Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Mania

Pięćdziesięciolatki odchudzamy się nadal część 5

Polecane posty

🌼🌼🌼 o Nutko 🌼Podziwiam Twój optymizm ! Ale tak jest łatwiej i trzeba mieć zawsze nadzieję , że może jednak będzie dobrze . !...schudnąć , WSZĘDZIE się to słyszy . Bardzo Was doświadcza życie, ale dacie radę choćby nie wiem co ! 👄Cienki Bolek w pocieszaniu jestem ale Ty się nie poddasz ! I nie poddajesz i to jest ważne. To nastawienie !❤️ o Anoola🌼 no tak 12 ....1 3 to Atka miała Mnie to czeka :o o Narąbałam się dziś okrutnie . Warsztat nam się rozsypał :-P....Nie, nie - nie z używania częstego Maniu 🌼 - ze starości No cośmy się osiepali to nasze...już czuje kręgosłup a noc długaaaaaaa . 😭 . Ślubas się uparł na naprawę a ja się jeszcze uparłam na włożenie cieplutkiej wykładziny pod spód na pół pokoju - to przymierzanie, przesuwanie, dźwiganie, schylanie , docinanie a niech to szlag TRAFI - pozabijamy się kiedyś bo On uparty, ja musowo na perfekt ma być . I jest ;) Trochę z jednej strony źle docięłam ale i tak to zdejmę na wiosnę - bo w tym pokoju podłoga do roboty. W zasadzie to kuchnia jest :-P . A porąbane to wszystko u mnie jest . :-D Jeszcze szmaty posortuję jutro - no bo wściekłam się dziś .....ja tu chodzę stale w tym samym...zabieram w gród do prania i przywożę czyste....to na GRZYBA mi ta szafa , która się nie domyka...bo się sprzyda BO SCHUDNĘ - jasne . Do wora !!! Do wora i wylot z tym ! o Opty 🌼wejdź na stronę mojego Grodu - jak Ci się chce i zobacz z czego ten smog . Wczoraj było najgorzej i u mnie nie lało .Maskara :( Nie widziałam jeszcze czegoś takiego :( To się nasila ...z roku na rok coraz gorzej. A w górach taka mgła , że nie widzę nawet światła przed drzwiami wejściowymi a to zaraz za oknem. Pooddycham ale jest tak paskudnie listopadowo , że gorzej nie może być :( Nienawidzę takiej szarugi i a światło już od 12 świeciłam. I tej wilgoci. Co do powietrza to też jest nie teges . Śmierdzi ....i ta wilgoć . Ale lepsiejsze to niż w grodzie. o Maniu 🌼No nie złość się na Niego ! Obstukana jesteś w te klocki to sobie poradzisz ! No wyobrażam sobie , że do przyjemności to nie należy . o Nie otworzę tu fotek Anoolko🌼 , mimo że net nawet loto - dopiero na chacie . W niedzielę leci ostatni odcinek Rancza . Pocieszę Cię, była "Babka" w jednym odcinku. Uwielbiam i te Babkę i te aktorkę ! Pierwszy raz będzie ...Boże Narodzenie- właśnie w tym ostatnim odcinku ....Krążą plotki chyba , że to jeszcze nie koniec. No oby ! o Spadam , dobrej soboty i słonka...dużo słonka !

Czy one slyszlay halas? Tak? To spadaly grzechy mi odpuszczone! No bo tak tyrac to najstarsi gorale nie widzieli! Cos wam powiem, dobrze ze Yoana rodzicielami zajeta :O:O bo na bank ogonek by mi wyrwala! Co Wam powiem to Wam powiem ale Wam powiem ze przydalby sie jeszcze jeden pokoj! A to stoliczek, a to krzeselko... I smietnik dzis zapelniony ale wszystkiego sie nie da :O Bo PRZYDASIE! Sagus 🌻 widze ze Tobie tez by sie przydalo skonczyc z przydasiami :D Ja sobie ciagle obiecuje ale skoro mam miejsce w szafie .... i tak zbieram. Dobra, koniec przerwy! Do roboty!!!!! Jeszcze mi dwa male okna zostaly z tych wczoraj przeleconych. Ale jako dodatkowa robote - przygotowalam jedna goscinna sypialnie. Licytujcie sie ktora woli spac na twardszym???? I na nizszym i psiurki tam bez problemow moga wskoczyc :P Nawet ta kuternozka da rade :P

