Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Imię Mia dla crki ,co myślicie ,czy bardzo pretensjonalne ?

Polecane posty

Gość gość

Zastanawiam się , wiem , że gdzieś był tu już taki temat, ale nie mogę odszukać . Podoba mi się ,ale jakieś takie mieszane reakcje na to imię u mnie w otoczeniu ...Mia... nazwałybyście tak córkę ?

Gość gość
dosyć pretensjonalne, może lepiej Mila?

Gość gość
Mia? Miau? Miał? Węglowy? :P

Gość gość
Ja mam na imię Mira-nie Mirslawa a Mira i lubię to imię, jest oryginalne i fajne :) Jak tobie podoba się Mia to tak daj o ile pasuje do nazwiska.

Gość gość
A może Petronela byloby jeszcze ciekawiej. I niby jak dziecko będzie się przedstawiać jestem Mia śmiech na sali. Szkoda że Ciebie mama tak nie nazwała bo dalabys spokój dziecku .

Gość gość
Niby ladnie ale rozumiem Twoje watpliwosci. Ja osobiscie bym sie nie odwazyla tylko wybrala bezpieczniejsza opcje typu Dominika, Alicja, Magdalena ;-)

Gość gość
To imię przede wszystkim beznadziejnie się odmienia. Nie wiem czemu staje się takie popularne.

Gość gość
To imię jest ohydne ale coraz bardziej popularne. Moja znajoma tak dała córce na imię dwa lata temu. Mamusia spalona solara, czarne kłaki i mało się nie zesra na fb z tą mijunią:O

Gość gość
Jeśli obracasz się w jakimś artystycznym środowisku, bierzesz pod uwagę wyjazd za granicę, a do tego masz ciekawe nazwisko to możesz zaryzykować. Ale jeśli jesteś "panią z warzywniaka", a twój mąż nosi cegły na budowie, to sobie daruj i nie rób siary bo imię za rok-dwa będzie ci wychodziło bokiem przez reakcje ludzi. Najbezpieczniejsza opcja to dać tak na drugie. Tyle, że jak tak sobie w głowie zestawiam to imię Mia z innymi jako drugie to strasznie zgrzyta. Zbyt problematyczne, ja bym sobie darowała. Już pomijam beznadziejną odmianę.

Gość gość
W języku polskim to imię to katastrofa :O 'Podaj Miiiiiiiiiiii kredki " powie pani w szkole...

Gość gość
P****y. Oglądacie filmy,bajki,a potem p*********e o imionach bohaterów, beznadziejnych zresztą

Gość gość
Niby ładne ale ... Nie nazwałabym tak córki. Mi się moje imię nie podoba -Małgorzata ale przynajmniej nie jest mi wstyd się gdzieś przedstawic. Takie "bezpieczne"imiona o których ktoś już pisał są chyba najlepsze.

Gość gość
Jak dla mnie jest pretensjonalne. I naprawdę do niewielu nazwisk pasuje- Mia Kowalska? Nazwisko musiałoby być krótkie, proste i nie typowo polskie na pewno. Nie rzucę argumentem ze dzieci się będą śmiały, bo dzieci wcale nie reagują źle na imiona rówieśników i co najwyżej w okresie dojrzewania niektórym mogą się chamskie żarty włączyć jak im głupi rym wpadnie do głowy. Synek ma w klasie najróżniejsze imiona, czasami w komucznych połączeniach z nazwiskami, i NIGDY tego w żaden sposób nie komentował. To rodzice uśmiechają się pod nosem i szepcze po kątach. Ale chodzi o to żeby dziecku było łatwo i milo kiedy dorośnie. Dla mnie dobór imienia do nazwiska był bardzo istotny, jedno z głównych kryteriow- inne to możliwość dobrania formy imienia do wieku, znaczenie imienia, to czy pasuje do reszty członków rodziny a nie jest zupełnie z innej bajki.

Gość gość
Idealne. Inne.

Gość gość
Faktycznie, odmiana powala :D Mia Mii Mii Mię Mią Mii. Mio :D

Gość gość
Jesli mieszkasz za granica ok, jesli w polsce to troche kiepsko z odmiana imienia .Ty sie przyzwyczaisz ale jakos nie wyobrazam sobie kiedy ktos mowi Pani Mio (?) Imie bardzo mi sie podoba mam znajoma francuske o tym imieniu. Sama mam coreczke i nawet przeszlo mi przez mysl to imie ale polska odmiana przez przypadki mnie odstraszyla