Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ciagle klotnie z facetem o obowiazki domowe

Polecane posty

Gość gość

Dorosly facet a zachowuje się jak dziecko. On myśli ze jak wroci z pracy to już tylko może lezec.i nic nie robic. O nie nie ma tak. Ja tez nie raz wracam z pracy mega padnieta i trzeba ogarnąć mieszkanie, pomyc gary, zrobić cos do jedzenia i posiedzieć z dzieckiem nad lekcjami. Nieraz kwituje jak się nie podoba wracac do mamusi.Tam nic nie będziesz musial robic.

Gość gość
Masz z nim dziecko to jesteście już dosyć długo , teraz sie obudziła? Bedzie trudno

Gość gość
Norma Wiekszosc jest takich.Mamusie wychowuja synusiow poździusiow(cytat Gretkowskiej) , a potem sa efekty. Wystarczy poczytac to forum chociazby.Moim zdaniem bardzo prawdopodobnym jest ze rosnie pokolenie facetow jeszcze bardziej wygodnickie i niesamodzielne od naszych mezow.Sa wyjatki i na te mile popatrzec jednak ja pracuje z dziecmi i widze roznice miedzy dziewczynkami a chlopcami w kwestii pracowitosci,dokladnosci,wytrwalosci, zwyklej ludzkiej "uzytecznosci".Chlopcy z checia nieustannie grzebia w majtkach i nagminnie jedza baby z nosa.Zawsze wymiguja sie od sprzatania i generalnie sa czrsto znudzeni i rozmemlani-o byle co skarza i robia z siebie kozly ofiarne.Dziewczynki sa uzyteczne brzydko to ujmujac-pracowite,z energia,umieja rozstrzygac spory dosc szybko i bez skarzenia. Ten twoj maz to standard.Jezeli masz syna rob wszystko zrby nie byl podobny do ojca.

Gość gość
Albo niewidzialam tego.albo się zmienil. przeciąga wszystko do ostatniej chwili.myslac ze odpuszczę. a potem łazi i meczy ze on się nie wyspal. mowie trzeba bylozrobic wcześniej. to bys szybciej się polozyl i się wyspal. z jakiej racji mam mu odpuscic. razem mieszkamy i razem dbamy o dom.

Gość gość
mam corke. ale gdybym miała syna na pewno probowalabym wychowawac go na normalnego faceta. a nie zyciowa mameje.

Gość gość
Mój mąż to samo! Wczoraj sie obrazil bo go poprosiłam, zeby filtr sprawdził w pralce. Najechal na mnie, ze jest niedziela i on tego robic nie będzie. Wczesnej gral 5 h na kompie w grę. Porażka.

Gość gość
Mój na szczęście jest normalny, ale za to mój brat? Jest ode mnie starszy, ciągle mieszka z rodzicami, ale co się dziwić - tak mu wygodnie! Z pracy przychodzi i co, woda w wannie do kąpieli gotowa (poważnie), potem obiadek na niego czeka ciepły i herbatka. Mówiłam już mamie, że to chore, bo on w końcu nigdy się nie usamodzielni, ale mama jak to mama, musi dbać o dzieci i nadal to robi choć wie, że to złe. A Kubuś rozpieszczony nie chce się żenić, bo wie, że z żoną nie miałby tak dobrze. Dramat moje drogie, dramat!

Gość gość
z takiegodomu wyszedł mój facet. mamusia cale zycie w domu.dziecmi się zajmowala. wiec jak skonczyl szkole, poszedł do pracy. to dalej mieszkal z rodzicami.po pracy obiadek był, mamusia posprzatala pranie zrobila. i co tu więcej robic.nic 0 obowiazkow. nieraz mi mowil ze dopiero ja go nauczyłam obowiazkow domowych bo wcześniej nie musial nic robic. ma taka prace ze ma wolne w tyg.ja pracuje od pon- piątek. i co nic nie zrobione oprócz obiadu i odprowadzenie i odebranie dziecka ze szkoły. spia do ostaniej chwili. ciagle się spozniaja do szkoły. corka ma np. na 11.30. czyli z rana już nic nie zrobi bo nie ma czasu.wroci do domu i tylko jakiś obiad zrobi. ale prania nie wstawi, no nic nie zrobi. bo czasu brak. ale ja jakos majac wolne czy w sobote. jakos czas na wszystko mam. i o co tu chodzi?