Do czego to doszlo! Nie dosc ze musze przepychac stronke to jeszcze KCEM do pracy! A tu jak na zlosc jutro jeszcze jeden dzien wolny .... Wolny???? Niby moglabym juz isc zajac sie tymi czterema, duzymi, ostatnimi oknami ale co chwile wynajduje sobie cos "po drodze"! A wiecie jak w chacie wyglada? Nie daj Bog jakis gosci teraz! A tu na srodku drabina lub jakas skrzynka po mleku na ktora wygodnie sie wlazi, o ilosciach szmat porozwalanych nie wspomne. A staram sie zuzyte wywalac do pralni :O Wiecie jak na koncu w pralni wyglada? nie wiecie? A ja nie chce wiedziec! Co prawda jakby Nina ze Zbyszkiem wpadli to tylko by pomogli! Nina ma dynamit w doopie! A Zbyszek tez zlota raczka!

Zarty sie skonczyly, wiewiora padla 😭 ale wszystkie okna na zewnatrz (to male piffko) przeleciane. Jeszcze 6 w srodku trza. No i cholerne szafki w kuchni :O Ale mam czas! Spieszmy sie powoli! Teraz juz tak moge powiedziec :P Moze jutro na odpoczynek nad wielka wode? Nad to morze Tasmanskie??? :D:D:D (_)> 🌻 (_)> 🌻 (_)> 🌻 Dzis mus sie znieczulic :P

Krzykaczka, jak krzyczalas to ja juz na skrzynke slalam!!!! Fotke konia rzacz jasna! Popatrz, jak to na tej samej fali nadajemy :P

Dzięki -zawsze na Was mogę liczyc ❤️ 😍i słowo wsparcia jest. Opty 🌼 lekarz mnie zapytal -czy dam rade z bólem życ - no co za pytanie ? .Kazda z Nas jak musi to żyje ,jakaś maść ,tabletki i do przodu . Saguś 🌼 ,u nas teraz tez trochę mgły jest ,a w górach to mogę sobie wyobrazić .Myslę ze dobrze ,masz gdzie z grodu wyjechać ,tylko te ciągle pakowanie i rozpakowywanie . Anoolko 🌼 ,podobają mi się drzwi od szafy ,ale my juz nie będziemy wymieniać .Dzięki za zdjęcia ,kwiatki przekwitły ,ale i tak są piękne.W poniedziałek z rana jedziemy do onkologi ,oby juz zaczęli te właściwe leczenie ,na razie to tomograf ,potem jeszcze wizyta u lekarza ,ciągnie się to okropnie.... Maniu 🌼 Reszta Kruszynek zapracowana 🌼 Udanego dnia ❤️

:O gdzie micha? Troche sie wczoraj znieczulilam i zasnelam na kanapce (wygodna) przed tv. Jak teraz zobaczylam ile znieczulenia "poszlo" to nie wiem czy sie smiac czy plakac 😭 Chyba plakac ze w czlowieku taka niemoc :O:O Ale dzis zrobie sobie prawdziwa niedziele! Chyba ze mnie cos walnie i dalej pojde sprzatac... Niech mi kto wytlumaczy ze miasta smoka w dwa dni nie pobudowali....

Opty no dałam rade bo on jedzie teraz na XP a to maszyna bardzo przyjazna dla mnie :D eee na bank juz nie bede przelatywac po oknach , zdecydowanie ze mnie nie perfekcyjna pani domu , a tak szybko mylam własnie po to zeby w zimnie potem nie myć.A dzis pojechałam na działke w zdecydowanie za cienkich butach i tak zmarzłam ze potem w domu kocem sie zawinełam i tak drzemałam ale Okupant przyjechał no to wylazłam spod koca .Hihi ale mu sie podobały nowe bombki co teraz robie :D Anoola no akurat ja nigdy tak czesto okien nie myłam , jakos mnie nie ruszało jak sasiadki myły , moze dlatego ze zawsze wysoko mieszkałam wiec i tak guzik z dołu widac a teraz mam wskaznik z e jak swieci słonce a dachu z naprzeciwka nie widze znaczy trzeba myc :D Oj ale z Ciebie zły organizator a nie trzeba było zaprosic tej Niny ze Zbyszkiem to i wesoło by było i robota by zrobiona była :D znaczy guzik wypiłas a po tej ilosc***adłas jakbys poł litra wychlała. NO jedz nad to morze złap oddecha przecie sanepid nie przyjezdza jeno kolezanki :D niech Cie juz nie trafia to sprzatanie . Sagus no ja własnie nie bardzo kumata w kompie wiec mnie trafia jak on cos za mocno buszuje , jeny normalnie specjalista :D kiedys w radiu zepsul cos co tylko przy rozłozeniu radia mozna zepsuc , kumpel co naprawiał nadziwic sie nie mogł jak mały to zrobił . No te mgły to wszedzie u nas tez nic nie widac przez okno wieczorem jeno białe mleko . Nutko no własnie jak sie musi to czlek duzo wytrzyma :( To od poniedziałku ku lepszemu pojdzie .

