Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Niemowlak przestał ssać pierś

Polecane posty

Gość gość

Witam Proszę o poradę, bo już nie wiem co mam robić. Mam 3 tygodniowego niemowlaka, karmię piersią a przynajmniej do wczoraj tak było... Karmiłam cały czas piersią, tylko sporadycznie musiałam ściągać pokarm z jednej piersi(mocno poranionej) i dokarmiać butelką - nie było problemu z ssaniem, dziecko chętnie jadło, przez ostatnie 2 dni była karmiona tylko piersią. Wszystko było ok do czasu aż chciała tylko ssać i ssać choć się już najadła, a przy cycu chciała zasnąć... Jako, że to moje pierwsze dziecko, radą innych matek bylo - daj smoczek. I dałam :( dosłownie na 3 minuty po czym dziecko zasneło i smoczek wyjęłam z buzi. Po przebudzeniu dziecko nie pamietało jak ssać pierś, choć było głodne, bardzo się denerwowało przy piersi i płakało - nie umie zassać piersi tak jak wcześniej, tylko tak sobie cmoka... Nie mogę nakarmić dziecka piersią :( co zrobić żeby pomóc?

idz na wielodzietni org tam siedza cpece od dzieci maja niekture nawet i po 13 dzieci

Gość gość
Absolutnie nie dawaj dziecku smoczka. Przykład mojej koleżanki córki: dawała smoczek jako usypiacz,gdy mała płakała itp i tak tego smoka miała do 7 roku życia bo potem poszła do szkoły i stwierdziła że dzieci się będą z niej śmiać. A to skończyło się WADĄ ZGRYZU. Na początku był aparat zdejmowany nosiła go ok 2 lat. Niedawno się dowiedzialam od niej że od miesiąca nosi aparat stały. A ten aparat nie należy do najtańszych sam aparat kosztuje ok.3 tys + comiesięczne wizyty na wymienianie gumek to 100 zł. To sama widzisz jakie koszty. Ja bym ci radziła absolutnie nie dawać smoczka ale zrobisz jak zechcesz ja ci moge tylko doradzić.

Gość gość
Nie dam już nigdy... Tylko dałam właśnie o ten jeden raz za dużo :(

Gość gośćNe
No nie wiem czy to od smoczka , ja mojej dalam i nic to nie zmienilo