Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy uważacie ze 43 latek jest za stary na ojca

Polecane posty

Gość gość
A mi się wydawało , że 43 lata to nie jest stary dziad . Mąż ma 38 i jest 15 lat starszy , jedno dziecko już mamy ja chcę drugie za jakiś czas ale ciężko mi się zdecydować bo on przy jednym już zmęczony i wiem , że jak poczekam kilka lat i zdecyduje się na dużą różnicę wieku między dziećmi to będę musiała wychowywać drugie praktycznie sama bo on będzie zmęczony .

Gość gośćlukrecja
Ja nie uwazam ze jest43 latek za stary na ojca,nie bierz ciemnoty pod uwage,kazdy ma prawo zyc jak chce,powodzenia42letnia mama

Gość gośćWaldek
43 letni facet pod warunkiem, że nie zużyty biologicznie nałogami i wyniszczającym trybem życia jest wciąż młodym facetem. Te obliczanie ile kto będzie miał lat jak dziecko to czy tamto jest bez sensu bo młody ojciec też nic nie gwarantuje swoją młodością. Zobaczcie ilu w waszym otoczeniu jest młodych ciapowatych ojców, bez pracy albo za marne grosze, śmierdzących leni itp. Jeśli facet 43 letni zdrowy, ogarnięty i zaradny to da radę. A starsze rodzeństwo z czasem też pomoże. Głowa do góry i nie słuchać tych wiecznych malkontentów z kafe. Pozdrawiam.

Gość gość
Jak autorka podała wątek celebrytów :O to niech za kolejne dzieci sie nie bierze.. bo takimi "argumentami " to 17 latki mogą szermować .Wyleżany,wypoczęty zbotoksowany 60 letni dziad co w życiu ciężko nie pracował a od dzieci miał 3 niańki ma tyle wspólnego z rzeczywistością co obrobione photoshopem modelki z Playboya -plus sztuczne cyce :) . Lepiej weż pod uwagę że za 5-8 lat może mieć poważne problemy z potencją .Ty będziesz jeszcze w miarę młoda -pod 40 on już 50 ....

Gość gość
Według mnie mężczyzna w wieku 43 lat jest już za stary na ojca. Ja rozumiem, że ludzie mają coraz później dzieci, ale bez przesady. Kiedy dziecko będzie miało 20 lat, Twój mąż będzie po 60....

Gość gość
No i co ze jej mąż będzie po 60 jak dziecko będzie miało 20 lat? Że niby ma mu pampersy zmieniać, grać w piłkę czy czy nosić na barana? Póki co mężczyźni muszą pracować do 67 rz a wy gadacie ze 60 latek jako ojciec 20 latka to starzec.

Gość gość
Gość 21.33 czyli wg Ciebie autorka powinna zostawić męża bo jest starszy? Przeżyła z nim kilkanaście lat a potem kopa w tyłek? A co sądzisz o facetach zostawiajacych zone dla młodszej, pewnie to ok wg Ciebie?

Gość do gościa 21 45
Nie chodziło, że ojciec ma niańczyć 20-latka, ale uważam że różnica wieku po prostu jest za duża.

Gość gość
a jak ci umrze, to sama wychowasz i zabezpieczysz dzieci finansowo? dla mnie to niepoważne , chyba ,że marzysz o mega orgazmie przy porodach

Gość gość
Za duża na co?

Gość gość
21.55 umrzeć moze rowniez 30 latek, znam przypadek gdzie chlopak 31lat przewrocil sie uderzył o chodnik i nie odzyskał przytomnosci, osierocil 3 dzieci. Tak wiec argument z dooopy.

Gość gość
wg mnie nie za stary, ale może facet chce z kumplami skoczyć na piwko, kupić motor albo wyruszyć w świat...zrealizować marzenia, a nie podcierać pupę

Gość gość
22.18 ile ta dziewczyna ma lat 40 ? :D Bo jak 20 to ja pier;;;;;

Gość gość
Bez przesady, 43 lata to nie duzo. Ale zalezy od czlowieka, niektórzy chyba rodza sie ramolami...