Wróciłam z imienin... matko, że się chce ludziom jeszcze tyle różności przygotowywać, podziwiam ! W "dawnych" czasach też sporo na stół stawiałam, ale aż takiej ilości - to chyba nie. I wszystko super wyglądało, a to co jadłam, też smaczne. Maniu, jadłam coś podobnego do Twojej lazanii, tyle że zamiast makaronu - były naleśniki, poza tym szpinak, beszamel, ser - czyli podobnie. Przepyszne !!! Jak się z nimi spotkam na luzie, to muszę przepis wycyganić, bo mi to bardzo podchodziło. Dzisiejsza pogoda do spacerów nie zachęcała, wietrzysko okropne i zimne na dodatek - dlatego nie dziwię się, że zmarzłaś na działce. Jak się Okupantowi bombki podobały - to na pewno muszą być ładne. Saguś, ja tylko powiedziałam to, co usłyszałam w radio na temat smogu w grodzie. Dobrze, że masz gdzie wyjechać i się dotlenić. Ale się narobiliście z tym "warsztatem"... dobrze że jeszcze niedzielę masz na odpoczynek. Anulko, jeżeli mogę - to ja wolę wyższe, twardość jest nieistotna, ale z niskiego mogę się nie podnieść... a na czworakach wolę się nie uczyć. Ale widzę, że dalej harujesz, a miałaś spasować.... Jeszcze trochę, to jak Goda, do pracy odpocząć przyjedziesz. Pewnie, że jedź i szumów posłuchaj, i widoczki pooglądaj. Nutko, niby rozumiem, że człowiek wiele wytrzyma jak musi. Ale mogłoby już Wam życie darować tych doświadczeń. Nie wiem, kawa jest ? - (_)O, (_)O, (_)O, tak na wszelki wypadek. Miłej niedzieli Kruszynki !

Nutka 🌻 masz racje, jak nie ma innego wyjscia to sie z bolem zyje. Jus 14 lat, z mniejszym lub wieklszym sie borykam. Dzisiaj chodze jakby mnie ktos polamal. Przejdzie :P Widzisz, ja mialam szczescie. Zaznalam "przyjemnosci" swiecenia takich z lustrami wiec jak tu robilam to mocno pyszczylam bo ten co robil na sile chcial mi lustra wcisnac. Ze niby powieksza pokoj. Srali muchy! Co z tego ze pokoj bedzie WYGLADAL wiekszy jak wiekszym nie bedzie a ja sie tylko narobie. Mania 🌻 no ocen sama... to jest 31% napitek... 2 https://naforum.zapodaj.net/17fbf03bdcf5.jpg.html 2 Smiechu warte! Ty tez powinnas cos "walnac" po powrocie z dzialki :O ale pewnie skoro jestes moja blizniaczka to i tak by Cie powalilo :O No pokaz te nowe bombki skoro Okupant widzial to chyba i my mozemy 😡 Chyba nad ocean nie pojade... zachmurzylo sie i nie chce mi sie gnac tyle kilometrow. Zgluplas? Nie dla kulezanek sprzatam a dla siebie, raz do roku trza :P A jak kulezanki beda marudzic to pokaze gdzie scierki leza :D Ale wiesz co mnie najbardziej co roku 😡 ? No bo jak myje okna od ulicy to garaz mam otwarty bo tam trzymam waz, no zawsze cos z garazu potrzebuje. No i oblece okna, ganek, wszystko schowam i ide do domu. Naciskam guziczek, garaz sie zamyka NIEUMYTYMI drzwiami! W tym roku nie wrocilam, nie umylam. Moze jeszcze zrobie ale wczoraj nie mialam sily ani ochoty! Opty 🌻 no to musisz z Yoana negocjowac :P bo mi bez roznicy ktora ktore wybierze. Oj tak, juz sie jutra doczekac nie moge! Nareszcie do racy!!!!! Odpoczne :P Ano nikt mi kawy nie postawil z rana, dopiero Ty. Takie to kulezanki! Dawniej to jeszcze na Jozie mozna bylo liczyc a teraz co? Pokazala sie i zniknela!

