Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Bruno Shatyn

Kaczka na taczkę.... archiwum05

Polecane posty

Gość gość
Kiedy w kampanii wyborczej zwracano uwagę, że obietnice wyborcze Prawa i Sprawiedliwości są nierealne, politycy tej partii przekonywali, że to nieprawda. X Przodował w tym Duda zwany DudoPiSem i mówił, że to nieprawda, że nie ma pieniędzy, nie wierzcie państwo, pieniądze są :-D

Gość pytanie retoryczne oczywiście
No proszę, Rzepliński złamał konstytucję, ciekawe czy z tego powodu kod zamierza protestować ;)

Gość gość
Nie musi bo Rzeplinski nie złamał konstytucji.

Gość Diuk
Nie wiem co zamierza KOD, wątpię by działacze .. właśnie czytam, że jednak nie złamał. :classic_cool: łamać konstytucję może tylko Rzepliński i ci co są przeciw PiSowi.

Prezes TK w oczach pis jest polityczny i wszystko co robi jest polityczne, a troje sędziów odmawiających pracy i robiących swego rodzaju veto .. są prawymi sędziami walczącymi z politycznym prezesem o prawo i sprawiedliwość. Po prostu cudowna ta ichnia logika ;) :)

Rząd Beaty Szydło nie oszacował kosztów programu 500+, dlatego kolejne województwa zgłaszają się do Ministerstwa Rodziny po dodatkowe pieniądze. Ta kwota, i to tylko z 10 na 16 województw, to aż pół miliarda złotych.

Przodował w tym Duda zwany DudoPiSem i mówił, że to nieprawda, że nie ma pieniędzy, nie wierzcie państwo, pieniądze są x x On po prostu kłamał.

otulona_snem dziś za co Shatyn? hmm.. a znasz powiedzenie_"spotka Was to czego sie najbardziej boicie"? x x Ale ja się ich nie boję. Chodzi raczej o moje miasto... Takie brudy...:O

Doktor Mikołaj Herbst w analizie na temat reformy edukacji, którą w formie listu skierował do minister edukacji Anny Zalewskiej, obala argumenty MEN dotyczące likwidacji gimnazjów. W ocenie Herbsta, sposób wykorzystania wyników badań w uzasadnieniu projektu ustawy jest "manipulacją, która godzi w wiarygodność MEN". Ministerstwo nie odniosło się do tego listu. x Doktor Mikołaj Herbst jest ekspertem zarządzania oświatą, badaczem ekonomii edukacji, a także konsultantem zarządzania systemami oświaty w kilku krajach. W liście do minister Zalewskiej zwraca uwagę, że w uzasadnieniu projektu odnośnie do likwidacji gimnazjów wymienia się "kilka argumentów na rzecz takiego rozwiązania i przywołuje się artykuły naukowe mające przemawiać za reformą ustroju szkolnego". x Czytelnik - podkreśla Herbst - może odnieść wrażenie, że środowisko naukowe popiera proponowane zmiany albo ma wpływ na ich kształt. "Ani jedno, ani drugie nie jest prawdą" - pisze ekspert. x Całość: http://tnij.org/wx8ohet

Ten Glenn Arthur Jørgensen to wyjątkowo – delikatnie mówiąc – złożona osobowość i hardcorowiec. Jestem dla niego pełen podziwu, ale jak tu nie podziwiać faceta, który posuwa Ewę Stankiewicz? Ba, nawet się z nią ożenił. Czyż to nie jest ekstremalny hardcore? Ja rozumiem, że w męskim świecie tak jest, że liczy się sztuka. Ale na boga, nie każda! x W miesiąc po ślubie ze Stankiewicz (maj 2015), gość dostaje od Dudy (taki facio, który jest teraz przez czas jakiś prezydentem) polskie obywatelstwo. W sytuacji kiedy nie spełnia żadnych, podstawowych nawet norm. Bo żeby zostać przyszywanym Polakiem, to trzeba mieszkać w kraju nieprzerwanie przez co najmniej trzy lata, trzeba mieć pozwolenie na pobyt stały, mieć regularne źródło dochodu oraz mieszkanie. Żaden z warunków nie dotyczy Jørgensena. Nie prowadzi w Polsce działalności gospodarczej, nie ma udziałów w spółkach, formalnie i faktycznie w Polsce nie mieszka. x Wedle ostatnich ustaleń, Jørgensen stara się o tytuł magistra w dziedzinie bezpieczeństwa i badania wypadków na Uniwersytecie Cranfield w Anglii. I tu mała niespodzianka: wykładowcą na tym wydziale jest… Frank Taylor, główny zagraniczny ekspert smoleńskiej komisji Macierewicza. x Pamiętajmy, że ów Taylor swoje też ma za pazurami. Był m.in oskarżony we Włoszech o fałszowanie badań i świadczenie nieprawdy w jednej z głośnych tamtejszych katastrof lotniczych. Swoją droga, to Macierewicz ma zmysł dobierania sobie ludzi! x Całość: http://tnij.org/7uen6pd

_iftar_ dziś Odpowiedzialni za chaos wokół TK staną przed Trybunałem Stanu? Lubnauer: Nie mam co do tego wątpliwości. x nowocześni chcą trybunału stanu dla Rzeplińskiego??? WOW x x Nie. Dla odpowiedzialnych za chaos czyli Duda, Szydło i reszta na czele z Jarosławem K.

