Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Poród naturalny po cc. Któraś z Was rodzila naturalnie po cc?

Polecane posty

Gość gość

Jakie są wasze doświadczenia?

Gość gość
To ja też zadam pytanie. Czy próbować sn jeśli 3 i 4 lata temu miałam 2 cc?

Gość gość
Tu autorka. U mnie bedzie 6 lat miedzy cesarka a tym porodem i tez właśnie jestem ciekawa czy warto. Podobno musi minąć chociaż 18-25 miesięcy od cc żeby rodzic naturalnie takze napewno mozesz sprobowac ale jestem ciekawa jakie sa doświadczenia osob które spróbowaly rodzic naturalnie po cc.

Gość OlciaFifolcia
a ja tak z innej beczki. Dlaczego chcecie rodzic sn po cc? Pytam z ciekawosci bo jestem po cc (3 lata temu) a za 2 tyg mam nastepne cc. Mój lekarz pytal jak chce teraz rodzic, jak mu powiedziałam ze tak jak ostatnio to się ucieszył

Gość gość
Widzisz nie zawsze cc jest dobre. Mam juz caly brzuch pocięty. Miałam kilka operacji. CC bylo wtedy z konieczności a teraz w sumie takiej nie ma. I uważam ze nie zawsze cc jest dobre dla dziecka. Uważam tak mimo ze bylam wczesniej ogromna zwolenniczka cc.

Gość gość
Głupio to może zabrzmi, ale chciałabym spróbować i tej opcji. CC miałam w znieczuleniu pełnym i miejscowym. Poza tym, jeśli wszystko pójdzie ok, to jest to zdrowsze dla dziecka.

Gość gość
No i rozważam 4 dziecko...

Gość gość
Ja jestem po cc , o którym zdecydowano w trakcie porodu. Mój gin mówi, ze nie poleca próbować sn drugi raz bo się skończy tak samo. Na sali ze mna leżała dziewczyna, która miała cc przede mną. Próbowała sn i nagle ja na stół musieli brać. Było ryzyko pekniecia macicy!

Gość gość
CC jest wygodne dla ginekologa. Zamiast zarywać nockę stojąc nad rodzącą kobietą to przyjdzie rano do pracy, wypije kawkę i machnie sobie dwa cięcia.

Gość gość
Tez tak słyszałam ze lekarze wola robic cc ale ogólnie nie ma żadnych przeciwskazań do porodu naturalnego po cc tak twierdzi moja koleżanka położna.

Gość OlciaFifolcia
A to nie jest przypadkiem tak, że przy porodzie jest tylko położna a lekarz przychodzi dopiero wtedy gdy coś się dzieje lub na koniec, jak trzeba szyć?

Gość gość
Przy większość powodów jest jednak lekarz.