Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Mania

Pięćdziesięciolatki odchudzamy się nadal część 5

Polecane posty

Jak objawy takie same, to i lekarstwo to samo powinno pomagać. Musisz szukać źródła alergii, mogę sobie pisać i klawiaturę niszczyć i nikt mnie nie słucha 😭 INDYK I BIAŁY RYŻ ! A później powoli (po dwóch tygodniach) warzywa typu marchew i pietruszka 😡

Po południu na dyżur idę, teraz jeszcze poogarniać muszę, bo wczoraj to większość dnia poza domem byłam, jeszcze przecież na depilacji męki przeżywałam,przedostatni zabieg był :O

Jeszcze Wam opiszę historię porozwodową , masakra normalnie :O Kobitka teraz lat ok. 65 została porzucona przez męża w latach osiemdziesiątych. Mieszkanie dwupokojowe własnościowe, na wykupienie pieniądze dali JEJ rodzice, ale kwitów nie ma. Chłop się wyprowadził, ale nie wymeldował, sąd przyznał mu prawo do mieszkania w jednym pokoju z używalnością kuchni i łazienki. Nigdy tam nie mieszkał, ale wynajmuje ten pokój pracownikom sezonowym albo innym robotnikom. Wiadomo, chłopy młode, popić i porzygać lubią, a sprzątać ni cholery. Kobita szarpie się, zakłada zamki na łazienkę i kuchnię, tamci wyrywają, do sądu i po adwokatach lata i nic. Były mąż pisze z najemcami umowę, zgłasza do skarbówki i goovno można mu zrobić, zgodnie z prawem postępuje. Kobita gniotła się w jednym pokoju z córką, zięciem i wnuczkiem, bo TATUŚ nie zgodził się, żeby wynajmowali pokój od niego i mu PŁACILI. Lubi nękać i żąda spłaty mieszkania. Wszystko zgodnie z prawem :O

Witam . Yoana ,to smutne ,ale tak jest .Ja poszłam z domu tak jak stałam.Byłam ofiara przemocy ,rozstanie z winy meża ,ale nic nie mogłam zrobić .Takie czasy byly ze to kobiety z dziećmi musiały wyprowadzić sie .Widzę ze jak jest psychol ,to znajdzie sposób ,żeby ''umilić życie''.To bylo najlepsze co zrobiłam ,tylko żaluje ze to tak długo trwało ,bo slub ,bo to ....tamto . Teraz odbija się na zdrowiu . Sagus ,pisałam ze wnusiu absorbujacy ,bo On ma niesamowite pomysły i ciągle trzeba go pilnowac ,to jest męczące .Ostatnio ,chcialam obejrzec program ,jest telewizor w salonie , On oczywiscie chciał tez ogladac ,wiec poszłam na góre .W domu sa trzy telewizory.Oczywiście momentalnie telewizor przestał Go interesować .Po jakimś czasie poczułam swad, to wnusio jakieś doświadczenia robił ,pełno smierdzącego dymu .Trzeba było porządnie wietrzyc ,a na dworze zimno i ciemno ,piesek z tego skorzystał i wybiegła na dwór ,dojrzała psa i ujadala ,a głosik ma doniosły ,jak to maltanczyk ,przesłodka .Była moim cieniem dzien i noc .Wnusio ma 9 lat i mnóstwo pomysłów ,chwile spokojnie nie posiedzi ,chyba że ma jakąs ciekawą gre w telefonie .No i wymyślanie różnych potraw (niejadek)ale to mi akurat nie przeszkadza ,bo lubie gotować .Jednak chetnie wracamy do swojego mieszkania . Opty J. jest złoty ,bo to jedyna taka technika leczenia nożem laserowym w Polsce .Zloto jest po to żeby dokładnie promien trafił tam gdzie potrzeba ,na ciele tez ma pomalowane punkty i ma ich pilnować .Jak sie zetrą ,to odnowić . Miło mi się czyta Wasze przygotowania do wyjazdu ,calym ❤️kibicuję .Ciesze się ....ja nie moge teraz nigdzie ruszyc się ,ale uwielbiam podróże ,mam tez nadzieje ,ze co nie co zobaczę Waszymi oczyma :) Maniu 🌼Bońcia 🌼Megi 🌼Anoolko 🌼 Zostawiam pozdrowienia Wszystkim Kruszynkom 🌼 🌻

