Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Bruno Shatyn

Kaczka na taczkę.... archiwum05

Polecane posty

Dla przypomnienia niektórym. Marksizm to przede wszystkim tworzenie społeczeństwa bezklasowego, równego i co wazniejsze przejęcie przez takie społeczeństwo środków produkcji. A teraz poprosze o przykłady z "zachodu" na takowe działania...

Gość szok i niedowierzaniee
Hahaha jakbym oglądał powtórkę naszych wyborów. Tacy byli pewni, tyle celebrytów zaangażowanych po jednej stronie, media również, redaktor Michnik nawet stwierdził, że Komorowski po pijanemu musiałby przejechać przejechać niepełnosprawną zakonnicę w ciąży, Karolak dołożył jeszcze swoje o córce Prezydenta. A potem co szok i niedowierzanie, że ludzie nie kupują medialnej papki. Może niech KOD już jedzie z namiotami pod Biały Dom protestować przeciwko zagrożonej demokracji

_iftar_ dziś Siła jest w zwykłych ludziach, a nie w celebrytach i sprzedajnych mediach. Optymistyczne. x x Po prostu mogłaś napisać: "Wyklęty powstań ludu ziemi, powstańcie których dręczył głód"...

Gość gość
To oznacza, że nie masz zielonego pojęcia o tym o czym mówisz. Poczytaj, dowiedz sie a potem wypowiadaj. Nigdy odwrotnie. x (finansowy) kapitalizm w gospodarce powojenne neo-marksistowskie ideologie szeroko rozumianej kulturze i rozumowaniu swiata ("poprawność polityczna", genderyzm itd.)

Gość gość
Zboczone lewactwo przegrywa na całym froncie.Teraz kolej na Niemcy i Francję

Gość gość
Nawet w totalitarnych dyktaturach nigdy nie rządzi tylko jeden człowiek.Także w Ameryce realną władze sprawuje niewielka grupka elit.Tak jest wszędzie.

Gość gość
Dla przypomnienia niektórym. Marksizm to przede wszystkim tworzenie społeczeństwa bezklasowego, równego i co wazniejsze przejęcie przez takie społeczeństwo środków produkcji. A teraz poprosze o przykłady z "zachodu" na takowe działania... x Ty piszesz o klasycznym marksizmie z 19 wieku,a ja o powojennym marksizmie kulturowym. ps.np w Niemczech partia komunistyczna dopiero w latach pięćdziesiątych przemianowała się na "Socjaldemokracje".

Gość gość
wyspany powstań ludu ziemi, powstańcie, których dręczy mocz...

Napisałem o marksizmie z XIX wieku, bo to podstawa tej ideologii. Nie istnieje coś takiego jak marksizm kulturowy bo marksizm to przede wszystkim (w ogromnym skrócie) równość ludzi i państwowe środki produkcji. To podstawy bez których markizm jako taki istniec nie może. Neo marksizm również, bo bez tej podstawy nie istnieje cos, co może mieć wspólnego z określeniem "marksizm" czy też odmianami tego określenia.

Gość gość
Shatynku czy wysocy komisarze unijni nie mogli wydać dekretu zakazującego wyboru Trumpa na prezydenta USA? mogą jeszcze wydać takowy dekret zakazujący wyboru Pani Le Pen we Francji....

Gość gość
Miałes podać przykłady na owe neo marksistowskie idee na zachodzie. x proszę, tutaj masz wszystko: http://www.historiasztuki.com.pl/strony/021-05-00-ANTYKULTURA-PODSTAWY-TEORIA-KRYTYCZNA.html Do góry masz menu i różne działy między którymi można się swobodnie przełączać.Radzę najpierw przeczytać i przemysleć,potem oceniać.Wykladają to w ogóle na uniwersytetach?Ile jest nawet w internecie podobnych merytorycznych opracowan?

To nie są przykłady po które prosiłem. Chyba nie zrozumiałeś... Podaj przykłądy z zachodu w których można zobaczyć owa równość pomiędzy ludźmi czy też dązenie do uspołecznionych środków produkcji czyli PODSTAW każdego marksizmu...

Gość szok i niedowierzanieee
shatyn ja o Namysłowie (woj.opolsk.) wole czytać niż czytać twoje głupoty co kogo to obchodzi zauważ ze nie powinien cie trump clinton czy putin obchodzić polska to jest polska a nie rosja czy usa głupku denerwuje mnie jak takie tematy zakładasz co to znaczy tytuł kaczka na taczke już gość namysłów jest lepszy 🖐️

Gość gość
W Urzedach Stanu Cywilnego rejestruje sie coraz wiecej dzieci o imieniu Donald. :classic_cool:

szok i niedowierzanieee dziś shatyn ja o Namysłowie (woj.opolsk.) wole czytać niż czytać twoje głupoty co kogo to obchodzi zauważ ze nie powinien cie trump clinton czy putin obchodzić polska to jest polska a nie rosja czy usa głupku denerwuje mnie jak takie tematy zakładasz co to znaczy tytuł kaczka na taczke już gość namysłów jest lepszy x x :D No to czytaj o Namysłowie. Po co w takim razie wchodzisz na mój topik? Jakiś przymus psychiczny? To trzeba leczyć a nie pisac o tym. A to: x "zauważ ze nie powinien cie trump clinton czy putin obchodzić polska to jest polska a nie rosja czy usa " x świadczy tylko o twojej kompletniej głupocie, nieznajomości rzeczy itp...