Wlaczylam komputer zeby pokazac czym sie znowu umordowalam ale jak zobaczylam ta polszczyzne to najpierw musialam to wkleic! A teraz - co robilam? Tylko troche pokaze bo inne rzeczy ;) to dopiero jak naoczne swiadki sie zleca :O:O 2 https://naforum.zapodaj.net/8efa3fdf77a8.jpg.html 2 Swiadki, do zobaczenia w tym miejscu.... 2 https://naforum.zapodaj.net/b3aa37f29ab6.jpg.html 2

Prawda ze na starosc sie dziecinnieje??? Wlasnie sobie przypomnialam.... czy jest jeszcze w Polsce taki kolorowy papier do wycinania? Od spodu klejony? Pamietacie? Robilo sie lancuchy na choinke i takie koszyczki? Jest??? 2 No ten s******l to jak nic po lapowke przyszedl!!!!!!Zawziete spojrzenie! 2 https://naforum.zapodaj.net/8201f4dfe8d8.jpg.html 2 bo ja to jak ta zabka! relaksik!!! (szczegolnie w ten weekend) 😡 https://naforum.zapodaj.net/f8e25e3b7633.jpg.html 2

jak to co jest grane przecie leciał ostatni odcinek Rancza :D hehe jak bedziesz wredna to Ci opowiem zakonczenie :D A papier nie był z klejem jeno trzeba było skleic na koncowce blyszczące papierki , hehe moze bedziesz sobie kleic łancuchy na swieta :D przynajmniej cos kreatywnego bys zrobiła :D No za duzo to bidulo nie wypiłas az wstyd sie przyznac ze po takiej ilośi Cie zmiotło :P ot sks EE bombki zupełnie mnie nie krecą i zrobiłam kilka i chyba na ten rok robotek bedzie dosc . Opty no teraz to jest z czego robic to jak komus sie chce to cudeniek moze naprodukowac ,A ze szpinakiem to i same nalesniki super smakują , zreszta ja szpinak wyjatkowo lubie i mogę zajadac ze w szystkim. No u nas dzis co chwila zmiana pogody i wiało okrutnie i sniegiem sypało i tak licho sie czułam z e z domu nie wyszłam a chłopaki byli na meczu koszykowki naszej Energi. EEE Okupantowi sie własciwie wszystkie moje robotki podobaja bo on sie nie zna :D

A tam, zaraz zepsuły !!! Ja na skype z młodymi (po długim czasie) utknęłam, a co inne Kruszynki robią - nie wiem. Dzień raczej do spacerów nie zachęcał, wiało i padało, tak że tyłek na fotelu się prasował. A zapału żeby się do jakiejś konkretnej roboty zabrać - nie starczyło. Jak to zielone żabsko.... Widzę, że stroisz już chatę świątecznie. Miałam zrobić stroik adwentowy - ale nie chciało już mi się potem po gałązki wychodzić - jutro skończę. No i może coś na drzwi, jak nie u siebie, to u Optyka trzeba zawiesić, niech kolorowo będzie.... Myślę, że jutro uda mi się zamiary w czyn wprowadzić, a nie tylko o nich ględzić. Takiego napędu do roboty jak Ty masz, to na pewno nie nabiorę. Ale jakbym miała takie kolorowe towarzystwo, to bym się starała ! Nie mam garażu - to na szczęście o drzwiach do niego nie muszę myśleć. Ale żeby je myć ???? A co Ci to lajkowanie tak w oczy razi ? Polubienie - lepsze ? Do czego Ci taki kolorowy papier - gdyby nawet był ? Łańcuchy chcesz robić ? Masz kawę (_)O, (_)O, (_)O, i skup się na wypłatach. Teflona nie ubij ! Luzik !!