Yoanka ja tam nie szczuję ale jak Anoola zawsze mowi z e u niej sie nie kurzy to ja bym chciała poznac opinia niezalezna :D bo mnie kurze normalnie wykoncza :( trza by sie zabrac konkretniej a ja zamiast sprzatac bombki lepie :( ot durak :( Optusiu ciasto piernikowe juz czeka a w piatek bedzie pieczenie a kiedy zdobienie to nie wiem ale w pieczeniu kumpelka pomoze bo zamotałam wiecej ciasta zeby dla niej starczyło tez :D Ja tam lubie duze porcje jedzenia bo potem nie trzeba latac po sklepach zeby kupic stare zarcie a ja na dodatek nie mam roboty miedzy swietam :D No to opłatek mozesz zabierac :D Anoola kobita mam papuge ale terminy jakies durnowate ale ja to bym policje wołałą jakby mi cos z mieszkania wynosił bo w koncu podziału majatku nie ma a to zwyczajna kradziez jak jej z pokoju tv ze sciany zdjął . hehe a nie moge byc rozrzutna :D kawa zimna dobra i nie marnuje sie :P a bombeczki bardzo dobry interesik był :D Hehe ja mowie pen a nie gwizdek . a co ma migrena od miesni z nerwami :P pewnie za duzo sprzatasz na czesc kulezanek :D Suzka bystra wiadomo wet lepszy od macochy :D Nutka no to dobrze ze ja wnukow nie mam bo nerwy moje juz by tego nie wytrzymały , starczy ze i ślubny i mały maja pomysłow na kopy i trzeba ich pilnowac . Ja jutro mam holtera , jeszcze raz mi robią , ciekawe co sie zmieniło od ostatniego razu .Ale tym razem juz iles dni temu panienka przypominała mi o nim :D

Prawie wszystko z listy odhaczone, to co zostało jutro po gimnastyce da się ogarnąć. Yoanka, dzięki za linki. Już sobie sporo znalazłam i poczytałam. Ale wcale spokojniejsza nie jestem. Szkoda że siebie nie można do jakiejś torby zapakować i na bagaż nadać.... nie trzeba by przez te wszystkie ODPRAWY przechodzić. Na rolki to ja bym specjalnie nie liczyła. Raczej z buta będziesz za tym nowym wypasionym autkiem gonić - jak już do tego dojdzie. Dla mnie może jakiego dwukołowca znajdzie - oby. Bo inaczej moje biodro na antypodach przyjdzie mi zostawić.... To co opisujesz o szykanach - straszne. Żona - pal licho, ale własnym dzieciom takie piekło ? Anulka - gwizdek nie skojarzył mi się z tym urządzeniem - ale przyjmuję do wiadomości. A migrena skąd ? Pewnie targałaś jakieś fotele ? Do weekendu daleko - jak w pracy wysiedzisz ? Pomogło psince Twoje smarowanie ? A co ona taka chętna do weta ? Nie ma złych skojarzeń ? Nutko, współczuję.... opieki nad takim wynalazcą. ....mój w podobnym wieku sprawdzał, czy styropian się pali... na środku pokoju, a na podłodze wykładzina dywanowa !!! No !!! A Saguś gdzie ? Kawy ładnej nie ma.... Topikowe kubaski muszą starczyć (_)O, (_)O, (_)O, jeszcze dwa dni - masz weekend.

😘 za kawe Mania, staram sie cos Ci wyslac na skrzynke, wczoraj wrocilo, nie wiem czemu, wlsanie sprobowalam jeszcze raz. Sprawdz czy masz wiesc ode mnie :P