_iftar_ dziś Nie jesteś. Nie znasz języków i nie pijasz wina w Toskanii x x A skąd ty wiesz gdzie ja byłem i jakie wino piłem?

_iftar_ dziś Zły dotyk jest pojęciem jednoznacznym. x x Niekoniecznie. Jak wejdziesz na forum poświęcone tel.kom. to dowiesz się, że czesto tak się mówi o nie działającym/złym dotyku czyli niesprawnosci tej cześci smartfona...

Gość gość
RZeplinski jest winny zamieszania wobec TK? Coz za blyskotliwa analiza w wykonaniu specjalistki od polskich helikopterow :D Kto tu chce przejac TK? Rzeplinski czy PiS? Pod koniec zeszlego roku spalas, czy oze wizytowalas zaklady w Mielcu? :D Tylko blagam, nie wyjezdzaj z tymi wybranymi zle przez PO w czerwcu. Te wymowke wymyslono w PiS dla najwiekszych debili wsrod swojego elektoratu.

Gość gość
widzę że platforma znów daje upust swojej głupocie :-D

Gość Myrevin
Platforma... miejmy nadzieję że już nie liczy się.. jako "firma". Jako ludzie odrodziła się jako "nowoczesna". Oczywiście "nowoczesna platforma" , z oczywistych powodów nie da się nagrać że chodzi o takie samo "kręcenie lodów" jak partii "P/i/e/rdo/li/my Obywateli". <<>> IMHO.. na razie PiS , np dla mnie nic nie zrobił. Cóż... może wiedzieli  że na nich nie głosowałem. :classic_cool:

Gość gość
IMHO.. na razie PiS , np dla mnie nic nie zrobił. Cóż... może wiedzieli że na nich nie głosowałem. cool.gif x A to, że nie zgodził się na przyjęcie tzw. kwot uchodźców nic dla ciebie nie znaczy?

{ A to, że nie zgodził się na przyjęcie tzw. kwot uchodźców nic dla ciebie nie znaczy? } <<>> Przepraszam. :classic_cool: No ok, to oczywiście BIG plus. Pytanie co by było jakby tego nie zrobił. "Kwoty uchodźców" w sytuacji Polski to ekonomiczny strzał w stopę, przy tym rozdawnictwie, ale OK.

Gość gość
myrek jest za uchodźcami bo w takim kraju mieszka. gdyby był przeciwko to mieszkałby w polsce.

Aaaaa... i przypomnę.. pisałem wielokrotnie.. Nawet PiS, byle nie [Pieprzymy Obywateli] i Komoruski. :o

Gość gość
Yoriksine dziś Prezes TK w oczach pis jest polityczny i wszystko co robi jest polityczne, a troje sędziów odmawiających pracy i robiących swego rodzaju veto .. są prawymi sędziami walczącymi z politycznym prezesem o prawo i sprawiedliwość. Po prostu cudowna ta ichnia logika > Bardzo dobrze to ująłeś :classic_cool:

Za sprawą hojnego rozdawnictwa publicznych pieniędzy rząd Prawa i Sprawiedliwości już ma olbrzymie problemy z dopięciem budżetu i musi bić rekordy w zadłużaniu państwa. Tymczasem może okazać się, że rządzącym niespodziewanie zabraknie jeszcze kilku miliardów. Komisja Europejska właśnie zdecydowała bowiem o przykręceniu kurka z unijnymi pieniędzmi płynącymi do Polski. x Na razie to decyzja czasowa, która dotyczy środków w wysokości 4 mld zł. Jeśli jednak w ciągu najbliższych tygodni nie dojdzie do porozumienia między Komisją Europejską a rządem Beaty Szydło, ogromne środki mogą przepaść lub decyzja o ich wypłacie będzie przeciągana przez unijnych komisarzy bardzo długo.

Gość _iftar_
Trwa liczenie głosów, które oddali Amerykanie w wyborach prezydenckich. Dotychczasowe prognozy nie są korzystne dla Hillary Clinton. Kandydatka demokratów przegrała w ważnych "wahających się" stanach: Ohio, Karolinie Północnej i na Florydzie. Jest też o krok od utraty tradycyjnie głosujących na demokratów Michigan i Wisconsin. (http://www.tvn24.pl)

Gość gość
najprawdopodobniej dzisiaj nastąpią masowe samobójstwa zrozpaczonego lewactwa oraz strzelanie na oślep do wszystkich , jak to w Hameryce

Gość gość
zaprzestać oglądać żydolewackie stacje medialne typu TVN-24 :classic_cool:

Gość gość
Podobno Kosiniak-Kamysz zajmuje trzecie miejsce w wyborach oprezydenckich w USA :classic_cool: