Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pierwiastka

Czy można pić alkohol karmiąc piersią?

Polecane posty

Gość Pierwiastka

Mój synek ma za chwilę miesiąc, wraz z mężem chcemy isc na zabawę karnawałową, ale czy mogę pić alkohol? Synek zostałby z babcią a ja sciagnelabym mleko i czy wtedy można pić? Bym doczekała jeden dzień zanim przystawilabym go do piersi i po zabawie bym jeszcze odciagnelam pokarm żeby się upewnić że mały nie dostanie porcji alkoholu przeze mnie, ale czy tak mogę zrobic czy nie?

Gość gość
Tak tylko musisz odczekać 24h

Gość gość
karnawał za 2 miesiace równie dobrze już nie będziesz karmić

Gość gość
Tak, zalecane jest również dawanie sobie po kablach twardymi narkotykami.

Gość gość
nie słuchaj tych szajbusek, że jak karmisz piersią to tylko chleb i woda. jeśli chcesz okazjonalnie na takiej imprezie wypić kilka lampek wina, czy inną rozsądną ilość alkoholu, to dopilnuj tylko, żeby ściągać i wylewać mleko na bieżąco i przez kilka-kilkanaście godzin po ostatniej lampce. a najlepiej odczekaj cały dzień i już. ty się zrelaksujesz, rozluźnisz, a do czasu karmienia cały alkohol ulegnie rozpadowi i maluch dostanie "czyste" mleko. ludzie - matka też człowiek, a maluch na sztucznym mleku jeden dzień przeżyje i będzie miał się dobrze! raz na rok można zluzować majty.

Gość gość
Po imprezie możesz dmuchnąć w alkomat - po miesiącach abstynencji Twój organizm może radzić sobie z alkoholem inaczej niż zwykle (a nie wnikam ile wypijesz - dla jednego dużo to 2 kieliszki, inny wypije 10) i wtedy też łatwiej Ci będzie oszacować kiedy mleko będzie ok.

Gość wertyaas
Teoretycznie możesz tak zrobić…ALE… Oczywiście pod warunkiem, że masz pewność że dziecko pije z butelki. Po drugie zastanów się czy warto dla 2-3 drinków warto robić sobie tyle zachodu: odciąganie mleka, bolesność piersi; ponadto czy dziecko zaśnie bez piersi? Dla takiego maluszka ssanie piersi to nie tylko zaspokajanie głodu. Ja tak zrobiłam w sylwestra, syn miał 3 mce i bardzo żałowałam, po 2 kieliszkach źle się czułam (po roku abstynencji); dziecko płakało, mnie bolała głowa, nie mogłam go uśpić, inni spali, a ja odciągałam pokarm i wylewałam go…

Gość gość
Mi polozna mowila ze lepiej tak nie ryzykowac mimo odciagniecia pokarmu