Jestem jestem Opty🌼 ale mam takiego doła , że szok :( o Nie chcę truć ani psuć Wam nastrojów. Rozsypało mi się kolano prawe i nie wiem co będzie :o Nie mogę chodzić ...to znaczy mogę ale chwilę :( później mi się blokuje .Dobrze, że choć pomyłam okna u siebie , firanki i resztę poprałam a u Mamy to nie wiem:( Bo mi zabroniła. Jutro idę w przychodnię ale do rodzinnej lekarki...joby zbiorę bo o badaniach ze Ślubasem zapomniałam...na śmierć :( Poproszę o przedatowanie skierowania. Kuźwa a leżą przed oczyma fiolki na siury i karteczka. Iść do Niej muszę bo leki się skończyły i moje i Ślubasowe....może coś mi przepisze na ten ból nieziemski. Mam wrażenie jakby mi cos w tym kolanie pękło, albo strzeliło....Szlag by to trafił:( Zawsze coś. o Yoana🌼 U mojej Przyjaciółki - jeszcze gorzej :o A to co wyprawia papuga jednej i drugiej strony to szkoda pisać:( A Sąd ? Kpina. Jej wszystko było (pamiętam ) a , że nie mieli intercyzy - to ten świr się upomina nie o połowę a o 80% majątku - nic do niego nie wnosząc. Tylko chlejąc całe życie. Ona późno mi o tym powiedziała ...zaczęłam trochę Jej pomagać - między innymi miała blue kartę bo pijackie awantury sięgały zenitu:( Straszne to było bo i dziecko małe jeszcze miała. o Anoolko🌼 Już niedługo do Ciebie się zjadą - jeszcze troszkę:) i ja się cieszę , że będziesz świętowała w takim zacnym gronie:):) I też Wam mocno kibicuję .Liczę na obszerną dokumentację - Opty ??? Potrafisz;);) o Nutko🌼 No przeca 9 lat to już nie takie dziecko ale zawsze...i w dodatku nie swoje to i 10 razy tyle trza przypilnować:( A umęczy - wierzę !!! I Ty miałaś przykre doświadczenia - no właśnie moja Psiapsiółka też mi późno o tym wszystkim powiedziała - strasznie się zdenerwowałam i potrzepałam Nią ile wlezie aż się obudziła. Już szczęśliwsza ale sprawa tak jak wyżej pisałam w toku - majątkowa. Zdrówka , wypoczynku ( w swoim przytulnym zacisznym mieszkanku) i dla Ciebie i Twojego "Złotego" Męża👄 o Maniu🌼 Ty chyba kurzu nie widziałaś :( Dopiero byś u mnie zobaczyła ....już łapy opadają a tak na uszko Ci powiem, że chrzanie TO i wycieram jak pisać można po nim. Też sobie nie wyobrażam miejsca nie kurzącego się ... Będzie ozdabianie pierniczków? A pamiętasz ile piekłaś blach śliżyków ??? I rozdawałaś ....docenił kto? Ja się w tym roku nie pierniczę.Kupiłam spore pudło - pięknie ozdobionych i schowałam :-P o Mało nas :( Jeszcze jak dwie wyjadą to same z Nutką i Tobą tu zostaniemy:( Bońcia🌼 zajęta...a o resztę już nie wołam. Będziemy czekać na relację od Anoolki❤️ . o Idę się smarować ....zimno mi - no zapalny stan to mam bo kolano jak bania spuchnięte a nic nie robiłam...nawet nie uklęknę - nie ma mowy.Nie wiem jak posprzątam, to co muszę na kolanach...Podkładkę mam ale wolałabym nakolanniki . Schuść muszę..... o Trzymcie się zdrowo !!

Gość tojayoana
To ja też pojęczę, bo ścięgno mnie boli (prawe) , i w krzyżu i plecy :O Jak w krzyżu mnie łupie, to przy chodzeniu bardzo się prostuję i wtedy plecy napierniczają. I nie wiem, co gorsze. Jeśli chodzi o sprzątanie, to Wam powiem, że NIC nie wiecie o kurzu. A moje porządki ograniczyły się do kupienia myjki karchera do okien. Bo parowej nie chce mi się odgrzebać, za terrarium stoi, a na niej żwirek dla kota, żarcie specjalistyczne i sama nie wiem, co. Chyba tam też wypadałoby sprzątnąć :O Ale problem jest gorszy, bo jeszcze tej nowej myjki z bagażnika nawet nie przyniosłam . . .

Jeszcze jakie osiem godzin i WOLNOŚĆ. Może jednak z bagażnika przyniosę i chociaż jedno okno machnę. No i kafelki. I sufit. I ogólnie :O Złą, leniwą i gnuśną gospodynią jestem . . . .