Teflona nie ubije bo co jak co ale tak wczesnie to ta gadzina do roboty nie przylazi! Chyba ze jak ma przyjechac naczelnego szef to wtedy wszyscy o swicie sie pojawiaja :D Poza tym nie wiem czy pamietasz - ja dzis z radoscia do roboty przyczlapalam. A boli mnie wszystko!

Kurcze, no jednak wypadaloby zabic teflona! W czwartek za pozno wyslal do klienta, klient nie rozladowal ciezarowki. W piatek bylo wolne, a dzis od rana klient drze jape gdzie jego beczki! Nie wiem co ta nasza przewozowa firma zrobila. Jestem 😡 I nie wiem kogo zamordowac! I gdzie sa te yebane beczki???? Mania 🌻 ale PRZED Ranczem mozna bylo klikac, zakazu nie ma :P Ja tez Ci moge opowiedziec zakonczenie… Pewnie Lucy wrocila i dali se buzi i bedzie ciag dalszy :P Papier byl z klejem!!!!!!!! Mam nadzieje ze ktos jeszcze pamieta bo jak widac Twoja pamiec juz nie taka :P Nie pitol ze dosc tylko pokaz te co sie Okupantowi podobaly. Niedosyc ze mam lysa choinke to nawet fotki nie pokaze :P Opty 🌻 no widzisz, coraz mniej nas tu pisze… ale prawde powiedziawszy martwie sie o Jozie… Stroik adwentowy? Nawet nie wiem co to… juz wiem, sie oswiecilam. No troche sie podekorowalam ;) bo nie wiadomo czy sie ze wszystkim wyrobie a przeciez w robocze dni nic nie robie… wracam z roboty i padam. Tak, polubienie lepsze! No tak mi sie ten papier przypomnial bo blizniaczka chytra, nie doslala bombek i choinka lysa :P 🖐️

(_)> 🌻 (_)> 🌻 (_)> 🌻 (_)> 🌻 45 lat temu urodzil sie ktos kto myslal ze mlodosc nie mija. 2 W robocie mialam ciezki dzien... przez te niedowiezione beczki! Kierowca w czwartek zostawil na przyczepie, nic nikomu nie mowiac. W piatek podpial sobie inna przyczepe i pojechal rozwozic towar..... troche im zajelo zanim odnalezli. Pozniej sie okazalo ze nie maja ciezarowki ktora by to pociagnela bo wszystkie w terenie a klient skacze dosc wysoko! I ma racje. Ale w koncu zwalilam to calkowicie na glowe teflona bo to chyba troche przewyzszalo obsluge klienta, nieprawdaz? I odzywac mi sie tu a nie czekac do nocy!!!! NO!

Dzien dobry:) Jestem i ja po dluzszej przerwie.Przynam ze na koniec tygodnia bylam wykonczona pychicznie.Przestawily mi sie godziny snu,budzilam sie juz o trzeciej nad ranem ,pozniej tylko czekalam dwie godziny Dzien dobry:) jestem i ja po dluzej przerwie.Na koniec tygodnia bylam wykonczona psychicznie.Zmiana godzin snu powodowala ze w ciagu dnia musialam sie do poludnia zdrzemnac. Budzilam sie juz o trzeciej nad ranem,szlam spac z kurami.

Poszlo dwa razy. Pomalu dochodze do siebie,opieka nad dzieckiem nie zajmowala tak duzo czasu,z tym ze sprawialo ono wiele trudnosci,niekiedy dwie osoby musialy wyprowadzac ja z mieszkania,zeby nie bylo krzyku na caly blok.Tak wyglada beztresowe wychowanie. Maniu:) Na mnie tabletki przestaly juz dzialac dzis budzilam sie co dwie godziny.Mejle o ktorych pisalas musialy sie gdzies zawiesic,ale nie chce juz zawracac glowy. Anoolka:) jesli chodzi o mycie okien po slonce ,unikam tego z tego powodu ze poprostu razi mnie ono w oczy i musze zakladac okulary przeciwloneczne. Opty:) U nas dzis od rana popruszylo,ale ja z kolei lubie snieg.Zapamietalam Twoje zdjecie z imprezy wykonane rok temu,jak ten czas szybko zlecial. Nutka:) podziwiam Cie jestes naprawde bardzo dzielna.Trzymam mocno kciuki,zycze zeby sprawy zdrowotne ulozyly sie pomyslnie. Sagus:) Z kolei w lecie ogladalam w telewizji program zwiazany ze smogiem w Krakowie.U nas pare tygodni temu wisialy ogloszenia na klatkach schodowych.Ostrzegali ze ,ten kto nie musi zeby nie wychodzil z domu.Zanieczyszczenie powietrza spowodowane przez Orlen.