Gość gość
jestem takim póżnym dzieckiem i uważam,że rodzice zrobili mi tylko krzywdę, znam ich choroby, starość, pogrzeby; nie miałam młodości, radości, wiecznie zmęczeni i zrzędni...ale może ktoś inny ma patent od Pana na zdrowe i cudowne życie

Gość gość
Czyli ten 54 latek od kciukiem ma zamiar zapieprzać do 54+19=73 roku zycia :D ? Bo w tym wieku najwcześniej dziecko się usamodzielni . Jak będzie złośliwe i zachce studiów to tatuś będzie musiał łożyć do 78 roku życia :D:D:D A ta 20 lat młodsza to hajsem pana starszego skuszona czy co ?

Gość gość
23.03 nie ty jedna/jeden :(

Gość gość
Czy wy naprawde uwazacie, ze ktos sie przejmuje waszymi opiniami ? Kazdy zyje jak chce... Najzabawniejsze sa te komentarze kobiet, ktore zapomnialy ze ich faceci tez beda mieli te 43 lata.. I to szybciej niz im sie wydaje :P I co wtedy ? Beda idealni, a jakze ! :D

Gość gość
Mój tata miał 43 lata kiedy urodziła się moja najmłodsza siostra.I jakoś nikt go nie brał za jej dziadka.Byliśmy i jesteśmy normalną rodziną.Tata karmił i przewijal siostrę jak było trzeba, bawił się z nią i świetnie sobie radzili.Dysk mu nie wyskoczył, nie dostał zawału, skleroza też go nie dopadła.Już nie perdzielcie, że czterdziestoletni facet stoi nad grobem i powinien testament spisywać.Inna sprawa, że mąż autorki nie chce kolejnego dziecka i zmuszanie go jest z jej strony egoizmem.

Gość gość
Dokładnie, na wszystko jest odpowiedni czas, tyczy się to również dzieci.

Gość do 23 15
Jasne, że nikt nie będzie przejmował się naszymi opiniami, ale jeżeli ktoś o to pyta na forum, to powinien liczyć się z tym, że odpowiedzi mogą być różne. A i nikt nie uważa, że 40 -latek powinien stać nad grobem, bo wciąż powinien korzystać z życia i cieszyć się nim, ale na posiadanie niemowlaka to jest trochę późno.

Gość gość
Średnia długość życia mężczyzny w Polsce wynosi 73 lata, więc 43letni ojciec niemowlaka ma spore szanse doczekać trzydziestych urodzin swojego dziecka.Więc już tak nie dramatyzujcie.

Gość gość
23.30 niezbyt błyszczysz ..Aby było te 73 ktoś dożyje 80=85 a ktoś umrze 60-65... Czyli jest jakieś 25% że umrze w okolicy matury dziecka .I ok 15% że nawet do szk średniej nie dociągnie. Dziecka znaczy .

swiat sie zmienia, kiedys bylo norma, ze 18-20latka rodzila dzieci i byla mezatka, teraz nadal budzi to jakies sensacje. moja mama urodzila mnie(i nie tylko mnie, bo bliznieta) w wieku 32 lat i pamietam jak rowiesnicy patrzyli na nas-dokladnie pamietam sytuacje w 6 klasie, gdzie wszyscy spiewali i grali na fletach, a siostra moja na skrzypcach, ja na organach, matki same siksy, a nasza ''taka stara'' a mama do dzis wspomina jak na ostatnich silach ją mianowali w liczbie mnogiej ;)

Gość gość
powiem tyle, jak człowiek młody to na rower z dzieciakiem wyskoczy , na narty, basen, piłkę pokopie ,a stary to wiadomo nie ta krzepa i po sexie sapie, nie ma to jak młody ojciec, ale wiadomo każdy ma swoje racje, ja byłem młodym ojcem i po 40 nie planuję dzieci, koniec, trzeba kasę odkładać na studia, wesela, wnuki...życie tak szybko ucieka

Gość gość
No właśnie, ktoś musi żyć też 80-85 lat.Czyli istnieje również szansa, że dożyje czterdziestki dziecka.Nikt nie wie ile mu pisane.Ja mam 30 lat i nikt mi nie zagwarantuje, że dożyję chociażby pierwszej komunii mojej córki.