu
jejku,naprawdę ślicznie Ci dziękuję gościu. Twoje słowa sprawiły,że poczułam ulgę.Ćwiczę mięśnie Kegla,choć nieregularnie.Powinnam przyłożyć się i robić systematycznie.dziękuje też za poradę o przysiadach.będę działać. Pozdrawiam i życzę miłego dnia:) AUTORKA

Gość gość
Gościu na wypadającą macicę to się operacje robi...

Gość gość
ktoś moze coś więcej wypowie się na ten temat?

Gość gość
Wszystko jest w porządku. Nie ma żadnych powodów do niepokoju. Porób trochę przysiadów, i tam w środku wszystko się ułoży. Opuszczanie się, a nawet wypadanie pochwy jest po porodzie całkowicie normalne i naturalne.

Gość gość
Proces ten występuje u statystycznie 99% kobiet rodzących naturalnie.

Gość gość
U kobiet u których ten proces występuje, same ćwiczenia mięśni Kegla zwykle nie pomagają. Potrzebna jest wymiana znacznej objętości mięśni. A to wymaga przynajmniej 50 przysiadów dziennie. Ale to daje efekty, i w końcu wszystko się naprawia :)