I chorą, bo od północy coraz bardziej gardło mnie boli i stopniowo nasila się chrypka. Teraz to mam bezgłos, tylko piszczę , powodując radochę personelu 😡

Yoana 🌻 no chociaz jedna kawa sie nie zmarnowala :P Chwileczke, chwileczke… a za co mi jaja bedziesz urywac? Kto Was bedzie wozil pod prad jak ja bez jaj gdzies w mogile bede lezec? No! Dobre te linki wkleilas. Wazne zeby nie brac jakiejs swiezo obcietej glowy niedzwiedzia czy jelonka lub kaszanki :O To co ja sobie zamowilam ;) bez problemu przejdzie tylko tak jak mowilam – jakies watpliwosci w deklaracji – odhaczyc YES! Bo lepiej im podac za duzo jak za malo! Za duzo to tylko sprawdza, nawet jak bedzie cos co nie wolno to poucza a jak sie odhaczy ze nic sie nie ma a jak znajda to kara pieniezna czesto nieunikniona :P A po co w ten sposob wydawac kase jak wystarczy jeden haczyk na malej karteczce :P Z ta szkola przezycia nie przesadzaj… cos tam slyszalam ze sklepy tez chcesz odwiedzic :P Widzisz, zanim Ajsa pokazala uczulenie to jeszcze mialam zamrozone jedzonko. Postanowilam dawac Suzi bo ona niby nie miala uczulenia. Ale ta “partia” miesa byla od rzeznika od ktorego dla pieskow nigdy nie kupowalam. Oszukala mnie karteczka ze zadnych prezerwatyw tam nie ma… widac bylo inne swinstwo. Juz tam nigdy nie kupie. A z indykiem to cyrk! Nie popularny bo tak jak kurze cycki kupi sie od 7 do 10 tak indycze od 30 w gore i na dodatek mrozone. Jak chcialam zamowic swieze to musze zamowic za $400, tak czterysta dollarow! Minimum. Ok, moge u siebie zamrozic ale mam stara lodowke i chcialabym wymienic na nowa ale jak piszecie te nowe tez za dlugo nie wytrzymuja a moja ma 17 lat, jeszcze troche bilety bede sprzedawac, wycieczki beda ogladac :P I nie przesadzajmy – w koncu to tylko PSY! Oj, co ja gadam! No wiesz, sa facety i facety. Niektore chamy… czyli mimo ze musialam fruwac po schodach B okazal sie gentleman :P No i te polskie problem mieszkaniowe…. Nuta 🌻 BRAWO! Ta, ja na miejscu tej opisanej przez Yoane kobiety wyszlabym z tego mieszkania nie patrzac czyje co je bo spokoj najwazniejszy! Ale tak to jest ze za wiele ludzi przywiazuje wage do przedmiotow martwych, do dobr (!) materialnych! Mam nadzieje ze turystki beda wklejac fotki ze swojej podrozy :P bo ja to poraz kolejny za przewodnika bede robic… Mania 🌻 OBIECUJE ze na piorkach wentylatorow nie bylo sprzatniete i na gorze regalu z ksiazkami. Nie sprzatne i pozwole turystka machnac biala rekawiczka! Regal stoi 6 lat… z ogonkiem :P:P:P:P Jak Ty mozesz pisac ze kawa zimna dobra? To juz nie kawa, to LURA! Tak samo jak nie moge zrozumiec jak ludzie to microfali wsadzaja kubek zeby odgrzac bo nie wypili jak bylo cieple. Ja wylewam i robie nowa! A jak chce zimna to robie swieza i dodaje lodow waniliowych :P Wlasnie chyba za malo sprzatam i miesnie nie pracuja dlatego boli. Zauwazylam ze po 12 oknach ustaly igly w prawej rece a teraz znowu mam, musze sie zabrac za sprzatanie :P ja wcale sie nie denerwuje. Moze z miesciac temu sie denerwowalam jak to bedzie ale juz nie. Juz sie ciesze. Bo bedzie jak bedzie! Wyspac sie wyspia, glodne nie beda chyba ze na wlasne zyczenie :P Opty 🌻 no nie denerwuj mnie! Masz sie cieszyc z wycieczki. Zobaczysz cos co niewiele Twoich znajomych widzialo! Czy egzotyczne? Pewnie nie bo ja zanim tu przylecialam to calkiem inaczej kangurowo sobie wyobrazalam a jak pojedziemy co city to bedzie jak Trojmiasto :D PRZESTAN! Nie martw sie, ja starsza wiec wycieczi dlugodystansowe i owszem ale z auta a jak zaparkujemy to posiedzimy nad wielka woda czy tuptutuptu przed siebie. Tak, Ajsy juz rano nie smarowalam i Suzke tez zostawilam w spokoju. Uszko przemyje raz dziennie bo to byly poczatki i nie pozwolilam na rozwoj zapalenia. Ona chyba chetnie do weta bo czuje iz mamusia chce pomoc. Tak mysle. Sagus 🌻 a przeciez masz jeszcze siostre… w moim wieku. Jak ja moglam 12 pomyc to Twoja siora moze cos u Mamus pomoc! Sama wiesz ze przeciwbolowe to nie rozwiazanie na Twoje kolano. Zniszczysz bebechy a kolano niewyzdrowieje … No coz, sama tu slyszalam po moim z B rozstaniu ze jestem glupia ze chocby pil, chocby bil ale BY BYL l!!!!!! No tak, malo nas a i Jozia przepadla bez wiesci. Taka byla radosna ze do nas wraca i co? Mam zle przeczucia. Wy tam smigacie po FB to niech ktoras ja czy jej rodzine namierzy, przeciez znamy nazwisko…. Ja na FB nie jestem i sie nie znam… 2 No czytam i widze ze musze zalatwic na zwiedzanie dwa wozeczki… a moze trzy na akumulatorki i sama tez sie powoze :D Kazda z nas marudzi na kondycje… Kobity bedziemy jak – prowadzil slepy kulawego :D Damy rade! A po co Ty Aska bedziesz sprzatac jak Ciebie nie bedzie? Ogarniesz PO powrocie! A teraz to walnij lufke ku zdrowotnosci!!!! 🖐️

