Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy w Polsce powinniśmy obchodzić Halloween?!

Polecane posty

Też uważam, że do satanistyczne i okultystyczne święto. Może się wydawać niewinne na pierwszy rzut oka, ale jak się zagłębić w temat, to można dojść do takiego wniosku.

Gość gość
Powinno. Jeśli obchodzimy święta religii pochodzenia azjatyckiego czyli chrześcijańskiej to dlaczego tym bardziej nie obchodzić swoich, europejskich? Zdecydowanie bliżej nam do Celtów niż Palestyńczków :)

Gość gość
Halloween to tak jak walentynki lomercyjne "święto" wymyslone przez amerykanow. U nas się nie sprawdza co raz mniej z moich obserwacji obchodzi te z****** helolin

Gość gość
Halloween powinno się świętować bo to dzień moich urodzin a ja w przyszłości zostanę dyktatorem Wielkiego Imperium Polski zamierzam podbić rosję i niemcy :classic_cool:

Gość gość
To nie jest żadne święto!!!! Ja bym je porównał np do Andrzejek, Walentynek albo Dnia Kobiet.. Bez przesady co wy macie z tym szatanem? Ja mam te Halołiny głęboko w D! Ale doszukiwać się szatana? W Polsce obchodzono kiedyś tzw Dziady (odpowiednik) Jeszcze w XIX w i przed I w.ś. może i później na wsiach, które były bardzo katolickie. Jakoś szatana tam nie było a robili różne zabobonne obrzędy też

Gość gość
Swoeto haha jeszcze dzień wolny od pracy zróbmy bo jest Halloween, w Walentynki to samo i dzień babci, dziadka i w dzień papiero toaletowego.

Gość gość
śmiejcie się dalej ale kto się śmieje ten się śmieje ostatni to święto będzie świętem państwowym a was wywiozę na sybir jak zostanę dyktatorem :D