Jesli chodzi o burze magnetyczna dotyczyla 25 listopada,mogly sie nawet zawieszc telefony komorkowe. Okna mylam na poczatku miesiaca,nie potrafie zaplanowac tych czynnosci,wykonuje jak mnie "najdzie". W sobote rozmrazanie lodowki,wczoraj po obiedzie wypad za Wisle,zeby sie odstresowac. Yoanka:) Boncia:)Goda:) Jozia:) Pozdrawiam serdecznie zycze milego popoludnia i dobrej nocy.

🌼 o Przywiozłam ...zimę :o Wieje i sypie. Zimno. Strasznie ciężko się jechało wieczorem ...sypało mokrym śniegiem a te światła kierowców, tych z na przeciwka to jakaś masakra jest :(:( Karać powinni surowo ! o Ból kolana mi się tak nasilił, że ja się na drabinach nigdzie nie widzę :o Okna jakoś umyje , ale to wieszanie - najgorsze:( I na pewno tego nie zrobię. o Jestem tak zdołowana i zmęczona tym bólem kolana, że nie chcę mi się Wam truć :( Ortopeda ...nie, już w tym roku to i na prywatę za późno:o .Nie wiem co zrobię, prochów nie mogę, podorciować w ogóle, a maści nie pomagają ani okłady z lodu....No mogłam wczoraj coś przekręcić bo się poślizgnęłam ale tak jeszcze nie rąbało, żeby mi się ciemno w oczach robiło:o W sobotę było pięknie. +10 i słonko paliłam ognisko ale jeszcze nie skończyłam...za mokre to jest. Zgarnęłam resztę pod daszek ..i po co, jak śniegiem zawaliło. o Ranczo się skończyło:( Mądrze gadają na samym końcu , bardzo mądrze - Ci z ławeczki ;) o Anoola🌼 a ja pamiętam doskonale taki papier kolorowy na kleju...(taki podłużny zeszyt) . Ale swojej D już go na kleju kupić nie mogłam. Nie było. A ja cięłam oj cięłam w równiutkie paseczki i ozorem kleiłam kółka na łańcuchy - byłooooo tego - tym bardziej , że piękna i żywa jodła wielka do sufitu stała. Jeszcze jeżyki pamiętam...ale jak ja to robiłam ...nie wiem. I bańki - jedyne w swoim rodzaju ...jeszcze mam parę takich z lat swego dzieciństwa. Ale czy ja je wyjmę w tym roku...Choinki też nie mam , bo musiałam tę co się przewracała wywalić....miała już swoje lata i sporo gałązek brakowało.Teraz żałuję :( W górach znalazłam superowy stojak - skąd ? Nie wiem. o No Mania🌼 i Opty🌼 - to na bank się nie popsuły :-P. Ja się popsułam i to dosłownie:( Łapię doła. Nie ma co - jeszcze grudzień się zbliża.... o Ubijesz gada teflonowego i co ....siedzieć pójdziesz . Wytrzymasz :) Chociaż jak Ty nie jesteś w pracy , to do niej chcesz lecieć (odpocząć ?) - więc jak to jest ? A świecznik adwentowy znasz ? :-D . A mi to loto czy lajkują czy polubiają .Niech se tam robią co chcą :-P o Megi🌼 No przerąbane miałaś z tym przestawieniem "spaniowym" . No ja też czekam aż mnie najdzie i boleć trochę przestanie. o Zostawię kubaski , najwyżej podgrzejecie 🌼(_)>(_)>(_)>(_)>(_)> 🌼 a ja idę na jakąś herbatkę z rumem. o