no wpasnie, pracus jestem, dopiero wychodze z roboty 😡 Nie wysililas sie z czytanka :O (_)> 🌻 (_)> 🌻 (_)> 🌻

W pracy to niestety PRACUJĘ. Ledwo do domu dojechalam, jakieś dreszcze i ogólnie łamanie. Zaczęłam doceniać podgrzewane fotele :O Teraz zjadłam pieczone kiełbasę z chrzanem i walnęłam lufę. Głos chyba odzyskałam. Cud ?

Cudu nie ma. ROZWALIŁO mnie. Leżę w łóżku z kotkiem zdrowotnym, oglądam Sex w wielkim mieście (od początku), jem kanapki z czosnkiem, piję mleko z czosnkiem i CIERPIĘ.

A ja durak myslałam ze holter bedzie mi serce badał a ja mam holter cisnieniowy i co 15 min mi mierzy cisnienie . do d.. w nim bo własciwie guzik co moge robic bo co chwila pompuje :( i w nocy bedzie podobnie tyle ze co pól godziny a nie co 15 min jak teraz :( Optus a jeszcze tyle dni do wyjazdu wiec teraz luzik :D a jak waliza , zamkneła sie :D Sagus no u mnie tez wskaznik u chłopakow w pokoju to pisanie po szafce tv ale tam to mały sprzata bo slubny nie znizy sie do takiej roboty a ja mało kiedy tam wpadam w koncu łapy mają .No jutro rusze tylko na pierniczki a slizykow juz przestałam robic bo i tak jak mowisz nikt nie docenił a robota okrutna . Yoanka no i wsio z porzadkami sie wyjasniło , bo chyba chora nie \zabierzesz sie za pomywanie. Anoola no juz sobie nie wyobrazam zeby jakis idiota wiozł głowe niedzwiedzia , choc ludzka gupota nie zna granic .NO to wreszcie prawidłowa postawa , bo na bank bedzie fajnie . Hehe to moze zamiast sprzatac zaczniesz wykorzystywac ten sprzet co stoi na patio :P:P No widzisz a ja nie potrafie zrozumiec co dobrego jest w kawie :P:P ze mnie taki koneser jak z koziej d... trąba :D

nie widać, bo jedna chora, a druga PISZE !!! Nie na kafe co prawda, ale to nieważne. Proszę - (_)O, (_)O, (_)O, tylko się nie poparz, bo gorąca !

