Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Bezsenność który lek

Polecane posty

Gość gość

Witam Od momentu gdy dowiedziałam się że muszę wracać do pracy ( czyli od miesiąca) nie mogę spać..przy niemowlaku to jest ciężkie ..najpierw nie spalam od nocnego karmienia ok 2-3, bo później o 4 mąż wstawal, później mały się kręcił itp. A później usypiałam w miarę normalnie ok 22 i 12 pobudka i koniec snu .. dostałam od teścia lek nasen jest to silny lek na senny , wzięłam raz pół tabletki i mimo że się przebudzalam jakoś spałam ( wzięłam dopiero po 1 jak już zaczynam się denerwować że nie usne ) następnego dnia już nie zadziałało więc kolejnego wzięłam cała pospalam z 4 godziny i kolejne dni już po 15 min potrafiłam się obudzić masakra raz po takiej szybkiej pobudce wzięłam jeszcze jeden i spalam ale rano oczy przekrwione i ogólnie to mało ma wspólnego z wyspaniem.. dziś byłam u lekarza i przepisał mi atarax jak kładę się spać jedna tabletkę 25 mg lub pramolan 50 mg ..moge też wziąć oba na raz. Ktoś miał to przepisane na sen ? (Wiadomo że przez stres nie śpię) który lek wziąć bo oba to chyba niezbyt dobry pomysł... moj mąż nakarmi małego gdyby jednak udało mi się spać..

Gość gość
Potrafię od tej 12-1 w nocy do rana leżeć i nic zero snu .. Kto zna ten problem wie jakie to straszne

Gość ThinkTwice
Atarax jest to hydroksyzyna. Zaśniesz po niej (może nawet wiecznym snem - śpiączka, zapaść, takie tam) ale nigdy się po niej nie wyśpisz bo to alkohol (sic) w tabletce. A alkohol ulula ale przebudza (choćby na granicy jawy) gdy organizm zaczyna alkohol przerabiać. Gdy karmisz alkohol odradzany. Teść to facet im alkohol mniej szkodzi. Prócz tego to psychotrop. Poszukaj czegoś naturalnego w necie np.na blogu PepsiEliot. Zmień jedzenie na zwyczajne jak w latach80. Trzustka, wątroba, tonizacja. Dbaj o to.