Białego paskudztwa spadło duuużo ! Łopata była w użyciu, a że dopiero koło południa się z domu wygrzebałam, to ciężki był bardzo do odgarniania. No i tą ręką jakoś tak źle się łopatę trzymało. Potem z samochodem na przegląd, jeszcze w mieście się pokręciłam, bibliotekę odwiedziłam - i dzień zleciał. Usiadłam do kompa z postanowieniem popracowania nad seniorkowymi zaległościami - ale jak dotychczas niczego nie tknęłam... oj, leniwe babsko się ze mnie na tej emeryturze zrobiło. Saguś - dlatego nie lubię wieczorem samochodem jeździć. Te niebieskie światła ślepca ze mnie robią... Szkoda, że tej zimy w górach nie zostawiłaś ! Megi - u Ciebie to wiadomo kto truje powietrze. A w grodzie - to faktycznie zagadka... Jak się odstresowałaś na spacerze - to jak najczęściej staraj się tam wybrać. Anulka - co to byłby za poniedziałek bez rozrywek ! Ale dobrze, że kłopot na teflona zepchnęłaś ! Niech się kłania i przeprasza ! To przecież umie dobrze, z czołem do podłogi !!! Hmmm, a komu to młodość nie przemija ? Papier był z klejem, w takim zeszycie. Takiej samej wielkości jak nutowy. Koszyczki też lepiłam, i pawie oczka, i ze słomek łańcuchy... Jesienne wieczory się tym wypełniało, no i lekcje plastyki. Mówisz, że choinka łysa ? A Mania mówiła, że masz tych ozdób aż nadto, takie same z zeszłego roku, dlatego Ci nowych nie wysyłała ! Może sprawdź w garażu ? Kawę Ci podgrzeję (_)O, (_)O, (_)O, i niech wtorek nie będzie taki zakręcony !

Optus masz zadanie dac w łeb tej upierdliwej staruszce, w zeszłym roku pokazała choinkę ustrojona tak ze palucha wepchac nie mozna było a teraz gada ze łysa :P ana dodatek zapytałąm wredote czy chce jeszcze bombki to powiedziałą ze juz starczy ozdobek a teraz kota ogonem wykręca :P:P Oj chyba łopata to jeszcze za ciezka na Twoja rekę :( u nas tez nasypało a i slisko jak wracałam z gimnastyki to ostroznie szłam zeby nie walnac na glebe a teraz siedze połamana bo dzis cwiczyła z nami inna pani na zastepstwo a ja ją lubię bo po jej cwiczeniach to wiem ze wsio mam rozruszane . Sagus no ja juz nawet z lekka cuchne tak sie juz psuje hihi w moim wieku to juz normalne i nie ma co piskac . Te zeszyty z kolorowym papierem sa i teraz ale jakos ja nie pamietam jak sie to kleiło . Megi no mam zmiane tabletek i teraz moge sobie nie brac nasennych jak nie chce no to zamiast spac boki sobie gniote poł nocy a potem co chwila sie budze .Ale w tygodniu postanowiłam nie brac najwyzej na weekend . Anoola a Ty co byłas lepsza w młodym wieku tez napewno myslałas ze starosc to tak daleka ze nie ma co o niej myslec . Upierdliwa staruszko znaczy mam zapychac na poczte ?????? A ten papier pojde i kupie i zobaczymy jak teraz jest :P:P moge tez Ci podesłac to do przyjazdu kolezanek łancuchow narobisz:P:P no nie bede taka wredna jak Ty i zdjecie podesle http://images71.fotosik.pl/878/94e2c0eef6243aa4gen.jpg http://images72.fotosik.pl/876/773a6054f79ad38fgen.jpg http://images71.fotosik.pl/878/20e0b6b82c17f4bbgen.jpg http://images72.fotosik.pl/876/edf3f24fd62f49aegen.jpg