Gość gość
Shatyn łączy się w bulu i nadzieji , że liberalno-lewackie elity przetrwają i będą rządziły... póki co zagrożone..... Shatyn dołączyłeś w obronie demokracji do KOD? Shatyn a Ty co robisz dla obrony liberalno-lewicowej demokracji?sam tu nic na tym forum nie zdziałasz. dołącz do nas do KOD w kupiue siła! no i cieplej bo idzie zima

co to znaczy tytuł kaczka na taczke x x Dokładnie własnie to znaczy. Dokładnie ale żeby zrozumiec trzeba myśleć..

Shatyn a Ty co robisz dla obrony liberalno-lewicowej demokracj x x Nic nie robię podobnie jak KOD. Bo to nie nasza ideologia. KOD podobnie jak ja jest za liberalizmem, demokracją, wolnościa i nic nie mamy wspólnego z ideami lewicowymi.

wchodze by ci przemówić do rozsądku żebyś tych tematów nie zakładał czy prawdą jest to że gdyby nie gość namysłów to o namysłowie oraz o browarze namysłów i piwach z namysłowa byś nie wiedział skąd jesteś shatyn ? ja z wrocławia

wchodze by ci przemówić do rozsądku żebyś tych tematów nie zakładał x x To załóż sobie o tym swój temat. I tam pisz o tym.

Gość gość
ważne , że wciąż prezydentem Warszawy w , której ja i Ty Shatyn mieszkamy jest krysztalowo uczciwa Pani Hanna Gronkiewicz Waltz!

gdyby nie gość namysłów to o namysłowie oraz o browarze namysłów i piwach z namysłowa byś nie wiedział x x :D Nie patrz na innych przez pryzmat swojej osoby. Czyli prościej, nie "myśl", że tak jak ty mają inni...:D

Gość gość
Napisałem o marksizmie bo to podstawa tej ideologii. Nie istnieje coś takiego jak marksizm kulturowy bo marksizm to przede wszystkim (w ogromnym skrócie) równość ludzi i państwowe środki produkcji. To podstawy bez których markizm jako taki istniec nie może. Neo marksizm również, bo bez tej podstawy nie istnieje cos, co może mieć wspólnego z określeniem "marksizm" czy też odmianami tego określenia. x Oficjalnie tak się to nie nazywa ani nie jest w taki sposób wykladane na uniwersytetach ale w praktyce współczesny zmutowany marksizm mozna nazwac jak najbardziej kulturowym.Marksizm bo podstawy zostaly zaczerpnięte od Marksa,zmieniono robotnika na "mniejszości", a walkę klas na "walkę o równość".Jak myślisz gdyby uczciwie zaczęto to nazywać współczesną formą marksizmu to ludzie by to "łyknęli"? Czy lepiej dać jakaś wznioslą nazwę np "public relations" czy "gender studies" ,zeby ludzie ludzi nie zadawali niewygodnych pytań o przeszlosć , a w praktyce to kolejna odmiana maksizmu... Co do celów marksizmu to poczytaj chłopie serio,bo wzniosle haselka w historii zawsze służyły przejęciu władzy przy użyciu niczego nieswiadomego motlochu(no jak było z ta rewolucją "rosyjską"?

gość dziś ważne , że wciąż prezydentem Warszawy w , której ja i Ty Shatyn mieszkamy jest krysztalowo uczciwa Pani Hanna Gronkiewicz Waltz! x x Masz rację, szczególnie jeśli chodzi o mnie.:D

.Marksizm bo podstawy zostaly zaczerpnięte od Marksa,zmieniono robotnika na "mniejszości", a walkę klas na "walkę o równość". x x Wybacz ale to bzdura. Robotnicy to większość a nie mniejszość a tzw "walka klas" to nic innego jak zamiana ról. A więc... Już wiesz.

shatyn nie odpowiedziałeś mi czy gdyby nie gość namysłów to czy byś wiedział o namysłowie i piwach z namysłowa nie unikaj odpowiedzi

I powórzę. Podstawą, bez której marksizm czy cokolwiek mające wspólnego z tą ideologią jest równosć wszystkich ludzi i uspołecznione środki produkcji. Bez tego marksizm w takiej czy innej formie istniec nie może.

Czy lepiej dać jakaś wznioslą nazwę np "public relations" czy "gender studies" ,zeby ludzie ludzi nie zadawali niewygodnych pytań o przeszlosć , a w praktyce to kolejna odmiana maksizmu... x x Bzdura. To nie ma nic wspólnego z marksizmem.