Saguś - jak tam po wizytach u lekarza ? Lepiej ? Jeszcze do świąt trochę czasu, może wydobrzejesz ? I Yoanka też jakiegoś dziwoląga złapała... Ale Tobie za wiele czasu na chorowanie nie zostało... Niech Ci ten czosnek pomoże ! Może jeszcze miód na gardło ? Maniu - torba jeszcze nie była mierzona. Na razie wszystko leży porozkładane w pokoju młodych, jak mi się coś przypomni - to tam donoszę. Lista też prawie zrobiona, Na oko widać, że biorę za dużo... ale to w ostatniej chwili będę decydować. Ważne - że wreszcie mam forsę - dopiero dzisiaj, polisę już też. Ale dwie imprezy przede mną... niech żadnej francy nie złapię, bo zasmarkana tyle godzin siedzieć nie chcę.... Ciekawe, co Ci ta maszyna wybada ? Może weź podwójną dawkę nasennych - i będziesz spała ? Mało nas, bo i Megi się też gdzieś zapodziała. Anulko - też nie mam konta na fejsie i nie wiem jak Józię odszukać. Ale myślę, że młodzi wrócili do domu i się mamą zajęli podrzucając jej skarby - żeby na nadmiar wolnego czasu nie narzekała. Liczę - że się odezwie. Szkoda, że Goda na kawę nie wpada....

Jeszcze tydzien, jeszcze tydzien, jeszcze tydzien!!! Wytrzymam! Wytrzymam! Wytrzymam! A jak nie to komus yebne! 😡 Teflon pod reka to on pierwszy :D Siedzial, gadal po swojemu. No i okazalo sie ze Tam'owi nie zatwierdzil urlopu bo sam bierze dwa tygodnie w styczniu! I juz nawet wiem kto jest ten glupi co wiekszosc jego nicnierobienia bedzie robil 😡 Yoana 🌻 uprzejmie sie uprasza o wyzdrowienie do czasu wycieczki coby nie zarazac innych, wiesz jakie sa nasze warunki graniczne :P Szybciej sie uwin z tym CIERPIENIEM! Mania 🌻 chcialas powiedziec ze Cie zalatwili???? Ale jesli ma pomoc to sie musisz pomeczyc :P He he a ja liste rzeczy do zrobienia mam coraz dluzsza… tu posprzatac, pieskom nagotowac zeby przy turystkach sie nie paprac a samochod kiedy umyje? Przeca brudnym po takie (dobowo wymiete) damy nie pojade :P Ale mam nadzieje ze w ten weekend wiekszosc zalatwie :P Bo to wiesz, wiadomo jak przemyca biala rekawiczke to co bedzie :P ? Oj to poogladaj sobie nasze programy z lotniska :D Glownie Azjaci staraja sie przemycac tego co nie wolno i bezczelnie zapieraja ze to nie jedzenie czy roslina :O:O Opty 🌻 dzieki, pyszna kawka ;) Chudzinko, nie bierz za duzo!!!! Ja sie chce troche pozbyc a i prac mozna :P 🖐️ Ps nie wiem o ktorej dzis sie urwie. W nocy spac nie moglam, za wentylator robilam tak mnie plecy bolaly i do roboty juz o 7 przyjechalam. Myslalam ze bedzie luzniejszy dzien lub wczesniej sie urwie... no myslalam! Ale wszyscy juz swiatecznie swiruja :P

Kurcze, spoznilam sie bo do kwiaciarni polecialam... 😘 🌻 😍 MANIU 😍 🌻 😘 Upierdliwa staruszko, wyciagaj te nalewki (wisniowke postaw z boku, tylko powiedz mi kolo ktorej nogi od kanapy stoi) Zdroweczka, mniej upierdliwosci , chudosci w pasie, grubosci na koncie ;) I czego sobie wymarzesz. Nawet niech Ci takie agacostam wyrosna :D 😘 2 https://naforum.zapodaj.net/1209e55c8187.jpg.html 2 https://naforum.zapodaj.net/b896af7a14db.jpg.html 2 https://naforum.zapodaj.net/5059422e6a8f.jpg.html 2 😘😍

No kurcze, urodzinowo zyczylam, kwieciem rzucilam i dalej o suchym pysku siedze. Znowu sie rozkreca jak ja pojde spac a jak wstane to une pod stolem lub lawa beda spac... Przesrane zycie do gory nogami!