No mnie zaraz szlag trafi!! Te cholerne beczki jeszcze do klienta nie dotarly a mialy byc o 7 rano NA PEWNO dostarczone i ja chyba zaraz jekiegos zawala sie dorobie 😡 Z ostatniej chwili - beczki dotarly po 10 rano i klient mial piane na pysku! Megi 🌻 wspolczuje tego przestawienia czasu bo ja juz tez to przeszlam. Sagus 🌻 dziekuje!! Dziekuje ze tez pamietasz zeszyt do wycinania na kleju bo juz mnie ta blizniaczka za fantastke wziela. A to ona sklerotyczka :D A ja tez pamietam jezyki i tez nie pamietam jak je robilam :D Nie psuj sie, jakos to bedzie bo zawsze bylo! W kupie razniej, nie psuj sie. Nie, swiecznika adwentowego tez nie znam. Az taka religijna to ja nie bylam i nie jestem. Tym bardziej tu. Tu sa fajniesze te tradycje. Teraz jest okres radosci, smiechu, dobrego zarcia w gronie znajomych czy wspolpracownikow. Opty 🌻 dobrze ze ja nie mam tu mozliwosci odsniezania bo na bank gnat w doopie by mi pekl! Ale czy to nie za wczesnie na ta Twoja reke? A ja bym chciala troche poleniuchowac, wlasnie przed chwila chcialam wziasc torbe i trzasnac drzwiami na fotokomorke. Nic, to, jeszcze troche ze mna musza wytrzymac, az chatynke splace! Zakladam ze do lipca sie z tym uporam… chociaz nie jestem taka pewna…. U Suzi wczoraj wymacalam dosc pokaznego guzka. Dziwne ze tyle te swoje psiurki przytulam a szybciej nie wyczulam. Oby to byl tluszczak i nic innego… No wiesz, akurat tak sie sklada ze klient jak dzwoni to ja odbieram telefon i ja obrywam! On ma zimna krew! Bezczelny k***s!!! No wiesz!!!! Manine ozdoby w garazu? Zeby je pajaki pozarly? Mania 🌻 widac masz grube paluchy bo moje smialo mozna wetknac w ta lysa choinke :P A co? Nie moge kotkiem pokrecic? Przeciez musze Ci dokuczac. Nie, nie masz zapychac na poczte, tylko tak sobie dokuczalam, znaczy Tobie :O Ladne te bombki co sie Okupantowi podobaja. Jak to robisz wrednoto? 😘 🖐️

(_)> 🌻 (_)> 🌻 (_)> 🌻 (_)> 🌻 Dzien przezylam, nikogo nie zabilam a bylo blisko, oj bylo :P

Anoola no zeby nie było ze fotek brak to obfociłam ostatnie bombki i mam nadzieje ze juz sie nie namowie na robote choc Koksik chce zeby zrobic medaliony z fotkami jej pieskow , no moze i zrobie :D choc nigdy transferu na bombkach nie robilam:( a te z fotek to zwykły dekupaz ,proste jak budowa cepa . http://images72.fotosik.pl/877/2ee560f6c6b7b238gen.jpg tu albumik http://www.fotosik.pl/u/mania48/album/2388888 A narazie zabrałam sie za wielką dechę co ma robic za bieznik na szafce u kumpelki :D No wiem ze z Ciebie taka siostra ze jeno mi bys dokuczała :P a j a juz biegusiem na poczte chciała leciec jak u Ciebie ozdobek brak :P hehe jakby pająki zjadłyby ozdobki to moze potem i Ciebie by podjadły :P:P hehe a ja myslała ze Ty te ozdobki w garazu trzymasz :P No Ty nie mysl o zabijaniu bo w wiezieniu neta nie bedziesz miała a i pieski bedą biedne sierotki :( Optus no u nas dzis snieg ginął w oczach az szkoda bo jak ma byc zimno to zeby choc snieg był na roslinkach . Te zeszyty z kolorowymi papierkami to ja widze ale musze sprawdzic jak teraz sa robione . A jezyki to prosta robota chciałam wkleic strone ale juz znika wiec tylko przepis BOMBKI „JEŻE” Z BIBUŁY - 16 kółek z bibuły w jednym lub kilku kolorach - kolorystycznie dopasowana nitka 1. kółka naciąć naokoło 12 razy do połowy długości promienia koła 2. każdy powstały wycinek koła zakręcać „w rożek” na zaostrzonym ołówku podklejając klejem do papieru końcówkę – tak przygotować po 12 rożków na każdym z 16 kółek z bibuły; odłożyć po 8 kółek 3. na nitce związać gruby supeł, nawlekać po kolei każde z 8 kółek w „rożkami” (supeł z lewej strony kółka) w taki sposób, aby pierwsze kółko dość silnie zgnieść wokół supła (tylko jego środkową część bez rożków), następnie każde kolejne kółko nawlekać znów ściskając wokół supła, ale każde kolejne nieco mniej – ostatnie z ośmiu powinno już być płaskie – tak wykonujemy połowę bombki; wykonać identycznie drugą połowę 4. związać ze sobą silnie obie połowy z obu nitek wykonać zawieszkę

Cześć Dziewczyny :D Nutka, życzę Ci dużo wytrwałości, cierpliwości i pogody ducha, a także wsparcia Twojej wspaniałej Rodziny ❤️ Zdrowia i jeszcze raz zdrowia ❤️